Magda_lena85 04.03.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 (edytowane) ja wiem....co chcecie mi powiedziecale nie dam rady z 2 maluchów sama - fizycznie nie dam rady "ich obrobić" w pojedynkę + praca.Marny argument wiem - ale siedzenie w domu mnie "zabija" - mam mniej "czasu" niż jak wrócę o 16.... ta "40" to żart - ale 35 ? to dobry wiek... Fajna - dwójka jedynaków............może to teraz jak będą starsze to jednak myślę, że będą miały więcej wspólnego Edytowane 4 Marca 2014 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.03.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Moja przyjaciółka urodziła miesiąc temu drugie dziecko - różnica miedzy drugim a pierwszym ....20 lat!!!! Troche inna sytuacja bo ze względu na problemy( endometrioza) nie mogła wcześniej mieć drugiego dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.03.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Ja jestem mlodsza od braci o 9lat ale decyzje rodzicow rozumiem-oni to blizniacy...wiec nie latwo bylo z wychowaniem.. Pozniej moi bracia mna sie zajmowali jak laleczka...ale ja i tak zawsze jak ta jedynaczka sie czulam, bo jak podroslam to oni juz pelnoletni byli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 04.03.2014 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 a ja jestem młodsza o 7 lat i nigdy bym nie powiedziała, ze jak jedynaczka między moimi dziecmi 5 lat i to jest fajna róznica a uśmiech z rana był przedwczesny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 04.03.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 RENI:hug: chyba taki kiepski dzień . Miedzy mną i młodszą sis 5 lat różnicy i popieram że to dobra różnica:). Czy ikea hemnes to dobre gatunkowo meble czy lepiej je olać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.03.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Reni daj mu jeszcze szanse dopiero przedpołudnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.03.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 5 lat to idealna różnica miedzy dziećmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.03.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 5 lat to idealna różnica miedzy dziećmi. tez jestem tego zdania... 5lat to ideal sama tak chcialam, ale moje hormony wziely gore i tak jakos wyszlo ze sa 3 Reni wplywy sa rowniez po godz 14... poczekaj jeszcze..a jak cos to wiesz co mowic facetowi nastepnym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 04.03.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 [ Gdybym nie pracowała, na pewno dziecko byłoby ze mną w domu. Nie kumam - taka mamuśka co robi w tym czasie jeśli nie pracuje - naprawdę "odpoczywa" i potem cały dzień się z dzieckiem nie widzi na własne życzenie. No ale są takie. I te dzieci zajmują miejsca tym, które muszą do przedszkola chodzić . . poczekaj, zmienisz zdanie jak posiedzisz pare lat w domu poza tym najwazniejsze jest to, zeby dziecko mialo kontakt z rowiesnikami - ale nie tylko taki przez pol h w piaskownicy obecnie jestes najwazniejsza osoba w jego zyciu - niedlugo to powinnas zmienic zeby nie wychowac sobie bezradnego mamisynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 04.03.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 5 lat to idealna różnica miedzy dziećmi. zalezy od dziecka jak 2-3 latek jest juz samodzielny to mozna postarac sie o drugie, jak ciapa, albo nadaktywne to nawet 7 moze byc malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 04.03.2014 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 zalezy od dziecka jak 2-3 latek jest juz samodzielny to mozna postarac sie o drugie, jak ciapa, albo nadaktywne to nawet 7 moze byc malo :lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 04.03.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 zalezy od dziecka jak 2-3 latek jest juz samodzielny to mozna postarac sie o drugie, jak ciapa, albo nadaktywne to nawet 7 moze byc malo mój samodzielny ale pyskaty po mamusi....drze się " bo nie chce iść" - ogólnie nic nie chce ostatnio to ile mam czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 04.03.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 (edytowane) zalezy od dziecka jak 2-3 latek jest juz samodzielny to mozna postarac sie o drugie, jak ciapa, albo nadaktywne to nawet 7 moze byc malo Ale podsumowanie:lol2::lol2: Magda " nie chce iść" to ja i w zeszłym roku przechodziłam w wieku 2 lat też :D:D.Pyskata i samodzielna też jest a do tego strasznie opiekuńcza:).Kuzyna to nawet przebierać chciała jak miała 4,5 Edytowane 4 Marca 2014 przez mirkamis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 04.03.2014 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 ja gdybym nie pracowała, tez bym chciała oddać dziecko do przedszkola chociaż do tej 14, w przedszkolu dziecko inaczej sie rozwija niż w domu, i własnie chiałabym sobie oddetchnąć i wypić kawę na plotach, co w tym złego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 04.03.2014 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 mój samodzielny ale pyskaty po mamusi....drze się " bo nie chce iść" - ogólnie nic nie chce ostatnio to ile mam czekać? Magda wychowywać , nie czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 04.03.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 (edytowane) Wy to macie z górki bo prawie każda ma 2 i produkcję może zakończyć a co jak się ma 1 .... i wszystko przed nami :rotfl::rotfl: ja będę znów w pampersach a Wy na imprezach Reni - ale, ze K. wychowywać? on jest dość krótko od początku - taki charakter ma.... Mirka napisz, ze "nie chcę" przechodzi.... czekam na 3 urodziny z nadzieją Edytowane 4 Marca 2014 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 04.03.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Ann, troche sie zgodze a troche nie. Po pierwsze bycie z dzieckiem w domu nie oznacza bycia 1+1. Po drugie moja siostra od 5 lat jest z dwójką dzieci i fakt, czasem ma dość, ale jest zadowolona i ja to doskonale rozumiem. Też bym chciała z ANtosiem jak najdłużej, ale chcę też żeby chodził do przedszkola i się socjalizował, był samodzielny. Bo mamisynka można wychować będąc z dzieckiem nawet 3 godzinny dziennie "uzupełniając" mu braki nieobecności rodziców, nie tylko mamy. Reni, mże nic złego. Każdy ma inny charakter. Jedna wróci do pracy 3 tygodni po porodzie a druga jak ja chciałaby jak najdłużej z dzieckiem a najlepiej dwoma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.03.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Samodzielny 2-3latek to pojęcie względne.Jeden jest juz samodzielny kiedy bez pieluchy lata w tym wieku a drugi kiedy potrafi sam jeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.03.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 ja gdybym nie pracowała, tez bym chciała oddać dziecko do przedszkola chociaż do tej 14, w przedszkolu dziecko inaczej sie rozwija niż w domu, i własnie chiałabym sobie oddetchnąć i wypić kawę na plotach, co w tym złego ja dalam ze wzgl na kontakt z rowiesnikami i nauka jezyka (ale glowny powod to byl fakt, ze chce do pracy ) Na ploty i kawe z kolezanka nie mam szans bo nie utrzymuje tutaj kontaktu z naszymi rodaczkami przejechalam sie na kilku takich i powiedzialam stop. Juz wole tutaj posiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 04.03.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Magda moja też krótko i ostatni słyszę że surowa mama jestem bo dziecku na głowę nie dam sobie wejść .Szkoda tylko ,że inni widzą tylko tyle w naszych relacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts