Ilona Agata 19.02.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 No kurde, to jest straszne. A chyba najgorsze, że w Polsce trzeba odprowadzać podatki jak się wystawiło fakturę, a nie jak otrzyma się rzeczywistą kasę na konto. Reni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 19.02.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 czasem firmy po wyroku dzwonią że zapłacą żeby kosztów uniknąć komorniczych..... No ja się też tylko z takim podejściem spotykałam, jeśli chodzi o duże firmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 19.02.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 mirella to są ogromni deweloperzy, prezesi spółek, no sorki ale trochę za mała jestem aby straszyć, poza tym jak będę pyskować to nie będę mieć zleceń, ja wiem, ze zapłacą, tylko kiedy? wiesz mogę pyskować ale też już dla nich nie robić więc wiadomo pozostaje czekać No wlasnie tak to sie robi interesy w Polsce wycyckac i przeciagnac platnosc jak najdluzej. A niech finasuje nas ''duzych'' a jak mu sie nie bedzie podobac to 10-sciu innych czeka za brama. Reni wspolczuje wiem co to znaczy i jak to boli ale niestety tak jakos trzeba z tym juz przetrwac. W koncu napewno przyjda lepsze czasy, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 19.02.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 a termin płatności prawie w każdej umowie/zleceniu 30 dni:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 19.02.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 u NAS W SPEDYCJI TO I 60 I 90 aLE CZASAMI TO MY "CYCKAMY" NIESTETY INNYCH, KORZYSTAJĄC TEGO, ZE JESTEŚMY CI WIELCY. nO ALE, TO NIE MOJA DZIAŁKA, JA BYM Z MOIM PODEJŚCIEM NIC NIE ZAROBIŁA, Z TAKIMI ZASADAMI JAK MOJE TO BYM BANKRUTEM BYŁA W 3 DNI . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 19.02.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 sorki za capsa Ale myślałam, ze mi poprawi (czasami poprawia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.02.2014 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 no tak jest, zrobisz inwestycję, odbiór ciągnie się 30 dni, wystawiasz fakturę na termin 30 dni, potem po tych 30 dzwonisz i dostajesz kasę za kolejne 30 dni, już się przyzwyczaiłam, ze to norma, problem mam taki , ze takich firm mi się trafiło 4 naraz:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 19.02.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 no a sądy popierają tych co oszukują- niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 19.02.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 A znacie jakąś solidna firmę co długi skupuje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.02.2014 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 jutro jadę do jednego z prezesów, jak w tym czasie nie będzie srał, rozmawiał z kim innym, nie miał zebrania, spotkania zarządu, rozmowy z prawinikami lub innym prezesem to mnie przyjmie, i moze usłyszę , ze przelew wyjdzie w przyszłym tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 19.02.2014 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 a nie możesz się "zapisać" na daną godzinę?zazwyczaj sekretarka ma kalendarz i wpisuje - u nas tak jestalbo chociaż dyr finansowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 19.02.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 niektorzy ''Prezesi;; to chyba wrecz musza dostac poczucie wlasnej wartosci ze ktos prosi blagalnym glosem please pay me. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 19.02.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 (edytowane) no a sądy popierają tych co oszukują- niestety Gdzie? Kiedy? Nigdy! Serio - jak ktoś jest ściągalny, to ściągają. Sądy działają dobrze, najgorsze jest nasze prawo. Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 19.02.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Ilona trochę się zapędziłaś moim zdaniemjest coś takiego jak pozew cywilny i jak ktoś jest sprytny to ściągnie nawet od osoby prywatnej nie od spółki...tak samo jak prokuratorom nic do niepłacenia...a w sądach nie zawsze mówi się pod przysięgą - nie w sprawach gospodarczych/cywilnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 19.02.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 (edytowane) Ilona trochę się zapędziłaś moim zdaniem jest coś takiego jak pozew cywilny i jak ktoś jest sprytny to ściągnie nawet od osoby prywatnej nie od spółki... tak samo jak prokuratorom nic do niepłacenia... a w sądach nie zawsze mówi się pod przysięgą - nie w sprawach gospodarczych/cywilnych Magda, ja nie jestem prawnikiem, po prostu mówię z moich doświadczeń czy obserwacji. No nie ma tak, że w sądzie wygra ewidentnie nieuczciwy, ale czasami taka osoba jest kryta, nie ma dochodów, nie ma majątku, nie ma nic. Miałam na przykład na myśli sprawę Amber Gold. No ileż można szukać tych pieniędzy?! Idę o zakład, że ich nie znajdą. Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 19.02.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 amber gold to nie sprawa o zapłatę albo zwrot kosztów tam od zarejestrowania spółka działała niezgodnie z prawem i chodzi min. o wyłudzenia ( KK) co do reszty .. no nie chce mi się w końcu to forum rozrywkowe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 19.02.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 amber gold to nie sprawa o zapłatę albo zwrot kosztów tam od zarejestrowania spółka działała niezgodnie z prawem i chodzi min. o wyłudzenia ( KK) co do reszty .. no nie chce mi się w końcu to forum rozrywkowe:D Jasne, ja nie jestem prawnikiem i też mogłam coś pomieszać. Ogólnie chciałam napisać, że nie jest tak źle, sąd nie staje po stronie oszustów, ale czasami działa trochę nieudolnie i nieskutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 19.02.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 też mam podobne odczucia - działają na pewno szybciej i młodzi się chcą wykazać w nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.02.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Żurek ugotowałam :stirthepot:Będę sie odchudzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 19.02.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Żurek ugotowałam :stirthepot:Będę sie odchudzać. A masz z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts