Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

sylwiap także witam u siebie

w kuchni nad blatem beton dekoracyjny to samo co w salonie, płytki to mozaika duna pleyades, deski na elewacji to egzotyk

dziewczyny dzięki za miłe słowa

Dzięki za szybką odpowiedź :) ...

A powiedz jeszcze czy beton dekoracyjny to jest to samo co farba betonowa lub tynk betonowy, bo różne nazwy spotykam. Gdzie można to dostać, jaką najlepiej firmę wybrać, jak to zrobić, żeby wyszedł taki zarąbisty efekt jak u Ciebie na ścianie?

100 pytań do ... :) Ale Ci powiem, że od jakiegoś czasu już szukam czegoś do kuchni nad blat i jak zobaczyłam w Twojej kuchni to mnie powaliło :D A powiedz jeszcze jak ten beton zachowuje się np. po zachlapaniu, czy można zmyć z tego brud? Czy sprawdzi się też na ścianie nad piecem czy kranem?

Acha i jeszcze te płytki, to chodziło mi nie o tą mozaike tylko te duże szare. Chyba, że z tej samej serii?

Z tym egzotykiem na elewacji to bardzo dobry pomysł :)

Trochę Cię pomęczyłam pytaniami ;P

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sylwia ten beton to tynk dekoracyjny firmy oikios, robil mi to fachowiec od takich dekoracji, mozna go impregnować ale nie niewiem czy to coś da, ja akurat troszkę tluszczem chlapnęlam i nie zeszlo, ale wino, czekolada czy kakao schodzi, nad płytą nie widzę tego, woda chlapię i nic się nie dzieje, poprostu wysycha, płytki szare to tubądzin kolekcja braid

sylwia ten beton to tynk dekoracyjny firmy oikios, robil mi to fachowiec od takich dekoracji, mozna go impregnować ale nie niewiem czy to coś da, ja akurat troszkę tluszczem chlapnęlam i nie zeszlo, ale wino, czekolada czy kakao schodzi, nad płytą nie widzę tego, woda chlapię i nic się nie dzieje, poprostu wysycha, płytki szare to tubądzin kolekcja braid

dzięki :) z tym tłuszczem to mnie zmartwiłaś :( bo przy gotowaniu na pewno się pochlapie ........ a mocno widać tą plamę od tłuszczu czy się gubi w tłumie?

dzieki też za namiar na płytki, zaraz ide oglądać, ładne są :)

Cześć Reni. Uwielbiam "spacer" po twojej "chałupce" bo ciągle czyms mnie inspirujesz,ale jak sama wiesz w trakcie budowy trzeba podejmowac na raz tyle decyzji ,że wciąz brakuje czasu-dlatego przepraszam,że odzywam się tylko wtedy kiwedy coś od Ciebie potrzebuję. Chcemy "na gwałt" zamknąć jeszcze teraz dom (okna i garaż) ,więc w biegu robimy elektryke (na razie tylko w garazu) -no i musze na biegu przymierzyć jakieś kinkiety na ścianki frontowe garażu,zeby wskazac miejsce wyprowdzenia kabli. Już dawno chorowałam na takie "dwustrumieniowe" jak masz Ty ,a ich wygląd na Waszej elewacji tylko potwierdził słusznosc mojego wyboru.Pytanie brzmi :jakie Ty kinkiety kupowałaś i na jakiej wysokości je umieściłac na garazu?. Ogładałam takie półokrągłe massiva ale bardziej by mi pasowało coś prostopadłościennego.

Reni,

mam pytanie odnośnie Twoich płytek w jadalni i kuchni, choruję na nie odkąd oglądnęłam Twoje wnętrza :)

Dziś widziałam płytki na żywo, ale niestety były ukryte w takim kącie sklepu - przyklejone do prowadnic ekspozycyjnych, że nie mogłam ich w świetle pooglądać, a w tym ciemnym kącie wyglądały nie na białe, tylko takie beżowo-szare...poprostu jak brudne, dlatego chciałam Ciebie zapytać jaki one mają kolor? Jak Ci się utrzymują, czy masz je również w wiatrołapie może?

aniunia mam te płytki na calym dole w wiatrolapie tez, są białe i w świetle dziennym są także białe, nie powiem aby się nie brudziły, w miejscu gdzie się często chodzi trzeba mopem bardziej przycisnąć, ale jak się umyje to pięknie błyszczą w słońcu, napewno nie należą do płytek na których nic nie widać, ale kurzu nie widac wogóle, chyba kupilam bym je jeszcze raz, no i cena przyzwoita

anka wielkie dzięki, bardzo jestem ci wdzięczna, okolo marca możeeeeeeeeeeeeee będę na tym etapie i troszkę sie rozglądam, wielkie dzięki, oj tak kawka u mnie ci się zbiera