reni1980 12.02.2014 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 u mnie etyka jest, uczy pani z biblioteki:( chociaż oczytana:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.02.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 facet ma uruchomic wyobraźnię A nie Ty . Magda - mam nadzieję, że nie . U nas jest stara i zmierzła siostra. Która miesiąc temu S. zaczepiła na przerwie, dała jej ... cukierka i zadała pytanie - dziecko kochane a ty w boga jakiegoś wierzysz ? Czujesz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.02.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 unas, nie, ściemniają, ze za mało chętnych. A w samej klasie S. są 3 nie chodzące na religię (innej wiary). Ale ma się to zmienić i nawet dla jednego chetnego rodzica ma być etyka w szkole. Dotychczas się zasłaniali liczbą chetnych (nie bylo sprecyzowane ile trzeba chetnych, czy w równoległych klasach, czy w jednej czy w całej szkole). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 12.02.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 ale ja się oceniać muszę przed lustrem - i co wyjdę z anielską miną w stroju ciut kurwiastym? hahah no nijak mi to nie pasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.02.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 muszisz jak to mój mówi... w diabełka się zmienić mi najlepiej wychodzi... po alkoholu. A że rzadko piję .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 12.02.2014 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 moja chyba bedzie na etykę chodzić od września, zamiast religi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.02.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 zazdroszczę tej etyki. Sama bym się pouczyła - ale takiej świeckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 12.02.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 muszisz jak to mój mówi... w diabełka się zmienić mi najlepiej wychodzi... po alkoholu. A że rzadko piję .... ja prawie w ogóle... qrka może trzeba coś obejrzeć przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 12.02.2014 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 mirela ale u mnie nie ma chętnych wiec zajęcia sie nie odbywały, ale od września ja zgłoszę chęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 12.02.2014 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 o u mnie śnieg zaczął padać, mirela zaraz dojdzie do ciebie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.02.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 hehe własnie czytam na necie, że MOŻE w naszej wsi w końcu zawita etyka jako przedmiot w szkole. Jestem ciekawa, czy teorią teorią a praktyka praktyką ..... Nie bedzie . To jest skutecznie blokowane. Nawet w Poznaniu nie ma szkół, gdzie dzieci mają etykę. Co więcej - religia celowo nie jest umieszczana w planach lekcji na początku lub na końcu dnia (wtedy zwolniony szedłby do domu), żeby dziecko nie miało się gdzie podziać między lekcjami i chodziło na religię z braku innej perspektywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 12.02.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Reni u mnie od 10 sypie...biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 12.02.2014 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 ale u m,nie snieg z deszczem to chyba zaraz będzie topniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.02.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 mirela ale u mnie nie ma chętnych wiec zajęcia sie nie odbywały, ale od września ja zgłoszę chęć Reni, są chętni, wystarczy z całej szkoły zebrać ok. 20 osób, które nie chodzą na religię. Ale potem jest problem ze znalezieniem nauczyciela (musiałby przyjeżdżać na dwie godziny w tygodniu, czyli pracować w 10 i więcej szkołach), a z kadry nikt nie ma uprawnień (choć podobno wystarcza fakultet z filozofii - nawet miałam taką propozycję kiedyś, żeby poprowadzić etykę, ale skończyło się jak zwykle na gadaniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.02.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 moja S. ma jedną religię w środku jedną na końcu. Ja ROZUMIEM, że cięzko jest tak ustalić plan, żeby każda klasa miała religię na końcu lub poczatku. Dlatego się nie czepiałam. Sonia szła z kolezankami na świetlicę i było super. Ale teraz jestem ciekawa co będzie... skąd wezmą kasę na nauczyciela etyki ?? Wkurza mnie jedynie to, że ktoś sobie może średnią dźwignąc religią, a Sonia etyką nie....no ale, na razie średnie nas nie interesują... potem jak pójdzie do gimnazjum z nie swogeo rejonu - wtedy patrzą na średnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.02.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Ilona - ale jest okreslone, ze 20 ... Z CAŁEJ SZKOŁY ? Czy tylko z równoległych klas ? Bo jak ktos ma prowadzić zejęcia z 6 i 1 klasami jednocześnie ? Przecież to inny poziom... to takie niedograne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 12.02.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Magda u mnie przestało jest biało ale chyba ogólnie ok na drogach tylko te błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 12.02.2014 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 a u mnie religia właśnie ciagnie w dół, ma 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.02.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 hehe reni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.02.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Ilona - ale jest okreslone, ze 20 ... Z CAŁEJ SZKOŁY ? Czy tylko z równoległych klas ? Bo jak ktos ma prowadzić zejęcia z 6 i 1 klasami jednocześnie ? Przecież to inny poziom... to takie niedograne.... Nie wiem, o etyce była mowa jak pracowałam w gimnazjum. W podstawówce nikt o tym nigdy nie mówił . Pewnie klasy 1-3 i 4-6 razem. To jest wykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts