Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mmel - czytałam ostatnio w jakiejś książce (wstyd się przyznać w jakiej ;)), że w NO są zakazane "mocne" filmy, tzn krwawe. Że podobno nie puścili bajki o Coralgolu gdzie była pokazana broń. Faktycznie sa takie restrykcje w tym temacie ? Choć ostatnio ogladałam: norweski http://www.filmweb.pl/film/%C5%81owcy+g%C5%82%C3%B3w-2011-567959 a tam krwi było sporawo.....

Dzień dobry :).

U mnie humor super, mrożno mamy dzisiaj. Tym bardziej, że jutro błogie lenistwo (kolejne) :).

Polecam wam serial.... jeeezu co za serial... na razie tylko 4 odcinki wyemitowali, ale to najlepszy serial jaki kiedykolwiek widziałam... cały tydzień myślę, co będzie w kolejnym...http://www.filmweb.pl/serial/Detektyw-2014-654010. Jest dużo o filozofi, racjonaliźmie, religiach a ogólnie chodzi o morderstwa związane z fanatyzmem religijnym. Polecam !!!

Dzien dobry....

Mirela, nie mam pojecia czy to prawda.. chyba troszke przedobrzona...

Nie ogladamy norweskiej TV bo nie kupilam dekodera... oplacam abonament za posiadanie tv.. ale nie za kanaly...

Chodzac po sklepach widze rozne bajki i filmy... wiec ciezko mi cos w tym temacie napisac.

Tutaj to wychowywanie wlasnych dzieci inaczej wyglada w porownaniU z Polska .... inne podejscie maja, ale o tym juz pisalam nie raz , wiec nie chce powielac tematu :)

Hej Mirela ;)

wiesz że ja wczoraj oglądałam 2,3 i 4 odcinek Detektywa :D. Super, fajny serial , świetne dialogi, riposty i zdjęcia no i świetna gra aktorska - nie umiem doczekać się 5 odcinka no i kolejnych. Aaaa i jeszcze chciałam ci powiedzieć że oglądałam ten film co polecałaś z Anną Dymną na TVP Kultura i średnio go oceniam, kurde ten dźwięk w tych polskich filmach jest zawsze fatalny ale sam film dla mnie tez przeciętny. Pozdrawiam i miłego dnia.

Ja końcem końców nie widziałam go (miałam gości). Nie znałam filmu, ale temat... bardzo interesujący.

O detektywach nawet nie mów... to jak zakochanie się - ciągle myślisz, kiedy go znowu zobaczysz ;). A Matthew McConaughey jest po prstu boski. W 4 odcinku ... jak on w zębach trzyma tego papierosa ... zaczyna mi się podobać (choć na poczatku, ten ubiór z lat 70 ...). Ale bez tej koszulki... i z tym papierochem... oczywiście mówię o tym "młodym" a nie tym siwym....

Mmel - nie pytam o wychowywanie dzieci (bo dla mnie to SF), tylko o ograniczanie wstrząsających, makabrycznych fimów.... zaciekawiło mnie to bardzo. Nie lubię totalitaryzmu...chyba dlatego, że nienawidzę, jak mnie ktoś ogranicza i robi ze mnie dziecko 2 niemyslące... ale to na inny raz, chciałam o tych filmach się tylko dowiedzieć.

Edytowane przez mirela99

Jak bede miala okazje porozmawiac tutaj z jakas Polka w tym temacie to zapytam...z ciekawosci jak to jest...

bo internetowa tv mam, ale nie ogladam...

wystarczy mi sluchanie radia w samochodzie na co dzien i inne sytuacje z zycia wziete...tv juz nie zniose w tym jezyku....chociaz... filmy to i tak po angielsku leca a na dole napisy po norwesku.....:rolleyes:

no :) Reni :)

ja jednak nie lubię facetów w garniakach...jak się ubrał w skórę, ten obcisły podkoszulek, brudny, z zarostem... mniam...dopiero w 4 odcinku mi się zaczał podobać. Chyba jednak lubię takich macho. Bo ten drugi taki amerykański kałboj ... feee...

nie mam hbo :( ale tez bym go...ehm...zaopiekowalabym sie takim ;) :D dla mnie facet musi miec taki zarost :cool: tez nie lubie gladko wygolonych i pod krawatem ;)

Mmelcia - ja na kompie ogladam , ja nie mam czasu ogladac w tv. Ale wieczorkami, czasami uda nam się wcześniej polożyć i wtedy sobie na dobranoc jeden odcineczek machniemy :). Ale to co teraz ten serial ze mną zrobił... no masakra :) Biedny P., będzie chyba zaniedbywany ;).