Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

reni - wiem, że teraz masz zapieprz z urządzaniem się - ale jak znajdziesz chwilę - mam 2 pytania.

1. Wiem, że pewnie było milon razy, ale nie mogę znaleźć - co masz na szarej ścianie w kuchni co daje efekt betonu ?? Wiem, że to tynk dekoracyjny - ale cos bliżej - firma, nazwa, ?? sami robiliście, czy ekipa ??

2. Mam już w domu olej tikkurilli zabarwiony na wybrany kolor. Jutro będę miała blat z DLH dąb. Napisz proszę laikowi jak najlepiej go zaolejować - czym to zrobić by nie spieprzyć. Jakieś porady ??

Z góry Ci dziękuję.

PS. A Panowie właśnie montują sufit z wnęką na szynę - zgodnie z Twoim zdjęciem i wytycznymi. dzięki raz jeszcze.

Edytowane przez atika

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

atika mój beton to firma oikois i kosztuje za wiadro tysiąc złotych a ono wystarcza na 14 m2 powierzni, ja podłogę i blat olejuję wcierając olej szmatką bawełnianą, ale czymś starym bo potem do wyrzucenia, za każdym razem nowa szmatka musi być.

Dzięki bardzo.

Witam się nieśmiało....wychodzę z ukrycia cichego podglądacza :bye:

Nie wytrzymałam i mimo iż systematycznie gościłam u Ciebie to teraz mam kilka pytań na które nie znalazłam odpowiedzi a może się pojawiły....

Reniu co masz za gniazdka, włączniki itp? W łazience między umywalkami Twins oraz w salonie? Wszędzie są czarne?

Pięknie u Ciebie, po prostu jestem zachwycona! A, i pozdrawiam imienniczkę ;)

Dziękuję - tak właśnie myślałam że to Berker. Ja planuję u siebie w kuchni nad blat do ciemnych kafli dać szkło czarne (potrójna ramka i podwójna) oraz do łazienki także potrójna ramka. I na tym koniec, niestety ......do reszty szukam zamienników :) Twoje są takie piękneeee! Oczywiście te kontakty to kropelka w morzu moich zachwytów ;)

Mam dokładnie taką samą przeprawę z moim mężem ;) jak usłyszał cenę.....i to, że chciałabym dać takie wszędzie (znaczy się remontujemy tylko mieszkanko 56m2) :) to już wolę się nie odzywać. Ale postanowiliśmy że na kafle damy szklane (kuchnia, łazienka) a do reszty kupimy po prostu zwyklejsze a z czasem powymieniamy na bardziej pasujące.

Reniu, powiedz mężowi, że się opłacało mimo ceny - są Boskie!!

Pytanie mam także o szafkę pod umywalkę Twins - miałam problem, bo nie mogłam znaleźć białej podwieszanej wymiarami pasującej....jedyna jaką znalazłam to xantia z cersanitu a Ty masz z Koła Domino? To jest jedna szuflada? Pojemna jest?

Akurat mam (jeszcze w pudełku) identyczną umywalkę i sie zastanawiam czy ta Domino by nie była lepsza od tej Xantii. No i większa (bo to będzie jedyny mebel w mojej mikroskopijnej łazience). Umywalkę mam 60cm.

jeSli chcesz kupić tańsze gniazdka a potem wymienić na te szklane to kup gniazdo z berkera a oprawę plastikową, bo potem zmieniasz tylko obudowę a nie wszystko, bo po co wyrzucać ten środek, pólki mam z domino i jestem z nich zadowolona, to jest jedna szuflada i moim zdaniem jest pojemna ale ja mam 3 szt i jedną wiszącą, pewno do jednej bym się nie pomieścila, a tak wiszaca ci dodatkowo nie wejdzie? u mnie w jednej szufladzie sa moje kosmetyki kolorowe, w drugiej dzieciaki a w trzeciej mąż, a w wiszącej tej długiej balsamy, szampony i takie stojace duze kosmetyki, ja nie mam nić na wierzchu bo nie lubię wystawki kosmetykowej na wannie naprzyklad

I jeszcze jedno pytanie (sorrki, że tak Cię męczę, ale wiesz, dla dobra sprawy ;) ). Jak w kuchni i jadalni masz fix, to dawałaś z imitacją ramy, żeby wyglądało jak normalne okno, czy masz bez dodatkowej ramy? Mogłabyś mi fotę zrobić, jaka jest różnica między fixem a otwieranym oknem (o wizualną różnicę mi chodzi...).