Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gosia a jesteś pewna, ze u ciebie tak to wygląda, u mnie pierszeństwo mają rodzice pracujący, jak starcza miejsc do dopisują innych, pewno znajomości pomagają, ale jeśli pracujących matek wszystkie dzieci przyjęto to jest ok, gdyby u mnie mojego nie przyjęto a nie pracujacej matki tak to zrobiłabym aferę

ok AnnS masz rację dziecko lepiej wychowuje się z rówieśnikami, zdobywa doświadczenia, na pewno manualnie rozwija się lepiej, ale nie zmienia faktu to że ja pracująca/płacąca podatki muszę płacić za każdą dodatkową godzinę mojego przedszkolaka. Więc chyba zrozumiałe jest to że powinno być inaczej. Aaa i ja nie pisałam że wszystkie mamy tak robią, akurat to jest przykład z "mojego podwórka" i jest to spora grupa mam, żyjąca przedszkolnymi znajomościami ;)

Podobnie jest z waloryzacją rent i emerytur, ktoś kto pracuje całe dorosłe życie, odkłada spore składki na emeryturę ma później nie proporcjonalnie, przy waloryzacji, podwyższaną emeryturę bo wszyscy po równo muszą dostać.

Kurcze ale tu chyba nie chodzi o podatki przedszkole powinno być dla wszystkich ;)

Magda wiesz ze mam 2 dzieci i serio nie rozumiem jak ktoś pisze, ze dziecko robi tak czy siak, albo jest niegrzeczne, czegoś nie chce, no nie rozumiem.

dzieci urodziłam, wychowałam, z córką siedziałam chyba z 1,5 roku i na wszystko miałam czas, na kawę, plotkę, sprzątanie, no na wszystko, trzeba sie dziecku podporządkować, ale godzinie snu i jedzenia i niczym innym

Mnie własnie o to chodzi ,że czasami mama siedzi z dzieckiem w domu i do głowy dostaje a czasami inna mama też siedzi z dzieckiem w domu i spełnia się w inny sposób .Dziecko nie wchodzi jej na głowę ,ma czas dla siebie i psychiatryk jej nie po drodze.Wszystko zależy od mamy :) i od tego jak podejdzie do swojego macierzyństwa :)