Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

nie zdążyłaś?!:lol2: za tą cenę? przegięcie

dobra oświećcie mnie w 1 rzeczy - odnośnie gotowania

jak się robi takie coś - nie wiem rodzaj klusek - które gotuje się na parze?

nie chcę gotowców bo młody będzie jadł - wiecie o co chodzi?

taa...smaki z przedszkola....do tego sos truskawkowy :lol2: pewnie chodzi o pampuchy :) (paruchy, bulki na parze)...ale nigdy takich nie robilam ;)

taa...smaki z przedszkola....do tego sos truskawkowy :lol2:

dokładnie

ale ja robię kisiel+ jagody ze słoiczka

n

Kluski na parze - ciasto jak na drożdżowe... ja się nauczyłam przez YT ... poszukam....

drożdżowe umiem - ale nie wiem - nie będzie one za "ciekłe"

te w sklepie są takie równiutkie i twarde....

Ann przegięcie, ze nie zdążyłaś - brałabym w ciemno:)

dokładnie

ale ja robię kisiel+ jagody ze słoiczka

drożdżowe umiem - ale nie wiem - nie będzie one za "ciekłe"

te w sklepie są takie równiutkie i twarde....

Ann przegięcie, ze nie zdążyłaś - brałabym w ciemno:)

nastepnym razem bede madrzejsza ;) biore wszystko jak leci :)

Gość tymczasowy19
Ale że ma kilka kilo na plusie i nie je mięsa?

Wiele takich osób znam. Co więcej - moi znajomi wegetarianie ważą więcej niż ci, którzy jedzą wszystko. Nie wiem z czego to wynika.

przy spożywaniu większej ilości posiłków, bardzo łatwo jest zjeść za dużo. Po każdym posiłku weglowodanowym (wegetarianie jedzą sporo węglowodanów!) podnosi się poziom cukru we krwi, trzustka zaczyna produkować insulinę żeby zbić ten poziom cukru, cukier spada, za chwilę następny posiłek - i tak w kółko. Jak je się bardziej róznorodne posiłki, tego procesu nie ma, a jak jest, to nie taką skalę

generalnie, nadmiar węglowodanów nie jest dobry dla zdrowia - i wywołuje choroby, nazwane cywilizacyjnymi - bo kiedy ludzkość żywiła się inaczej (spożywała mniej węglowodanów!) - to te choroby nie występowały...

Oczywiście, to bardzo duże uproszczenie....

Gość tymczasowy19
nie, nawet nie wege... ale bieganie. 30 km w ciągu jednego dnia.. powinna być jak patyk :)

może za bardzo sobie rekompensuje wydatki energetyczne zużyte na te biegi?

po takim wysiłku, spożyte węglowodany zostają przetworzone i odłożone w postacji tłuszczu jako "zapas" :D (częściowo) - bo po takim wysiłku na pewno jest duży apetyt...

nie, nawet nie wege... ale bieganie. 30 km w ciągu jednego dnia.. powinna być jak patyk :)

Kluski na parze - ciasto jak na drożdżowe... ja się nauczyłam przez YT ... poszukam....

Ale raz w tygodniu? To nawet niezdrowe jest. Maraton raz w roku masakrycznie obciąża stawy, kolana, itp. A co dopiero raz w tygodniu! Podobno trzeba się regenerować minimum dwa miesiące no i nawet osoby przygotowujące się do maratonu na co dzień biegają nie więcej niż 20 km.

Spójrz na nauczycielki w-fu lub jakiekolwiek laski po AWF-ie. Na trenerki na siłowni. Wszystkie są "przy kości". Dlaczego? Bo dużo jedzą, przyzwyczaiły się, kiedy ćwiczyły regularnie, a teraz nie ćwiczą codziennie, a jedzą tyle samo.

Magda, to są pyzy. Ciasto drożdżowe. Kupne są ok. Chyba. Musiałabyś zajrzeć do składu, ale sądzę, że trudno je zrobić.

może za bardzo sobie rekompensuje wydatki energetyczne zużyte na te biegi?

po takim wysiłku, spożyte węglowodany zostają przetworzone i odłożone w postacji tłuszczu jako "zapas" :D

weglowodany złożone.... fajny artykuł jest o tym, kiedy jakie jeść... polecam.... http://www.menshealth.pl/dieta/Co-jesc-przed-i-po-treningu,4184,1

Staram się stosowac, ale nie wariuję :).