Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bo niektóre metody to usuwanie.. skoro usuwają po zapłodnieniu

Antykoncepcyjne? Co usuwają po zapłodnieniu? Chyba nie dopuszczają do zapłodnienia, a tabletki do powstania jajeczka?

Nie wiem, nie mogłam tego wyjaśnić jak chodziłam na zajęcia przed ślubem, bo pani nie pozwalała zadawać pytań.

mojej kolezanki kuzynka zaszla w ciaze mc po zalozeniu spirali...

wniosek...

lekarz powiedzial, ze jak beda wyjmowac spirale grozi to poronieniem...jezeli nie wyjma moze sie spirala wrosnac w dziecko...

pisze lopatologicznie... ;)

usuneli spirale i na szczescie nic nie dzieciaczkom nie stalo... ;)

tabl chyba zagęszczają śluz i może coś z jajeczkiem robią

chodzi mi o te zwane "wczesnoporonne"

Mirela z tego co wiem to spirala to też metoda :wczesnoporonna" mimo, że dodatkowo uwalnia tez hormony.

Wczesnoporonne tak - nie pozwalają zagnieździć się zapłodnionemu jajeczku w macicy. Ale to nie jest antykoncepcja, tylko jak sama nazwa mówi: "tabletka wczesnoporonna". Tamten artykuł był o tabletkach antykoncepcyjnych (blokują powstanie jajeczka, więc nie może dojść do zapłodnienia, bo u kobiety wywołuje się sztuczną, permanentną niepłodność na czas ich brania).

O spirali nic nie wiem, więc nie zabieram głosu.