Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ilona, A. zaczął raczkować parę dni temu :D za to chodzi z krzesłem heheh. Wcześniej raczkował, jak coś było blisko a jak daleko to pełzanie ale w końcu mu się znudziło ;). Usiadł też jakoś w okolicach świąt BN.

W drożdżowym też jest mleko :yes:. Mimo, że mam alergika to staram się rozsądnie mu coś dawać no i sama jem wszystko (to przede wszystkim) chociaż mój nie je dużo na obiad więc dalej kupuję słoiki albo robię BLW np. ziemniak i marchewka z zupy pomidorowej ;). Dzisiaj ma czerwone policzki, nie wiem po czym ale wiem że mu niedługo zejdzie :D. Mleko tak jak pisze Magda może mniej jeśli nie lubi, krowiego nie dawaj jeszcze :) a żeby jadł nabiał to możesz do jabłka dać trochę ryżu i ciut jogurtu (tylko normalnego, nie dla dzieci), w słoiczkach widziałam że cielęcina albo jagniecina z mlekiem jest. Pomidorową trochę jogurtem zabielić. Powoli i się przyzwyczai a jak będzie zwracał to nie dawać, nic mu nie będzie :).

Ze mnie ekspert żaden, widzisz że dziecko oponką nakarmiłam :lol:.

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

yokasta, krowiego nie daję, no co Ty, ale już czas powoli wprowadzać w postaci jogurtu naturalnego, po którym to właśnie wymiotuje. Nie ulewa, tylko wymiotuje.

U mnie marchewka i ziemniaczek to stanowczo za mało na obiad :lol2:. Zabielam zupki mm, sosy też. To nadal mało. Mleko to jednak podstawowy posiłek dla niemowląt.

Edytowane przez Ilona Agata

No sek w tym ze on ani na brzuchu ani na plecach nie lubi.Moze faktycznie przez ta duża wagę...jest naprawde potężny.Jak leży na brzuchu to twarz od razu mu leci na podłogę nie jest w stanie dźwignąć głowy! No ale moze jest tak jak mówisz - każdy indywidualnie sie rozwija.

tatko-pudzian?

Ziemniak, marchewka i mieso :yes: chodzilo mi o samo blw a nie sklad ;). Podstawowy? Pol na pol bym powiedziala, moj maly je mleko 4-5 razy w ciagu dnia i duzo w nocy ale na pewno nie objetosc butli :).

No mój ma 4-5 posiłków dziennie, z czego 3 powinny być mleczne, więc jednak podstawowy.

yokasta, nie wypija butli, ale 4-5 razy dziennie i w nocy coś wypija. Sądząc po wielkości porcji obiadowej i tym, jak rośnie, wypija dużo. Mój nawet łyka mleka nie przyjmie. Nie i już. W tym momencie nie weźmie łyżeczki kaszki w ciągu dnia (rano czy na drugie śniadanie), tylko na kolację i to po wielkich bojach :mad:.