Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mam mozaikę przemysłową teak w dolnej łazience - i to jest coś najlepszego co mogłam tam dać - jedyne miejsce na parterze gdzie nie widać brudu

Widziałam na żywo i potwierdzam - super! I do tego świetnie zrobione :yes:

Ale ja jestem niepoprawną*miłośniczką drewna w łazience

Reni, masz pomysł jak zrobić parapet teakowy. Muszę zrobić dwa, do łazienek, malutkie (jakieś 25 x 90 cm)

Myślałam o tym by kupić w dhl blat i robić z niego, ale to się nie opłaca ... a może inne drewno, zbliżone do teaka?

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

monsanbia a moze jakieś ścinki blatu teakowego będą mieć na stanie, bo bez sensu kupić cały blat na 2 parapety, no albo jeszcze zrób pólki z tego teaku, taniej i podobny do teaku jest akacja, albo kup 1m2 litej deski teakowej a na zewnątrz wykończ listwą schodową która można nafrezować aby było na równo

chodzi mi o coś takiego, drugie zdjęcie pt. Listwy schodowe wysokie

http://www.barlinek.com.pl/Produkty/listwy-przypodlogowe/listwy-specjalne-1

Taki mam właśnie zamiar, pojechać do nich i zapytać o jakieś mniejsze kawałki.

Na all dhl ma powystawiane różne blaty i w sumie na upartego można by wziąć jakiś inny, a 170pln to jednak trochę mniej niż 1200 ;)

Taki blat jak utniesz i wyszlifujesz to normalnie ładny brzeg się robi?

A z litej deski teakowej któś by mi to musiał zrobić - skleić, ścisnąć.

Listwy schodowej raczej chyba to teaku nie dobiorę?

Chociaż sam pomysł fajny

Ten japoński piękny, taki delikatny. Może takiego kupię - u mnie ważne, żeby był czerwony, bo taki w tym miejsu ma być :)

Popieram, klon japoński jest przepiękny :) Sama mam takie drzewko przed domem ;)

Występuje również w kolorze różowym (jasnoróżowym) - widziałam na żywo u brata, prezentuje się chyba nawet lepiej, chociaż wszystko zależy od efektu, jaki chcemy osiągnąć - jasnoróżowy jest bardzo delikatny, jak puch.

klon japoński piękność to jest jak się rozrośnie - bardziej w szerz niż na wysokość. Jest na mojej liście "must have".... od czasów kiedy jeszce nie mieliśmy w myślach kupna domu :D

jest też dość delikatny - kupiłam do rodziców i zimą ucierpiał.

Ale - jest piękny!!! jeszce z takich ozdobno liściastycz fajne jest coś takiego co rośnie wysoko na pniu, tworzy się taka kula i ma biało/zółtawe - zielone liście. super się prezentuje!