Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mirela :hug:. Ja też nie chciałam atakować, po prostu jestem ciekawa innych poglądów niż moje.

Być może to tak, że dzielisz zwierzęta na lepsze i gorsze, w sumie każdy to robi, ja np. nigdy nie tknęłabym koniny :sick:, kiedyś chciałam spróbować sarny, ale nie przemogłam się :( i teraz wiem, że też nigdy jej nie tknę.

Czy to jest ok, że jem świnię czy krowę i nie jest mi z tym źle? Pewnie nie, bo uważam, że bardziej fair byłaby postawa: wszystko albo nic.

Ilona - pisałam, że zmiezam do tego, zeby zupełnie nie jeść mięsa. Ale jak równiez pisałam - trwa to u mnie. Cięzko jest od razu, z całego mięsa zrezygnowac. tym bardziej, jak nie do końca zna się na kuchni wege.

To teraz uwaga.... KURWA !!!! Nikt nie chce naprawic mojej kuchenki. Słyszycie ?? Nikt w promieniu 40 km (nawet z Ustroniem gadałam).

Dowiedziałąm się, że naprawić się da, ale wymienione podzespoły padaja. Przy skuteczności 40% fachowcy rezygnują z napraw. A ci co naprawiają... to naciagają na drogie podzespoły a potem jak się za pół roku znowu zepsuje to wciskają kit, ze to inna usterka !!!

Noż cholera... i co teraz ??????????????????????????????????????????????????????????????

Nowa ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Noż cholera... i co teraz ??????????????????????????????????????????????????????????????

Nowa ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

'

wspolczuje ....:hug:

czyli co??

robisz zabawe taka jak ja? ;)

mam nadzieje, ze dasz rade ogarnac to szybciej ode mnie.....

Mirela, na dobrą sprawę Twoja postawa jest normalniejsza od mojej, bo wiadomo, że ptaki żyją w hierarchii niżej niż ssaki, mają mniejsze mózgi, mniej zwojów, połączeń, neuronów, mniej czują i myślą. A ja dzielę ssaki na te lepsze i gorsze, chociaż czują i myślą tak samo. U mnie to raczej zakorzenione kulturowo.

A ryby jesz? One czują najmniej. Poza krewetkami i ślimakami może :rotfl:.

pół działa :) Pół nie. Ale podobni naprawiają to elektronicy. Bo własnie panowie ze "zwykłego" agd nie chcą.

A teraz uwaga... dlaczego się zepsuła ? BOOSTER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Facet mi zaczal mówic o mocach, czy przepięciach czy przekaxnikach - zwał jak zwał. W razie czego one nie wytrzymują tych boosterów. I faktycznie.... nie chciało mi się czekać na podgrzanie oleju i włączyłam tego cholernego bostera. I za minutę P. mówi mi, ze nie działają dwa pola .... miły pan mnie tylko pouczył, żeby na przyszłość nie używać boosterów.

Ilona - tutaj odpowiedź (2 strony w tył)

JAk pisałam, pracuję nad wycofaniem kurczaków z jadłospisu. Nie wiem jak inni, ale ja nie potrafię od razu zrezygnować z mięsa. To do czego doszłam trwa już przeszło rok. Od czasu jak dorosłam nie zjadłam tego co ann wypisuje. Z królikami się uwielbiałam bawić, dziadek mi je do łóżka przynosił jak były małe. Z wołowiny zrezygnowałąm później, gdzie rok temu. Było mi łatwo, bo tylko rolady wołowe jadłam, reszta wołowiny mi nie smakowała. Potem wieprzowina. Najcięzej było ze schabowym. Tego nie jesm od kilku miesięcy. Nigdy nie lubiłam ryb - żeby jakoś suplementować utracone wartości zmusiłam się do jedzenia ryb. Zaczełam szukac takiej, która mi przypadnie do gustu. Znalazłam mirunę. Teraz kazdego schabowego czy kuraka oddam za mirunę. Razem z Sonią wcinamy conajmniej 3 razy w tygodniu.

A ryby jesz? One czują najmniej. Poza krewetkami i ślimakami może :rotfl:.