Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale czy torebka ze sztucznej skory za 200-400pln mozna porownac z taka z bazaru za 60zl? mam chyba tylko jedna skorzana listonoszke z primamody, bo taka z kazara to nie wiem z czego jest zrobiona ;) reszta z ekoskory a na lato tekstylne ;) moze jakbym wrocila do korporacji i musiala sie pokazac to bym zainwestowala w lepsza, ale tez na pewno nie w taka za 1,5tys ;) na szczescie do piaskownicy stroic sie nie musze :p :)

wiesz ja tez jestem za zwierzętami ale tymi domowymi, hodowlane to co innego, wiem czują tak samo ale świnia to świnia, torebki z psa bym nie ubrała:no:

ostatnio kupiłam sobie torebkę z futra prawdziwego, córka sie bardzo oburzyła ale powiedziałam jej , ze jak będzie dorosła to będzie decydowac , czy takie nosić czy nie, ja będe nosić bo to moja decyzja, pierwszy raz nie miała juz nic do powiedzenia

ale czy torebka ze sztucznej skory za 200-400pln mozna porownac z taka z bazaru za 60zl? mam chyba tylko jedna skorzana listonoszke z primamody, bo taka z kazara to nie wiem z czego jest zrobiona ;) reszta z ekoskory a na lato tekstylne ;) moze jakbym wrocila do korporacji i musiala sie pokazac to bym zainwestowala w lepsza, ale tez na pewno nie w taka za 1,5tys ;) na szczescie do piaskownicy stroic sie nie musze :p :)

annNS, ale 200-400 zł to już można mieć skórzaną. Po co ekoskóra? Chyba że też względy moralne.

Ja zawsze widzę różnicę. Czuję w dotyku, zapachu. Źle się czuję z ekoskórą. Szybko się niszczy (nawet te droższe). Skóra nigdy się nie zniszczy, a nawet jeśli, to szlachetnie (dobrze wygląda taka nadgryziona zębem czasu).

reni - ja się naoglądałam tyle cierpienia koni, krów i świń... do końca zycia będe o tym pamiętać. NA szczęsie Sonia jeszcze bardziej jest proekologiczna niż ja, cieszy mnie taka reakcja dzieciaków.

No ale ona wie, że schabowy jest zrobiony ze świnki która głaskała, że krówkę całowała w mokry nosek itd. Myślę, że jeszcze kilka lat i będe miaął w domu wegetariankę (oby nie wegankę).

My w pobliżu mamy wspaniałe miejsce w którym tymi zwierzakami maltretowanymi przez człowieka się zajmują wspaniali ludzie. Jexdzimy tam, pomagamy, wycałowujemy wszystkei zwierzaki.

wiesz ja tez jestem za zwierzętami ale tymi domowymi, hodowlane to co innego, wiem czują tak samo ale świnia to świnia, torebki z psa bym nie ubrała:no:

ostatnio kupiłam sobie torebkę z futra prawdziwego, córka sie bardzo oburzyła ale powiedziałam jej , ze jak będzie dorosła to będzie decydowac , czy takie nosić czy nie, ja będe nosić bo to moja decyzja, pierwszy raz nie miała juz nic do powiedzenia

Ja wychodzę z założenia, że świnię jemy. Jakby nikt nie chodził w skórzanych butach, to one i tak byłyby zabijane dla mięsa. To im życia nie wróci.

Chyba że ktoś bardzo skrajnie - nie je w ogóle mięsa, nie nosi w ogóle skóry, szanuję takie decyzje (u mnie w domu niejedzenie mięsa by nie przeszło :no:).

Serio - to powoli wykluczam i kuraka.

Dla mnie się różni - nie mam z nimi kontaktu. Są mniej inteligentne. Przynajmniej tak to sobie tłumaczę. A te z którymi miałam doczynienia, nawet maltretowane, nie wywołały we mnie takiego buntu i wkurwienia jak reszta "gowiedzi"

ps. czuję się atakowa... podobnie jak ze świętami bożego narodzenia. Nie potraficie zaakceptowac tego, ze ktos ma inne zdanie ?

mirella atakowana, no co ty:o:o:o:o:o

ja rozumiem twoje poglądy i nie mam nic przeciwko tak owym ale jak chcę to pojać to pewne rzeczy akceptujesz (skórzane buty) a pewnych nie(torebki), świnki nie zjesz a kuraka tak, moim zdaniem jak wszystko to wszystko a jak nic to nic, a ty jesteś w połowie albo pośrodku, ale ok kończymy:)