Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witaj lakorun

yokasta hmm krawężnik tzn jego jedna połowa została oblana betonem a druga połowa wystaje , trudno mi powiedzieć na jaką głębokość jest zakopany bo nie mam żadnego punktu odniesienia, potem tę drugą połowę zasypuję ziemią, ważne jest aby połowę zalać aby bylo to stabilne, pod kamykiem mam agrowłókninę a warstwa kamyka to około 3-4cm

Edytowane przez reni1980

cześć monia , powiem ci tak ile parkieciarzy tyle przyzwyczajeń, ja mojej podłogi nie cyklinowałam bo była na tyle równo ułożona, że tylko delikatnie ją szlifowałam i to starczyło, a wizja twoich jest dla o mnie o tyle dziwna, że parkiet cyklinuje się w miarę potrzeb, bo jeśli za dwa lata będą wgniecenia i trzeba będzie cyklinować to każą ci wynieść biały montaż i zerwać dolne płytki, ja miałam wszystko gotowe kiedy robiłam parkiet. Podłogą natomiast wjechałam pod plytki aby tam była niewidoczna dylatacja, a płytki uniosłam do góry o grubość parkietu ,w moim przypadku 2cm po obwodzie łazienki płytki były wyżej

Też mi się to dziwne wydawało i podejrzewam że pani z którą rozmawiałam mogła nie za wiele wiedzieć :rolleyes:

A skoro ja wiem jeszcze mniej (jak sądzę) to posłuchałam

Czyli kładłaś płytki po prostu z 2 cm szeliną od wylewki?

Nie wiem, chyba każę glazurnikowi dokładać te płytki, bo to bez sensu jest

Dzięki za odpowiedź!

Jestem, jestem reni i się nie ukrywam. Pisałam już tyle razy tu posta i zawsze coś (a raczej ktoś x2) mi przeszkadzało. Krzesełka mi się bardzo podobają, a z tym stołem to już całkiem :). Rabatka z wrzosami wygląda super. Opaska też mi się podoba.

Bleee.... nudna jestem... I Ty zresztą też, bo wiecznie wszystko na cacy :p

Witam. Reni przyłaczam się do "fanclubu" twoich pomysłów...powiem krótko elegancko i gustownie. Ja dopiero "raczkuję" ze swiom "M' -stan surowy otwarty.No i mam dylemat.Tak jak Tobie -podobają mi sie bardzo okna trasowe HST.Ja na szczęście mam tylko jeden taki otwór . Niestety wszyscy włącznie z samymi sprzedwcami przekonują mnie ,że te okna są "be".,że to nie do naszego klimatu etc.etc. Nie przeglądałam całej Twojej galerii -czy "przemieszkałaś" juz zimę przy tych przeszkleniach.Czy rzeczywiście od okien tych "wieje" chłodem?

hejka wu-zetka, pierwsze słyszę takie głupoty, nic nie wieje, są super i jestem mega zadowolona mimo tego ze kosztywały majątek, a dlaczego niby nie na nasze warunki atmosferyczne, do Syberii nam trochę brakuje, jak czytam takie rzeczy to aż dziw, że sprzedawcy takie kity pociskają, jedną zimę przezimowałam i okno po dotknięciu jest ciepłe, ale dopytaj dokładnie o jakich oknach mówimy bo moje to system HS

Dlatego, że HSy nie mają właściwie możliwości regulacji. I trzeba mieć - poza super ekipą i super produktem - też masę szczęścia, aby udało się je idealnie zamontować. To niestety powiedzieli mi wszyscy sprzedawcy okien, których o to pytałam (a jest ich trochę - celowałam wszędzie w wyższą półkę).

Jaki dokładnie masz kamień na opasce? tzn. jaka frakcja?

Dlatego, że HSy nie mają właściwie możliwości regulacji. I trzeba mieć - poza super ekipą i super produktem - też masę szczęścia, aby udało się je idealnie zamontować. To niestety powiedzieli mi wszyscy sprzedawcy okien, których o to pytałam (a jest ich trochę - celowałam wszędzie w wyższą półkę).

Jaki dokładnie masz kamień na opasce? tzn. jaka frakcja?

Wniosek z tego,że jeżeli sam sprzedawca mi to odradza to nie ufa swojej ekipie montażowej :(