Magda_lena85 28.02.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 nie szło tak od początku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.02.2014 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 tymczasowy bo chciałabym mieć czystą kotłownie w lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.02.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 to Ty Rencia PC bo nie masz instalacji ja mam i pompować nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 28.02.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 ja od 20 listopada do 14 lutego spaliłam za 1400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 28.02.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 tymczasowy - szczerze to nie pamiętam teraz może jak podliczysz grosz do grosza to będzie że twoja instalacja tańsza, ja do mojej dostałam też dofinansowanie od mojego miasta i nam to teraz pasuje. Madzia teraz koszty jaki masz na instalację wydać jest mniejszy bo tylko baterie i sterowniki, a Renia musiałaby kombinować jak to podłączyć. Dziewczyny zorientujcie się czy u was nie ma takiego dofinansowania , składa się wniosek i wpisują cię na listę i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.02.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 u mnie są do przydomowych oczyszczalni ścieków - ale na to się nie porywam:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.02.2014 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 ja mam teraz nowy podajnik, to wchodzi 10 worków węgla, czyli jakieś 3 tyg palenia zimą, takze niby luz, ale dajcie spokój Nigdy bym tego gówna już nie zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 28.02.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 tymczasowy bo chciałabym mieć czystą kotłownie w lato masz zasobnik z podwójną weżownicą? mnie to będzie dziwić pewnie jeszcze długo.... robi się w domu piec na ekogroszek, po czym do tego do kompletu na lato daje sie solary...zamiast od razu w cenie całości - i PC do całości....(zakładając że jest wszędzie ogrzewanie podłogowe lub ścienne!) .......ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 28.02.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Magda jak masz instalację na kolektory to załóż ja nie mam a tyle kasy co na nią bym wydała to na prąd na parę lat będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 28.02.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 tymczasowy - szczerze to nie pamiętam teraz może jak podliczysz grosz do grosza to będzie że twoja instalacja tańsza, ja do mojej dostałam też dofinansowanie od mojego miasta i nam to teraz pasuje. Madzia teraz koszty jaki masz na instalację wydać jest mniejszy bo tylko baterie i sterowniki, a Renia musiałaby kombinować jak to podłączyć. Dziewczyny zorientujcie się czy u was nie ma takiego dofinansowania , składa się wniosek i wpisują cię na listę i tyle. no 5 lat trzeba mieszkać ,do nowych domów nie ma nic - chyba że się coś zmieniło.....a ceny i tak kosmiczne przy tych dofinansowaniach wychodziły.... bo dopłata była tylko do ceny samego kolektora - a gdzie reszta (robocizna i reszta materiałów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.02.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 PC bo je masz - każdy swoje chwali - proste. Ja bym chciała bez niczego - trzeba zburzyć i nowy budować - dom na słonecznym wzniesieniu - no idealne miejsce na pasywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 28.02.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 PC bo je masz - każdy swoje chwali - proste. Ja bym chciała bez niczego - trzeba zburzyć i nowy budować - dom na słonecznym wzniesieniu - no idealne miejsce na pasywny :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 28.02.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Magda - to na co czekasz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 28.02.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 tymczasowy - szczerze to nie pamiętam teraz może jak podliczysz grosz do grosza to będzie że twoja instalacja tańsza, ja do mojej dostałam też dofinansowanie od mojego miasta i nam to teraz pasuje. Madzia teraz koszty jaki masz na instalację wydać jest mniejszy bo tylko baterie i sterowniki, a Renia musiałaby kombinować jak to podłączyć. Dziewczyny zorientujcie się czy u was nie ma takiego dofinansowania , składa się wniosek i wpisują cię na listę i tyle. podstawa to myślenie przed budową, niestety....i to nie tylko o wnętrzach Bastki - jeszcze jest kwestia jak długo trzeba czekać po wpisaniu na taką listę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.02.2014 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 tymczasowy no nie do końca, jak ja 4 lata temu pytałam o pompy to ceny były od 60 tyś, a moja cała kotłownia kosztowała około 17 tyś, nie liczę podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 28.02.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 PC bo je masz - każdy swoje chwali - proste. Ja bym chciała bez niczego - trzeba zburzyć i nowy budować - dom na słonecznym wzniesieniu - no idealne miejsce na pasywny no właśnie, na co czekasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 28.02.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 eejjj ale ja mam nowy dom hahahaa nowiutki i dofinansowanie było spore jak na miasto (może dlatego że to Rybnik - śląskie miasto, bardzo zanieczyszczone ) dopłata do całości ale my tak jak Madzia mieliśmy już część zrobioną. Każdy robi jak uważa, wiem że po to jest forum żeby pokazywać wady i zalet niektórych rozwiązań, nie będę się kłócić mam taką instalację i mi pasuje. Ile mogłabym zaoszczędzić jak bym miała inną ? no cóż może miałabym teraz wypasioną kanapę ? trudno mam ikejowską . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 28.02.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 tymczasowy no nie do końca, jak ja 4 lata temu pytałam o pompy to ceny były od 60 tyś, a moja cała kotłownia kosztowała około 17 tyś, nie liczę podłogówki wiem,wiem, ja w tym samym czasie pytałem, ceny też miałem podobne.... ale wgłębiłem się w temat i mam duuuuzo taniej jak do tej twojej kotłowni doliczysz koszt tych solarów na gotowo, to w tej cenie miałabyc PC do ogrzewania domu i CWU i czystą kotłownię cały rok, ot co - przy podobnych kosztach eksploatacyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.02.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Magda - to na co czekasz ?? ale co mam burzyć? :lol2: mąż zażąda rozwodu w trybie 24 godzinnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 28.02.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 eejjj ale ja mam nowy dom hahahaa nowiutki i dofinansowanie było spore jak na miasto (może dlatego że to Rybnik - śląskie miasto, bardzo zanieczyszczone ) dopłata do całości ale my tak jak Madzia mieliśmy już część zrobioną. Każdy robi jak uważa, wiem że po to jest forum żeby pokazywać wady i zalet niektórych rozwiązań, nie będę się kłócić mam taką instalację i mi pasuje. Ile mogłabym zaoszczędzić jak bym miała inną ? no cóż może miałabym teraz wypasioną kanapę ? trudno mam ikejowską . najważniejsze że jesteście zadowoleni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts