Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja zawsze myślałam, że Matthew to taki średnich lotów aktor z komedii romantycznych z Jennifer Lopez, ale po tym, co pokazał w "Wilku z Wall Street" zmieniłam zdanie. Przebił wszystkich :yes:. Będzie Oscar za rolę drugoplanową :yes:.

oo tak, jak patrzyłam w czym on grał :sick:

Choć oskar mnie nie przekonuje, ninawidzę oskarowych filmów. Wolę europejskie i azjatyckie kino. ewentualnie niszowe kino amerykańskie

np. proszę spokojnym głosem "Mikołaj ubieraj się bo spóźnię się do pracy" a on mi odpowiada "no" wychodzę z łazienki po ok 10 minutach a ten dalej siedzi wiec już się wkurzam i bardziej podniesionym głosem mówię Miko! ubieraj się bo pojadę bez ciebie. Wiec już jest zabuczały że mu krzykłam. Później w czasie jazdy autem mówię mu że musi ustalić z kolegami do jakiego kina idą i na którą godzinę bo ja muszę widzieć a on mi zaczyna wtedy przewracać tymi oczami i komentować "o jesssssu " . No drażliwy jest . Takie pierdoły ale rano mnie to wyprowadza z równowagi no i go też i idzie do szkoły wkurzony z zabuczałą miną.

Sama byłam spokojna mój mąż też raczej z tych spokojnych, ale na pewno na głos nie komentowałam przy mamie czy tacie

Moja S. pewnie po rodzicach buntuje się przeciwko kategorycznym nakazom. Dużo lepiej działa rozmowa. Jak mówię tonem rozkazującym to bibździ sobie coś pod nosem, zagada mnie jakimś wydarzeniem ze szkoły lub zapomni. Jak proszę i tłumaczę, no. że nie dam rady poskładać skarpetek, że ważne jest dla mnie np. zrobienie nalesników które S uwielbia itd. Staram się nauczyć ją, ze zyjemy wrodzinie i każdy musi miec jakiś wkład. Każdy robi co może. Co umie. I na co ma czas. Nie ma u nas podziału na prace męskie i żeńskie - jak P. jest w domu to sprząta, robi obiad (odgrzewa) , wiesz pranie czy prasuje. Jak ja jestem to ja koszę i obcinam drzewka. Dzielimy się, tłumacze jej to i mówię, ze ona tez musi miec jakies obowiązku żeby nas nieco odciążyć.

hmmm.... na pewno jest teraz bardziej drażliwy. Tym bardziej trzeba spokoji. Wiem, że cięzko. JAk się rano jest spóźnionym... Moze ustalcie, zeby wczesniej wstawał, ze NIE MOŻESZ się spóźnić do pracy bo ... tu coś konkretnego powiedz. Że rozumiesz, że potrzebuje więcej czasu rano, ze to normalne, ale nie możesz się spóxniać do pracy.

Z kinem... wyjasnij dlaczego tak ważne jest dla Ciebie, zeby wiedzieć do jakiegi kina pójdą bo... i tutaj znowu. Coś przecież czujesz, myślisz.. dziel się tym.Mój, że Ci przykro jak np. coś jest niezrobione i na Twojej głowie, że czujesz że w pracy pomimo Twoich wysiłków będziesz czuła się niedoceniana kiedy się tak spóźniasz itd... nie wiem... dużo rozmawiać cchyba trzeba :).

Właśnie ja mu to tłumaczę że nie mogę się spóźnić bo o 8 muszę zjechać na dół i nie będzie szola na mnie czekać ;) i mówię że ja muszę wiedzieć kiedy po niego do tego kina przyjechać i muszę wiedzieć gdzie jest dokładnie bo jest jeszcze młody i jak zaczynam to on wtedy zaczyna tymi oczami przewracać

Ilonka, który łańcuszek kupiłaś, gdzie (online?) i za ile, jeśli możesz powiedzieć (możesz mi na prv napisać). Ten oryginalny Vanrycke, czy coś innego? Ja mam chrapkę na branzoletkę - YES i KRUK wypuścili podobne, wczoraj mierzyłam i póki co myślę o serii Sempre Kruka - połączenie żółtego i białego złota. Te YES żółte też są śliczne i takie delikatne :yes:

Co znaczy, zę JEST MŁODY ? Boisz się o niego ? Powiedzmu, nie bój się pokazywać Twoich uczyć, to nie znaczy, ze jesteś słaba. Masz prawo się martwić. Bo on jest najwazniejszy w Twoim życiu. I starasz się go chronić, choć rozumiesz, że on chce być niezależny. A to się czasami wyklucza i warto poszukać kompromisu. Pogadaj z nim tak....