Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tak się zapierała że ogród ją nie jara, i to żadna przyjemność grzebać w ziemi:P

A tu proszę, jak szaleje, lata, kupuje , sadzi, fiu, fiu:)

Reni, muszę ci się do czegoś przyznać, zgapiłam od ciebie ławeczkę do wiatrołapu, tzn. nie do końca bo moja biała na wysoki połysk i poduchy będą inne, ale forma podobna :rolleyes:

Pamiętasz może ile ta twoja kosztowała? pytam z ciekawości czy czasem stolarz ze mnie nie zdziera, a wydaje mi się ma tendencję do zawyżania cen.

Klon palmowy za 40 zł?! Prawdziwa okazja! Gratuluję:)

ja też stosuję metodę prób i błędów w swoim ogrodzie. No, przynajmniej częściowo: plan ogrodu sobie zrobiłam (nawet w pięciu wersjach:)), natomiast wszelkie nasadzenia traktuję jako próbne. Mam strasznie trudne warunki na działce - piaszczysta, nieurodzajna i bardzo kwaśnia (od tych @#% świerków, o których pisałam u anny-marii) ziemia, bardzo dużo cienia i do tego wiele powierzchni w cieniu opadowym. Mało co tutaj daje radę.

Dla ogrodników amatorów zawsze polecam dwie książki:

najpierw "Projektowanie ogrodów" Johna Brooksa (http://www.ceneo.pl/196891), dla tych którzy chcą zaoszczędzić na projektancie:)

a potem "katalog roślin" (http://www.ceneo.pl/8982654), żeby mniej więcej wiedzieć co kupować.

Pierwsza pozycja leży u mnie na wierzchu przez całą zimę (kiedy tylko można marzyć o ogrodzie) a druga przez całą wiosnę (jak mnie dopada szał zakupowy:))

anna ten sam co u ciebie

Marta spoko, spoko, pamiętam że od razu wpadła ci w oko, ja dalam około 2500 bo ta poduch jest w skórze, materiał byl tańszy, ale na przedpokój łatwiej zetrzeć skórę, no wzięło mnie na ogród, nie wiem czy to mnie już cieszy, bo chyba nadal nie lubię, ale zazdrość zrzera jak widze ogrody u innych i to chyba dlatego

Ja nigdy nie będę mieć ogrodu jak Tola, ale w mojej okolicy nikt nie dba o ogród, rośnie co popadnie, więc chociaż tu będzie najpiękniejszy

nihiru dzieki, poczytam

Marta spoko, spoko, pamiętam że od razu wpadła ci w oko, ja dalam około 2500 bo ta poduch jest w skórze, materiał byl tańszy, ale na przedpokój łatwiej zetrzeć skórę, no wzięło mnie na ogród, nie wiem czy to mnie już cieszy, bo chyba nadal nie lubię, ale zazdrość zrzera jak widze ogrody u innych i to chyba dlatego

Dzięki reni, mi wycenił niby taniej, ale bez poduch, choć uważam że za dużo jak na taką ławkę:rolleyes:

Zastanawiam się jeszcze czy nie zlecić mu szafki pod tv, i bufetu do jadalni, plus jest taki że zrobi mi na wymiar, ale cenowo pewnie nie wilka różnica od dobrego gotowca. Dam niech wyceni, zobaczymy.

Ja dzisiaj polatałam trochę po sklepach za pierdółkami do domu i nic, lipa. Wróciłam z jednym prześcieradłem:eek:

Za to kupiłam sobie byty i torebkę :lol2:

wstyd się przyznać ale ja przez ten mój dom nawet nie wiem co w sklepach słychać i co modne,

Jeśli chodzi o buty, to w tym sezonie niby modne :rolleyes: rude botki sznurowane z wywijanym misiem i właśnie takie kupiłam. Trochę nie w moim stylu i moge wyglądać jak doda elektroda :lol2:, ale nie wiem co mnie podkusiło. Podejrzewam że jak zwykle pół zimy przelatam w swoich 4letnich emu, które ciągle wyglądają jak nowe i są najcieplejsze ze wszystkich moich zimowych.

Takie:

http://img713.imageshack.us/img713/6504/330032.jpg

Uploaded with ImageShack.us

MarJel, z nieba mi spadłaś :) Od miesiąca szukam DOKŁADNIE TAKICH BUTÓW! Wymyśliłam sobie w zeszłym roku (jak marzłam przy minus 20 ;)), że nigdy więcej kozaków z cienką podeszwą i lichym ociepleniem w środku (a takie - niestety - są u nas sprzedawane, podobnie rzecz ma się z płaszczykami, ja zawsze pytam w sklepie czy to na naszą, czy Hiszpańską zimę ;)), no i drogą dedukcji w głowie powstał obraz butów idealnych - takich, jak pokazałaś. Problem w tym, że teraz nie mogę ich znaleźć :(

Pisz szybko, gdzie kupiłaś (może być na priv). Straszny zmarzluch jestem i również najchętniej w emu całą zimę bym chodziła, ale do pracy mi nie wypada :oops: Wyglądam wtedy jak uczennica :oops: A jakiś dystans jednak musi być :D

One nie są takie bardzo wysokie w porównaniu do tych wszystkich w tym stylu butów, szukałam najniższych z możliwych.

Ja nie lubię bardzo wysokich obcasów, a w szczególności na zimę, te są wyjątkowo wygodne:yes:

Ilonka Botki EKSBUT - 71-1903 ja kupiłam w galerii, ale tu na szybko znalazłam http://www.eobuwie.com.pl/product-pol-33003-Botki-EKSBUT-71-1903.html, może gdzieś znajdziesz tańszą ofertę.

Jak kupowałam, były w dwóch sklepach, jeden obok drugiego z różnicą 60zł:rolleyes:

Kurcze, dla mnie są idealne :)

Tylko gdzie ja je znajdę w Poznaniu? Nie chcę kupować w ciemno, bo wiadomo jak to z butami zimowymi - muszą pasować pod grubą i pod cienką skarpetkę :( A te z futerkiem w środku różnie wypadają, jeśli chodzi o rozmiary :(

W kwestii obcasa wierzę i potwierdzam - jak kostka jest usztywniona, to nawet bardzo wysokich obcasów nie czuć :)