Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale serio

orbitrek - nie mogę złapać tchu

rower - uszy mnie bolą

bieganie - jak wyzej

reni - a probowalas z ta chodakowksa? (juz nie moge o niej sluchac, ale skoro inni moga...) ;) http://www.youtube.com/watch?v=msObwFzk1jA te cwiczenia sa bardzo 'statyczne' i do przezycia ;) i to mowie ja - totalny len i antytalencie sportowe ;) od 2ch tyg cwicze codziennie (oprocz tej nd i zeszlego weekendu) ;)

Dzień doberek! :bye:Ja właśnie wczoraj sprzedałam swojego orbitreka.....wole zdecydowanie ćwiczenia w grupie.Owszem ćwiczyłam na nim przez jakiś czas srednio1,5 godzinka co drugi dzień przeważnie przy jakimś filmie ale znudzilam sie.:pWole fitness w grupie bardziej urozmaicone ćwiczenia.Co do kremów wspomagających polecam z czystym sumieniem Clarins dla mnie bomba! Fajnie ściąga i wygładza uda i pośladki.

jejku dziewczyny tak dużo tu piszecie ze ciezko sie wcisnac z tematem w temacie :) a chcialam o dzieciach

mozecie mi powiedziec kiedy wybralyscie sie z maluchami pierwszy raz na basen?

i jak sobie radzicie tzn jaki macie system sprzatania gdy dziecko zaczyna sie juz przemieszczac :) Pytam doswiadzonych wielkopowierzchniowcow ja mam mieszkanie a i tak jakos nie moge ogarnac moze dlatego ze salon z aneksem

jejku dziewczyny tak dużo tu piszecie ze ciezko sie wcisnac z tematem w temacie :) a chcialam o dzieciach

mozecie mi powiedziec kiedy wybralyscie sie z maluchami pierwszy raz na basen?

i jak sobie radzicie tzn jaki macie system sprzatania gdy dziecko zaczyna sie juz przemieszczac :) Pytam doswiadzonych wielkopowierzchniowcow ja mam mieszkanie a i tak jakos nie moge ogarnac moze dlatego ze salon z aneksem

Ja byłam pierwszy raz jak miał trzy miesiące.

Podobno można chodzić od 4. miesiąca.

Najlepiej przed ukończeniem 6. miesiąca, bo do tego czasu dziecko pamięta wodę z brzuszka, nie boi się jej, woda jest dla niego czymś naturalnym i umie nurkować :). Po 6. miesiącu trzeba go z wielką wodą oswajać i uczyć wstrzymywania oddechu pod wodą. To jest prawda, bo nasz nigdy nie płakał na basenie i od początku wie, co robić pod wodą.

A sprzątanie? Normalnie, ogarniam, a mały chodzi za mną. Jak przetrę lakierowane fronty w kuchni, to on po sekundzie się wzdłuż nich przemieszcza i znowu są "łapki". Grunt to się nie spinać i nie przejmować, ten etap trzeba po prostu przetrwać. Tylko spokój nas uratuje. Czyste szafki nie są najważniejsze :). Mój mały lubi też kichać z pełną buzią akurat wtedy, kiedy wymyję podłogę :bash:.

no moj ma juz 8 miesiecy wczesniej nie odwazylam sie wybrac na basen ze wzgledow higienicznych

co do sprzatania to mi najbardziej chodzi o podloge bo maly ja ciagle szoruje. Sprzatacie rano czy wieczorem, mni enajbardziej pasowaloby jak dzidzia idzie spac ale przeciez nie uruchomie wtedy odkurzacza

no moj ma juz 8 miesiecy wczesniej nie odwazylam sie wybrac na basen ze wzgledow higienicznych

co do sprzatania to mi najbardziej chodzi o podloge bo maly ja ciagle szoruje. Sprzatacie rano czy wieczorem, mni enajbardziej pasowaloby jak dzidzia idzie spac ale przeciez nie uruchomie wtedy odkurzacza

Ja sprzątam rano, jak mąż jest w pracy, a odkurzam po jego powrocie, bo dziecko niestety boi się odgłosu odkurzacza i bardzo płacze :(, więc ktoś musi przy nim być lub iść na spacer.

Sprzątam albo z dzieckiem (wtedy kręci się wokół mnie, czasami daję mu czystą ściereczkę do zabawy lub coś innego, co jest pod ręką albo jak wieszam pranie, to on je ściąga ze stelaża i ma ubaw), albo jak śpi (łazienki, bo tam używam Domestos, więc go ze sobą nie zabiorę). Ogólnie staram się sprzątać z dzieckiem, bo wiadomo, że będzie spać coraz mniej i musi wiedzieć, że mama ma różne zadania do wykonania.

Teraz i tak jest łatwiej niż wtedy, kiedy nie był mobilny, bo moje dziecko nie leżało spokojnie, a już na pewno nie zostawione samo, więc wszystko musiałam robić z nim na rękach (lub nie mogłam robić nic).

Ja sprzątam wieczorem, jak mały pójdzie spać. Podłogę na bieżąco. I tak wszystko rozwala, rzuca itd. nie nadążam za nim ;).

Na basen wcześniej nie mogliśmy ze względu na AZS, więc na zorganizowane zajęcia idziemy w marcu (12 miesięcy). Nurkowanie mnie przeraża :sick:.