Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja wiem....co chcecie mi powiedziec

ale nie dam rady z 2 maluchów sama - fizycznie nie dam rady "ich obrobić" w pojedynkę + praca.

Marny argument wiem - ale siedzenie w domu mnie "zabija" - mam mniej "czasu" niż jak wrócę o 16....

ta "40" to żart - ale 35 ? to dobry wiek...

Fajna - dwójka jedynaków............może to teraz jak będą starsze to jednak myślę, że będą miały więcej wspólnego

Edytowane przez Magda_lena85

5 lat to idealna różnica miedzy dziećmi.:yes:

tez jestem tego zdania... 5lat to ideal :)

sama tak chcialam, ale moje hormony wziely gore i tak jakos wyszlo ze sa 3 :rolleyes::D

Reni wplywy sa rowniez po godz 14... poczekaj jeszcze..a jak cos to wiesz co mowic facetowi nastepnym razem? :D

[

Gdybym nie pracowała, na pewno dziecko byłoby ze mną w domu. Nie kumam - taka mamuśka co robi w tym czasie jeśli nie pracuje - naprawdę "odpoczywa" i potem cały dzień się z dzieckiem nie widzi na własne życzenie. No ale są takie. I te dzieci zajmują miejsca tym, które muszą do przedszkola chodzić :(.

.

poczekaj, zmienisz zdanie jak posiedzisz pare lat w domu ;) poza tym najwazniejsze jest to, zeby dziecko mialo kontakt z rowiesnikami - ale nie tylko taki przez pol h w piaskownicy ;) obecnie jestes najwazniejsza osoba w jego zyciu - niedlugo to powinnas zmienic zeby nie wychowac sobie bezradnego mamisynka :)

zalezy od dziecka ;) jak 2-3 latek jest juz samodzielny to mozna postarac sie o drugie, jak ciapa, albo nadaktywne to nawet 7 moze byc malo ;) :)

Ale podsumowanie:lol2::lol2::lol2:

Magda " nie chce iść" to ja i w zeszłym roku przechodziłam w wieku 2 lat też :) :D:D:D.Pyskata i samodzielna też jest a do tego strasznie opiekuńcza:).Kuzyna to nawet przebierać chciała :) jak miała 4,5 :)

Edytowane przez mirkamis

Wy to macie z górki bo prawie każda ma 2 i produkcję może zakończyć

a co jak się ma 1 .... i wszystko przed nami

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

ja będę znów w pampersach a Wy na imprezach :p

Reni - ale, ze K. wychowywać? on jest dość krótko od początku - taki charakter ma....

Mirka napisz, ze "nie chcę" przechodzi.... czekam na 3 urodziny z nadzieją :D

Edytowane przez Magda_lena85

Ann, troche sie zgodze a troche nie. Po pierwsze bycie z dzieckiem w domu nie oznacza bycia 1+1. Po drugie moja siostra od 5 lat jest z dwójką dzieci i fakt, czasem ma dość, ale jest zadowolona i ja to doskonale rozumiem. Też bym chciała z ANtosiem jak najdłużej, ale chcę też żeby chodził do przedszkola i się socjalizował, był samodzielny. Bo mamisynka można wychować będąc z dzieckiem nawet 3 godzinny dziennie "uzupełniając" mu braki nieobecności rodziców, nie tylko mamy.

Reni, mże nic złego. Każdy ma inny charakter. Jedna wróci do pracy 3 tygodni po porodzie a druga jak ja chciałaby jak najdłużej z dzieckiem a najlepiej dwoma :D.

ja gdybym nie pracowała, tez bym chciała oddać dziecko do przedszkola chociaż do tej 14, w przedszkolu dziecko inaczej sie rozwija niż w domu, i własnie chiałabym sobie oddetchnąć i wypić kawę na plotach, co w tym złego

ja dalam ze wzgl na kontakt z rowiesnikami i nauka jezyka (ale glowny powod to byl fakt, ze chce do pracy )

Na ploty i kawe z kolezanka nie mam szans ;) bo nie utrzymuje tutaj kontaktu z naszymi rodaczkami ;)

przejechalam sie na kilku takich i powiedzialam stop.

Juz wole tutaj posiedziec ;):rolleyes: