Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Matko... to ja SAMA piec wybierałam (miał startowac z niskiego progu). Sama czytałam o ogrzewniu ściennym i sama przekonywałam mojego że podłogowka wszystko ogrzeje. Jego kumple z pracy jak przychodzili do nas na budowę to się pukali po głowach, że zimno będzie, że podłogówka nie da rady, ze taki mały piecyk. Sama musiałam odpierać zarzuty ;). Ale P. mi ufał ;)

wiesz no nie powiem, ze miałam wszystko gdzieś, ale skoro gazu nie ma, pompa na tamte czasy bardzo droga to wiadomym było ze węgiel, ja byłam przeciwna, ale wolałam moje okna, kominek i dachówkę niż pompę, to kwestia tych finansowych wyborów, każdy ją ma i pamięta, prawda? gdybym miała gaz to bym się nie zastanawiała, pozostałe wybory jak najbardziej dzis by się potwierdziły, no moze byłby problem z oknami, ciagle słyszę, ze mój M kupił by dzis plastikowe a ja zawsze dopowiadam , zę po moim trupie, i tak sobie gadamy od 3 lat

Gość tymczasowy19
wiesz no nie powiem, ze miałam wszystko gdzieś, ale skoro gazu nie ma, pompa na tamte czasy bardzo droga to wiadomym było ze węgiel, ja byłam przeciwna, ale wolałam moje okna, kominek i dachówkę niż pompę, to kwestia tych finansowych wyborów, każdy ją ma i pamięta, prawda? gdybym miała gaz to bym się nie zastanawiała, pozostałe wybory jak najbardziej dzis by się potwierdziły, no moze byłby problem z oknami, ciagle słyszę, ze mój M kupił by dzis plastikowe a ja zawsze dopowiadam , zę po moim trupie, i tak sobie gadamy od 3 lat

Reni, ja miałem takie same dylematy jak ty, budowaliśmy też w podobnym okresie. I dobrze to pamiętam. Uznaliśmy, że lepiej teraz zainwestować więcej w instalację, a częśc rzeczy odlozyc na później (elewacje,balustrady itp) - bo w takiej kolejności można to zrobić - w drugą stronę już niekoniecznie. I latem włąsnie planujemy skończyć te niedokończone rzeczy. Ale też wgłębiłem się mocno w temat i wiedziałem jak zrobić tę instalację sporo taniej, niż chcieli fachowcy w pierwszych wycenach....gaz co prawda miałem w zasięgu, ale daleko i przyłącze byłoby bardzo drogie...

Dokładnie Reni tak jest , ja może i też bym chciała mieć instalacje gazową czy pompę ciepła ale moja na ekogroszek nie sprawia mi żadnego problemu, w sumie mąż raz na tydzień wrzuci parę worków groszku i tyle ja nawet tam nie wchodzę. Powiem wam jeszcze że moja kotłownia jest dosyć czysta ale taką jak ma moja sąsiadka to nigdy nie widziałam, nawet pranie tam suszy hahahhaa na suszarce stojącej i piec ma na ekogroszek. No niesamowite to jest, może zrobię zdjęcie i jak pozwoli to pokaże tu aby obalić mit syfu w kotłowni hahahahhaaa