Ilona Agata 24.02.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 wiesz ostatnio z którą mamą rozmawiam - to każda niestety chcę dla zdrowia... ale finanse biorą górę - tzn trzeźwa ocena czy warto. Bez sensu to - zamiast rocznego macierzyńskiego daliby rok dopłaty do żłobków.... ehhh temat rzeka... Ten roczny macierzyński jest po to, żeby wyeliminować kobiety z rynku pracy. Żeby była praca dla facetów. Żeby w rodzinach dochodzono do wniosku, że zarabiać będzie jedna osoba. No nie ma pracy dla dwóch niestety. To taka walka z bezrobociem od dupy strony. Jak rozmawiałam, tak po przyjacielsku, z różnymi szefującymi facetami (moim stolarzem na przykład, szwagrem, innymi, którzy mają firmy lub dyrektorskie stanowiska), to wszyscy mówili, że teraz w życiu nie zatrudnią kobiety w wieku rozrodczym, bo na rok ucieknie, a oni sobie na to nie mogą pozwolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 24.02.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 yokasta, chyba nie ma dziecka, które przesypia całą noc? Serio, mój się nie budzi na mleko od wieeelu miesięcy, ale budzi się. Trzeba iść, uspokoić, przytulić, nakryć. Tak co dwie godziny (zazwyczaj 23-24, 2-3 i od 6-7 już częściej). Jak jest ząbkowanie, to mamy pobudki co 30 minut/godzinę. Taki jest mózg dziecka. Całe szczęście (w nieszczęściu) mój zasypia niemal zaraz po podaniu smoczka. Nie wiem, co to będzie, jak zaczniemy go odzwyczajać. są takie śą, ale pewnie to mniejszość - i to też zależy przecież od wieku... a jeśli chodzi o odzwyczajanie od smoczka, to zależy od dziecka...z jednym to pójdzie szybko i bezbolesnie a z drugim wręcz przeciwnie.... profilaktycznie przygotuj się na koszmar, najwyżej się mile rozczarujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 24.02.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 zastanawiam się nad drugim imieniem - mimo, że ciąży i zamiarów brak:rotfl: :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.02.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) My mamy imiona wybrane . Roczny macierzyński, można iść na pół roku przecież, więc to taki średni argument wg mnie . Poza tym duża część idzie na wychowawczy potem :/ bo do pracy często nie opłaca się wracać. Fakt faktem, że mój pracodawca (praca, do której nie poszłam bo się dowiedziałąm że jestem w ciąży) na rozmowie kwalifikacyjnej, połowę czasu poświęcił pytaniu kiedy mam zamiar mieć dzieci. Nie szkodzi, że nie powinien pytać . Tymczasowy, mi się wydaje, że ze smoczkiem to zależy od rodzica dużo. Czy wciskał do buzi przy każdym płaczu, albo żeby dziecko było cicho chociaż NIE MA REGUŁY. U nas był tylko do usypiania, mały sam zrezygnował zanim skończył 8 miesięcy więc łatwo mi mówić. Teraz ma prawie 11 i widok dziecka ze smoczkiem zawsze mnie dziwi, jestem nieprzyzwyczajona . U mojej siostry i kuzynki dzieci całymi dniami ze smoczkiem w papie i mają do tej pory. Jeden prawie dwa lata, drugi rok. Siostrzenica oddała smoczka za słodycze . Edytowane 24 Lutego 2014 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 24.02.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Tymczasowy, mi się wydaje, że ze smoczkiem to zależy od rodzica dużo. Czy wciskał do buzi przy każdym płaczu, albo żeby dziecko było cicho chociaż NIE MA REGUŁY. U nas był tylko do usypiania, mały sam zrezygnował zanim skończył 8 miesięcy więc łatwo mi mówić. Teraz ma prawie 11 i widok dziecka ze smoczkiem zawsze mnie dziwi, jestem nieprzyzwyczajona . U mojej siostry i kuzynki dzieci całymi dniami ze smoczkiem w papie i mają do tej pory. Jeden prawie dwa lata, drugi rok. Siostrzenica oddała smoczka za słodycze . i tak i nie bo tak samo jak są różni rodzice, to tak samo są różne dzieci. Ze swoimi nawykami przyzwyczajeniami, patrzeniem i ocenianiem rzeczywistości. Przecież ci sami rodzice mają kilka dzieci i jedne jak piszesz same rezygnują ze smoczka, a np. nastepne może bardzo strasznie tę stratę przeżywać i płakać non stop - mimo że i jeden i drugi byli identycznie wychowywani i identycznie "używali" tego smoczka. oczywiście, że rodzice mają duży wpływ na to, ale dzieci także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.02.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 No jasne dlatego napisałam, że nie ma reguły ale np. większe prawdopodobieństwo takiego przywiązania kiedy rodzic wciska smoczek. O to mi chodziło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 24.02.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Podgladaczu - skrzynkę masz pełną - nie dam rady odpowiedziec na pytanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.02.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Nie maja podwojnych ?Typu: Marit-Beate, Ann-Christin, Inger-Karin ? nie maja podwojnych.. nie chcialam im robic problemu na przyszlosc..bo sama borykam sie z dwoma imionami i mam tego dosc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.02.2014 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 ale się rozgadaliscie z samego rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 24.02.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Melcia - Maria-Magdalena masz? :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.02.2014 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 ja dopiero wlazłam do pracy, godzinę zajęło mi wrócenie się po klucze:mad::mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 24.02.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 ale się rozgadaliscie z samego rana trzeba nadrobić po weekendzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 24.02.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Melcia - Maria-Magdalena masz? :lol2::lol2: Magda Lena to też w zasadzie podwójne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.02.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Melcia - Maria-Magdalena masz? :lol2::lol2: Nie. Magdalena Dorota jak ja nie lubie tego imienia:bash: aaa i jesli liczyc od bierzmowania to Anna :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.02.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 są takie śą, ale pewnie to mniejszość - i to też zależy przecież od wieku... a jeśli chodzi o odzwyczajanie od smoczka, to zależy od dziecka...z jednym to pójdzie szybko i bezbolesnie a z drugim wręcz przeciwnie.... profilaktycznie przygotuj się na koszmar, najwyżej się mile rozczarujesz To jest fajne podejście. Przynajmniej nie będzie rozczarowania. Ale u nas smoczek tylko do zasypiania (spanie na spacerach i w samochodzie bez smoka), więc bardzo się nie spieszymy, żeby odzwyczajać. ie jest nadużywany po prostu. yokasta, jasne, że można na pół roku lub nawet na trzy miesiące, ale pracodawca wie, że jak babka ma możliwość, to nie będzie chciała tak szybko zostawić dziecka. To naturalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 24.02.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Helllo:) Moja Paulina jak była malutka to wiecej nocy przesypiała niż teraz . No i u nas smoczka nigdy nie było. Magda zamiast you tube młoda ogląda bajkionline.com masz tam i filmy animowane i bajeczki - odcinki puszczane ciągiem . Nie orientuję się czy tam limitu czasowego nie ma. No i młoda wszelkie urządzenia ( laptopy, telefony) ma opanowane od 2,5 lat bajki na you tube sama sobie zmieniała- masakra.Teraz zaczęła interesować się jak obsługiwać ksero żeby sobie kolorowanki i obrazki kserować . ILONKA synek siostry od 4 miesiąca całe noce przesypia tez byłam zdziwiona i pełna zazdrości . YOKASTA na blogu ma przepis na oponki- robiłam wyszły dobre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.02.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 tymczasowy ma rację.Mój brat był chowany bez smoczka, ja ze smoczkiem. Rodzice ci sami. Jesteśmy jak niebo a ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 24.02.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 oj tak Magda_lenacórka będzie Lena:lol2:syn ma charakter po mamusi to może i córka:rotfl: Melisa ale 3 to też mam -ale przecież używa się jednego? chyba chodziło o podwójne łączone jak w DE Anne-Mari itp.... nie wiem niech się wypowie tego kto zaczął temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.02.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Dobra, idę pod prysznic. Jestem już po bieganiu, zgubiłam się w lesie (nie pytajcie, jak to zrobiłam ) i zamiast 30 minut biegałam 50 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.02.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Magdalena..ja musze uzywac tutaj dwoch imion.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts