Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mirella to są ogromni deweloperzy, prezesi spółek, no sorki ale trochę za mała jestem aby straszyć, poza tym jak będę pyskować to nie będę mieć zleceń, ja wiem, ze zapłacą, tylko kiedy? wiesz mogę pyskować ale też już dla nich nie robić więc wiadomo pozostaje czekać

No wlasnie tak to sie robi interesy w Polsce :mad: wycyckac i przeciagnac platnosc jak najdluzej. A niech finasuje nas ''duzych'' a jak mu sie nie bedzie podobac to 10-sciu innych czeka za brama.

Reni wspolczuje wiem co to znaczy i jak to boli ale niestety tak jakos trzeba z tym juz przetrwac. W koncu napewno przyjda lepsze czasy, powodzenia

Ilona trochę się zapędziłaś moim zdaniem

jest coś takiego jak pozew cywilny i jak ktoś jest sprytny to ściągnie nawet od osoby prywatnej nie od spółki...

tak samo jak prokuratorom nic do niepłacenia...

a w sądach nie zawsze mówi się pod przysięgą - nie w sprawach gospodarczych/cywilnych

Ilona trochę się zapędziłaś moim zdaniem

jest coś takiego jak pozew cywilny i jak ktoś jest sprytny to ściągnie nawet od osoby prywatnej nie od spółki...

tak samo jak prokuratorom nic do niepłacenia...

a w sądach nie zawsze mówi się pod przysięgą - nie w sprawach gospodarczych/cywilnych

Magda, ja nie jestem prawnikiem, po prostu mówię z moich doświadczeń czy obserwacji.

No nie ma tak, że w sądzie wygra ewidentnie nieuczciwy, ale czasami taka osoba jest kryta, nie ma dochodów, nie ma majątku, nie ma nic.

Miałam na przykład na myśli sprawę Amber Gold. No ileż można szukać tych pieniędzy?! Idę o zakład, że ich nie znajdą.

Edytowane przez Ilona Agata

amber gold to nie sprawa o zapłatę albo zwrot kosztów

tam od zarejestrowania spółka działała niezgodnie z prawem i chodzi min. o wyłudzenia ( KK)

co do reszty .. no nie chce mi się:)

w końcu to forum rozrywkowe:D

Jasne, ja nie jestem prawnikiem i też mogłam coś pomieszać.

Ogólnie chciałam napisać, że nie jest tak źle, sąd nie staje po stronie oszustów, ale czasami działa trochę nieudolnie i nieskutecznie.