Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Reni ale nie mów, że córkę i syna jeszcze musisz kąpać? mój ma 3 lata niecałe i tylko poprawiam ewentualnie i zęby myję... a Twoje starsze.

Karmienie to chyba o gotowanie chodzi, co?

qrde nie wiem ja mam 1 jestem non stop sama z nim a jeszcze mam czas na nudy

Wszystko zależy od dziecka.

ehh no Reni nie sugerowałąm, ze stoisz i patrzysz..

Pociesz się iż TWOIM bliżej do ich samodzielności niż naszym :lol2:

Ilona wg mnie od podejścia do dziecka od samego początku - każde da się odpowiedni "wyregulować".

Mój wczoraj miał taki bunt, że głowa mała - dziś Anioł.

Ale stanowczo od urodzenia ze wszystkim.

Edytowane przez Magda_lena85

Reni, brawo! A co Cię tak zmotywowało? Pewnie wizja fajnych pośladków :rotfl:.

A tak serio, jak zaczniesz ćwiczyć w miarę regularnie, to ani się obejrzysz i będziesz z tego miała prawdziwą frajdę :yes:. Tylko zmieniaj często ćwiczenia, żeby się nie zanudzić (czyli bieganie, rower, orbitrek, zajęcia na siłowni, basen z rodziną, itp.).

Edytowane przez Ilona Agata

Podejście tak, ale wszystkiego nie zmieni. Mój na przykład ma taki charakter :bash:. No daje popalić. Dlatego rodzina wymiguje się jak może, żeby przy nim nie pomagać. Serio. Mój brat, który ma świetny kontakt z dziećmi, ucieka po 5 minutach, babcia daje radę przez 10 minut - tylko jak go karmi, dziadek tylko i wyłącznie na spacerze (więc jak go zawozimy, musi być wózek), a teściowa (która niby kocha małe dzieci!) nawet się nie zbliża.

Podobno byłam taka sama :bash:.

nie martw sie...to sie zmieni...moja córcia tez byla 'trudnym' dzieckiem i nawet babcia przez pierwszy rok podchodzila do niej jak do jeza ;) teraz to najlepsze 'psiapsiółki' i nie ma problemu ;) z synkiem nie bylo problemow, zostawal u nich na noc jak skonczyl 7mcy ;)

nie martw sie...to sie zmieni...moja córcia tez byla 'trudnym' dzieckiem i nawet babcia przez pierwszy rok podchodzila do niej jak do jeza ;) teraz to najlepsze 'psiapsiółki' i nie ma problemu ;) z synkiem nie bylo problemow, zostawal u nich na noc jak skonczyl 7mcy ;)

Oby!

Edytowane przez Ilona Agata