Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

powiem Ci, że ja nie szukałam innego

bo też miałam na 2 tyg pożyczony od brata.

Na książki nie mam miejsca i kasy - a na laptopie i innych podświetlanych urządzeniach bardzo mnie bolały oczy od czytania.

K. jest idealny - nie męczy wzroku no i zczytuje zwykłe pdf-y.

Ja się nie znam na tych urządzeniach w ogóle - a ten jest łatwy w obsłudze.

Od początku roku nic nie przeczytałam! a wcześniej po 2 książki na tydz średnio

Ja ostatnio "Wołanie kukułki" i zaczynam Nesbo - ale ten nie zachwyca mnie tak jak wszystkich. Jestem zwolenniczką "papieru", ale ebook to wygoda. Mogę non stop w torebce nosić.

Teraz czeka mnie orka, bo do maja muszę chyba z 50 książek przeczytać. Jutro odbieram pierwszą paczkę.

u mnie jeszcze inny problem, nie mam babci pod ręką, tylko ja zaprowadzam dzieci i odbieram, poza córką - sama wraca, a mój m pracuje do 18, czasami do 16 ale bardzo rzadko, wiec cały dom na mojej głowie, a jeszcze pranie trzeba zrobić, w piatki zaś odchodzą lekcje ale musze posprzątać za sobotę bo weekend w szkole, więc jak słysze o kinie, basenie i siłowni to podziwiam, albo ja taka nierozganizowana

u mnie jeszcze inny problem, nie mam babci pod ręką, tylko ja zaprowadzam dzieci i odbieram, poza córką - sama wraca, a mój m pracuje do 18, czasami do 16 ale bardzo rzadko, wiec cały dom na mojej głowie, a jeszcze pranie trzeba zrobić, w piatki zaś odchodzą lekcje ale musze posprzątać za sobotę bo weekend w szkole, więc jak słysze o kinie, basenie i siłowni to podziwiam, albo ja taka nierozganizowana

Reni moja myślisz, że pod ręką?

pod ręką to jest niania do 16 jak jej $$$$$ a tak to sam na sam.

kochane, mnie w domu nie ma po 10 godzin (po godzinie na dojazd), ćwiczę cokolwiek po 21.

Poza tym - sa siłki czynne w soboty i niedziele.

Wracam przed 17. Obiad gotuję raz na 3 dni (wczoraj ugotowałam gar spaghetti) - więc tylko odgrzewam. Pół godzinki. Potem lekcje i przed 19 luz. Do 23 wolne. Ja w ciągu tygodnia nie siadam z kubkiem herbaty - nie mam czasu. Relaksuję się na basenie.

Czytam książki i uczę się angola w pociągu.

P. ćwiczy zawsze w każą sobotę (jego siłka w niedzielę jest nieczynna).

aha - Sonia tez u babci nie siedzi popołudniami. Wymieniamy się a P. Jak on jest na siłce - to ja z So na basenie. Jak ja jestem na basenie - to P. kładzie S do łóżka i robi jej kolację.

ja od pon do pt nie usiądę nawet na chwilkę w domu. Chyba, ze na wannie jak robię demakijaz ;)

Reni moja myślisz, że pod ręką?

pod ręką to jest niania do 16 jak jej $$$$$ a tak to sam na sam.

a moje to 1500km ode mnie :p

i co ja mam powiedziec? ;)'

wszystko na mojej glowie, mieszkanie, dzieci, zakupy, sprawy urzedowe, dodatkowe zajecia ...

z pracy musialam zrezygnowac bo bym nie wyrobila fizycznie i psychicznie...

tak wiec utrzymanie nas spoczywa na barkach mojego meza... wiec ja nie marudze inooo nogi za pas i do dziela :D

gdybym sie uparla to i czas na jakas silke, basen bym znalazla... ale nie chce mi sie :p mam lenia o! :lol2:

Poza tym - sa siłki czynne w soboty i niedziele.

Wracam przed 17. Obiad gotuję raz na 3 dni (wczoraj ugotowałam gar spaghetti) - więc tylko odgrzewam. ).

sorki, ze tylko to w cytacie zostawilam.. ;)

ale u mnie obiad 2-3dniowy nie przejdzie..codziennie cos nowego, czasami po 2 dania :D

w weekendy mam dwojke dzieci bo moj pracuje... niedzielny przeznaczamy czas dla siebie, badz dla gosci ;)

wiec na silownie i baseny nie mam checi....

jedyny fitnes uprawiam z moim M... wieczorami :cool::D

u nas przechodzi 2-3 dniowy. Jak pisałamto kwestia priorytetów. P. wie, że jak nie odpocznę psychicznie na jodze czy basenie, to jestem jak osa - nie mam cierpliwości. I odwrotnie - widzę, jak on sie męczy jak nie daje rady wyskoczyć.

Czesto gotuję w niedzelę na następny tydzień. Mroże (np pierogi). W ostatnia sobotę zrobiłam w ogromnym garnku 6 litrów treściwego rosołu i w litrowych słoikach zamroziłam. Będzie jako baza na zupy.

Goście w soboty u mnie sa może raz na 2-3 miesiące. Myślę, ze rodzinnie można nawet prasować - w niedzielę, So mi podaje i składa a P. siedzi obok i gadamy :). Zresztą pryszni nasz wygląda tak samo - czasmi w małej łazience są 3 dorosłe osoby i koty dwa - i wielkie dyskusje się tam odbywają :).

meli nie porównuj np mnie do siebie, ty nie pracujesz a to diametralnie zmienia postać rzeczy, ja też mam cały dom na głowie, firmę i szkołę i 2 dzieci

Reni ale pracowalam przez 2 lata i wszystko na glowie tez mialam :)

najgorsze jest to, ze w momentach kiedy czlowiek potrzebuje wsparcia... chocby na chwile takiej pomocy, to jednak nie ma nikogo...

ot takie to uroki mieszkania na obczyznie ;)

i nie chodzi mi tutaj o meza... bo on jest przy mnie...

znajomi sa...ale wiekosc takich, ktorzy widza interes w przyjsciu do nas... nie sam fakt wypicia kawy i zjedzenia kawalka ciasta... wiec trzymam sie od takich osob z daleka...

juz z nie jedna kolezanka zerwalam kontakty tutaj...

lepiej mi samej... bez takich kolezanek ;)

Edytowane przez Mmelisa