reni1980 14.09.2011 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 nilaf i kanka witam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 14.09.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 reni1980 niezmiennie zachwycam się i domem i tarasem... pięknie to wszystko razem się uzupełnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.09.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Reni a ja mam pytanko odnośnie tego krawężnika przy domu koło którego żwirek leży - na jaką głębokość jest zakopany ten krawężnik i ew. jaka gruba warstwa żwiru i co pod nim - agrowłóknina ? Taras bardzo mi się podoba duży on a wrzosy piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.09.2011 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 (edytowane) witaj lakorun yokasta hmm krawężnik tzn jego jedna połowa została oblana betonem a druga połowa wystaje , trudno mi powiedzieć na jaką głębokość jest zakopany bo nie mam żadnego punktu odniesienia, potem tę drugą połowę zasypuję ziemią, ważne jest aby połowę zalać aby bylo to stabilne, pod kamykiem mam agrowłókninę a warstwa kamyka to około 3-4cm Edytowane 14 Września 2011 przez reni1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 14.09.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Reni zestaw tarasowy wyszedł świetnie:yes: ja jakoś z wrzosami nie umiem postępować - ostatnio kupiłam tylko 3 sztuki a z jeden z nich usechł zanim go przesadziłam z malej doniczki:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.09.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Dzięki zawsze rzetelnie udzielasz informacji :) a my bardzo podobnie będziemy mieli zrobione obrzeże to lepiej się dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.09.2011 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 pasie witaj, wiesz ja nie wiem ile moje wrzosy dadzą rady ładnie rosnąć yokasta cóż za komplenent , dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 14.09.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 http://img191.imageshack.us/img191/4339/p1040521a.jpg Reni cudne wrzosy, mnie na balkonie przemarzły, ale jak podpytacie jaksie to Wam powie, jak pielęgnować wrzosy, bo ma przepiękne, duże i kolorowe. Wszystkie odcienie fioletu, różu, bieli. Jak zobaczyłam to myślałam, ze to sztuczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.09.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Reni, jak robiłaś u siebie drewnianą podłogę, to zostawiałaś miejsce pod płytkami na deseczki? Miałaś zawieszone szafki i sanitariaty? Powiedziano mi, że mam nie kłaść dolnej warstwy płytek, bo maszyna do cyklinowania musi jakoś manewrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.09.2011 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 cześć monia , powiem ci tak ile parkieciarzy tyle przyzwyczajeń, ja mojej podłogi nie cyklinowałam bo była na tyle równo ułożona, że tylko delikatnie ją szlifowałam i to starczyło, a wizja twoich jest dla o mnie o tyle dziwna, że parkiet cyklinuje się w miarę potrzeb, bo jeśli za dwa lata będą wgniecenia i trzeba będzie cyklinować to każą ci wynieść biały montaż i zerwać dolne płytki, ja miałam wszystko gotowe kiedy robiłam parkiet. Podłogą natomiast wjechałam pod plytki aby tam była niewidoczna dylatacja, a płytki uniosłam do góry o grubość parkietu ,w moim przypadku 2cm po obwodzie łazienki płytki były wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.09.2011 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 a jeszcze jedno, jak ci twoi cyklinują np: pokoje , przecież do ściany trzeba dojechać, czy klient wali ścianę na czas cyklinowania, powiem szczerze nie rozumiem o co im biega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.09.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Też mi się to dziwne wydawało i podejrzewam że pani z którą rozmawiałam mogła nie za wiele wiedzieć A skoro ja wiem jeszcze mniej (jak sądzę) to posłuchałam Czyli kładłaś płytki po prostu z 2 cm szeliną od wylewki? Nie wiem, chyba każę glazurnikowi dokładać te płytki, bo to bez sensu jest Dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.09.2011 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 dokladnie 2cm nad wylewką, a potem podłogą wjechałam pod plytki, mogę ci zrobić zbliżenie podlogi z plytkami, jeśli chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.09.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 dokladnie 2cm nad wylewką, a potem podłogą wjechałam pod plytki, mogę ci zrobić zbliżenie podlogi z plytkami, jeśli chcesz hmmm, jeśli mogę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 14.09.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Jestem, jestem reni i się nie ukrywam. Pisałam już tyle razy tu posta i zawsze coś (a raczej ktoś x2) mi przeszkadzało. Krzesełka mi się bardzo podobają, a z tym stołem to już całkiem . Rabatka z wrzosami wygląda super. Opaska też mi się podoba. Bleee.... nudna jestem... I Ty zresztą też, bo wiecznie wszystko na cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wu-zetka 15.09.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Witam. Reni przyłaczam się do "fanclubu" twoich pomysłów...powiem krótko elegancko i gustownie. Ja dopiero "raczkuję" ze swiom "M' -stan surowy otwarty.No i mam dylemat.Tak jak Tobie -podobają mi sie bardzo okna trasowe HST.Ja na szczęście mam tylko jeden taki otwór . Niestety wszyscy włącznie z samymi sprzedwcami przekonują mnie ,że te okna są "be".,że to nie do naszego klimatu etc.etc. Nie przeglądałam całej Twojej galerii -czy "przemieszkałaś" juz zimę przy tych przeszkleniach.Czy rzeczywiście od okien tych "wieje" chłodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 15.09.2011 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 hejka wu-zetka, pierwsze słyszę takie głupoty, nic nie wieje, są super i jestem mega zadowolona mimo tego ze kosztywały majątek, a dlaczego niby nie na nasze warunki atmosferyczne, do Syberii nam trochę brakuje, jak czytam takie rzeczy to aż dziw, że sprzedawcy takie kity pociskają, jedną zimę przezimowałam i okno po dotknięciu jest ciepłe, ale dopytaj dokładnie o jakich oknach mówimy bo moje to system HS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.09.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Dlatego, że HSy nie mają właściwie możliwości regulacji. I trzeba mieć - poza super ekipą i super produktem - też masę szczęścia, aby udało się je idealnie zamontować. To niestety powiedzieli mi wszyscy sprzedawcy okien, których o to pytałam (a jest ich trochę - celowałam wszędzie w wyższą półkę).Jaki dokładnie masz kamień na opasce? tzn. jaka frakcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wu-zetka 15.09.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Dlatego, że HSy nie mają właściwie możliwości regulacji. I trzeba mieć - poza super ekipą i super produktem - też masę szczęścia, aby udało się je idealnie zamontować. To niestety powiedzieli mi wszyscy sprzedawcy okien, których o to pytałam (a jest ich trochę - celowałam wszędzie w wyższą półkę). Jaki dokładnie masz kamień na opasce? tzn. jaka frakcja? Wniosek z tego,że jeżeli sam sprzedawca mi to odradza to nie ufa swojej ekipie montażowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.09.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 To nie jest kwestia ekipy, tylko chociażby tego, jak zostały wymurowane ściany. Ja na ten przykład sądziłam, że mam w miarę równe...Ale i tak żałuję, że tego HSa nie kupiłam, no. Mam HKS (ze wspomaganiem) i chodzi stosunkowo ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts