mirela99 22.08.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Mi też się wydaje, że ilość kurzu uzależniona jest od rodzaju podłogi (drewno, panele, płytki itp) niż od ogrzewania. Nie ma cyrkulacji powietrza przy podłogówce i nie ma prawa się w tych miejscach jakoś specjalnie zbierać kurz. Ja go mam najwięcej (kurzu) na ciemnych palisandrowych schodach (a tam nie mam podłogówki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 22.08.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 w mieszkaniu miałam kaloryfery a w domu tylko podłogówka i nie widzę różnicy, kurzu tyle samo, sprzątać trzeba reni, wszędzie masz tylko podłgówkę? Żadnego kaloryfera? Mi właśnie w rodzinie to podpowiedzieli i zastanawiamy się nad rezygnacją z kaloryferów. Nie macie zimno? Wiem, pewnie głupie pytanie, ale muszę je zadać, bo mnie to nurtuje Nie ma żadnych problemów? Gdybyś miała drugi raz budować, to też*tylko podłogówka? A w pokojach dzieci i garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 22.08.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ja coprawda nie jestem reni ale odpowiem za siebie. Mam wszędzie podłogówkę (w 3 pomieszczeniach wspomaganą ściennym ogrzewaniem ale to to samo) i nigdy bym nie zamieniła na kaloryfery. Ciepłao jest bardzo (piec mam nastawiony góra na 25 stopni) i pomimo, że instalacja droższa, to teraz rachunki za gaz nie są tragiczne. Wystarczy sobie porównać, ile gazu trzeba zużyć do podgrzania wody w kaloryferach do dajmy na to 60-80 stopni a ile do 25. Mam też ścienne w garażu, ale włączane tylko przy niewyobrażalnie niskoch temperaturach. Jedyny mius braku kaloryferów to niemożliwość zainstalowania hamaka dla kota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.08.2011 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 anna u mnie tylko podlogówka, nie ma zimno absolutnie, spokojnie daje radę, nigdy bym nie zamieniła na kalotyfery, podłogówka ma tylko jedną wadę jest bardziej bezwładna, tzn jesli ją wyłączysz bo gdzies pojechałaś to po przyjeździe i włączeniu będzie cieplo dopiero za kilka godzin a przy kaloryferach wcześniej, to jej jedyna wada ale ja i tak nigdy bym nie wyłączyła na wyjazd calkowicie ogrzewania bo drewno musi mieć minimum 18 stopni, więc u mnie to niemozliwe, kaloryfer mam tylko w górnej łazience ale na ręczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.08.2011 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 a jeszcze bezpośrednio przy kaloryferze jest cieplej a przy podlogowce cieplo rozkłada się równomiernie po całym pomieszczeniu i moim zdaniem to jest bardziej komfortowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.08.2011 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 byłam dziś w katowicach i przejeżdżałam obok Bo concept i grzechem by było nie wejść, taki obraz kupiłam do mojej łazienki na dole, zaszalałm i jednak poszłam w kolor, proszę tylko o pochlebne opinie bo po co mnie dołować, że nie pasuje http://img688.imageshack.us/img688/4418/p1040484k.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 22.08.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Wedle życzenia:Obraz bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.08.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 a jeszcze bezpośrednio przy kaloryferze jest cieplej a przy podlogowce cieplo rozkłada się równomiernie po całym pomieszczeniu i moim zdaniem to jest bardziej komfortowe Zgadzam się, to jest zdecydowany plus podłogówki - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.08.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Reni, obraz mi się podoba, ale jestem ciekawa ostatecznego efektu w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 22.08.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 dziewczyny, utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że dobrze robię zakładając tylko ogrzewanie podłogowe + grzejnik w łazience na ręczniki... ufff mogę spać spokojnie Reni, obraz najlepiej chwalić jak już wisi w docelowym miejscu jest super, ale większe ochy i achy zostawiam na koniec..jak już będą zdjęcia "ubranej" łazienki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.08.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 madileo - ja robię tak samo jeśli chodzi o podłogówkę i suszarko-grzejnik na ręczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.08.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Reni - ja czekam na fotki obrazu w łazience. Jak na razie bardzo ciekawie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 23.08.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Reni, przyszłam obejrzeć zdjęcia łazienki, a tu nic Nieładnie Mam nadzieję, że nic się nie stało, bo zdaje się, że przepadłaś od wczoraj Pewni korzystasz z ładnej pogody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 23.08.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 To i ja się przywitam Reni przepiękny dom i wykończenie. Bardzo podoba mi się Twoja dbałość o szczegóły. Taras jest właśnie taki, jaki zamierzam mieć, kuchnię też bym chciałą, ale mój M się nie zgodzi na beton. Cały czas pracuję nad nim, żeby zgodził się na białe fronty. Może się uda... Przeczytałam oczywiście cały wątek od deski do deski Mam pytanie odnośnie podłóg - jakie to deski? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.08.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 no właśnie Reni gdzie zdjęcia łazienki z obrazem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.08.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Witaj Reni,ja już od dawna podgladam Twój prześliczny dom, nie wiem czy się witałam ,czyba tak .Mam pytanie czy w łazience gdzie masz na podłodze merbau masz ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.08.2011 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 hejka dziewczyny, jeśli chodzi o obraz to nie wiecie ze musi to nabrać mocy urzędowej aby mąż łaskaiwe powiesil, takze najwczesniej po weekendzie dopiero będzie Barbara tak w łazience mam podłogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.08.2011 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 joasmo o które deski chodzi? Jeśli o te w salonie to tarkett dąb winter, a i witam u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.08.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Reni i co nic Ci się z nią nie dzieje?jak często ją konserwujesz?jesteś nadal zadowolona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deyah 25.08.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witam Reni pięknie u Ciebie!! chciałam zapytać skąd masz taką piękną misę/paterę z wyciętymi kołami w salonie na stoliku kawowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts