Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy kobieta z klasa musi miec drogie ubrania ?? Firmowe ?? Sorki.......... ja to nie tak widzę. Kobieta z KASĄ - to tak. Ale niestety (stety) KASA nie równa KLASA i odwrotnie.

Reni... mówiłam o moim stoju kąpielowym i okularkach :). Tam nie widać klasy :) (tylko kasę ewentualnie). Nie mam makijarzu i nie ma włosów ładnie spiętych. Są za to zaczerwienione plamy pod oczaki (od okularów) :). Klasę ewentualnie widac po chodzie, po zachowaniu ....

magda przychodze na spotkanie i :

1. laska w garsonce i głupio gada - myślę głupia jest

2. laska mądrze gada ale nie ubrana stosownie - myślę mądra ale nie ma klasy

3. laska ubrana stosownie i mądrze gada- myślę mądra i z klasą, miło patrzeć i słuchać

jaśniej sie już nie da

pewno ze można , ale trzeba wiedzieć gdzie bo nie wszędzie , na spotkaniu biznesowym nie wypada i tu określam klasę kobiety

masz rację - jak jadę do kogoś idę klasycznie

ale w firmie sobie pozwalam bo wiem, że mogę

Reni zależy z kim spotkanie i gdzie... jak z obcymi to wiadomo

jak z naszymi dyrektorami to oni tez na sportowo... nie trzeba być oficjalnie.

Na poważne nie idę w jeansach

niestety ale rzeczy dobre jakościowo zazwczaj kosztują - i widać na spotkaniu jakość swetra z RE i z TH - a jak większość ma drogie to już niestety ale bardzo widać.... niesprawiedliwe ale tak jest.

Edytowane przez Magda_lena85

Gość tymczasowy19

tak tylko jeszcze odnośnie klasy - dla mnie już samo pojęcie "mieć klasę" - jest sztuczne - i może dla każego oceniać coś innego. Ja nigdy nie oceniam w ten sposób. Jakbym miał to z czyms porównać, to może z tą tzw. polityczną poprawnością.

ja nie oceniam w takich kategoriach....

a że etui mi się nie podoba, to inna kwestia....

dla mnie dobra jakość szmat nie jest w stanie zapewnić klasy. I odwrotnie szmaty z gorszych materiałó wcale nie oznaczają, że kobieta która je ma na sobie nie ma klasy. I tutaj nikt mnie nie przekona do tego.

ale nikt nie mówi, że kasa = klasa

tylko o tym, ze dobrą jakość idzie w parze z ceną ubrań

Mirela bo do faceta zawsze na obcasie 10 cm:lol2:

mirela co do klasy- kasy

to się zgodzę i nie zgodzę

klasa to nie kasa ale targową torebkę i buty to widać z daleka, są ciuchy jakościowo dobre i z reguły kosztują więcej, tanie to wiadomo:sick:

z meblami jest tak samo, ja od razu widzę czy to jakość która kosztuje czy tani szajs

z meblami jest tak samo, ja od razu widzę czy to jakość która kosztuje czy tani szajs

mam tak z butami, torebkami i kurtkami:rotfl:

no właśnie musi, nie musi mieć drogich ale muszą być dobrej jakości, no sorki ale szajs widać z daleka

a takie są drogie i koło się zamyka :yes:

zła jakość materiałów to nie od razu zła jakość ubania (etui).

Uważam, że można kupic ciuchu z gorszych jakościowo materiałó ładnie odszyte, w których kobieta będzie cudownie wygladała.

Tak samo etui - gdyby było z krokodylej , różowej skóry to dla mnie jest beee.... (zero klasy). Ale gdyby było eleganckie (nawet z ekoskóry - tylko ładnej) - to jest oki. Tym bardziej, jeżeli kobieta sama w sobie ma klase i resztą ubioru tez jest oki.

a takie są drogie i koło się zamyka

i tu mamy sedno sprawy

mirela jak ciuch ma szajs materiał to nie bez powodu, ma być tani, sorki ale odszyty to on też nie jest, bo ma być tani

może są wyjątki ale to tylko wyjątki, jak ciuch kosztuje to i ma dobry materiał , krój i odszycie