Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mój do czosnku przyzwyczajony, bo w mleku dostawał i na pewno czuł. Cebulę jadł - w kotlecie, placku ziemniaczanym i z warzywami. Kapusty nie dawałam, ale właśnie sok z kiszonej chcę dać i sprawdzić reakcję :).

to nie ma najmniejszego znaczenia ;) :) moje mlodsze tez z 'mlekiem' dostawala wszystko co najlepsze (ba...juz nawet wczesnej!) i co?? po ukonczeniu mniej wiecej roku jak za sprawa czarodziejskiej rozdzki jesc przestala to co by mama chciala...a do roku jadla wszystko - szpinaczki, brokulki, zupki, kaszki, kasze wszelkiej masci, owoce...ponoc stracila zainteresowanie jedzeniem bo odkryla inne ciekawsze rzeczy - zaczela poprostu samodzielnie chodzic ;) a ze jest bardzo aktywna, biega, skacze, lata to i nie ma czasu na glupoty, a synus byl zdecydowanie spokojniejszym dzieckiem, potrafil sie skupic na jednej zabawce, sortowanie klockow mial opanowane do perfekcji, ksiazeczki zawsze czytane od deski do deski, nie lubial sie wysoko wspinac...ta opinie potwierdzila juz niejedna zaprzyjazniona pani pediatra, jak rowniez niejedna matka, ciotka, babka wiec cos w tym musi byc ;) ale pewnie i tak nie ma reguly :)

Gość tymczasowy19
Hejka :)

Ilona mój ze wzgl na dietę kapustę *gotowaną i czerwoną cebulę miał od 6 m.ż :) także ja w mity co do kalendarza żywienia nie wierzę

u nas też raczej szybko....

i wydaje mi się, że lepiej przyzwyczając dziecko wczesniej....oczywiście później i tak ono podejmie swoją decyzję

bo są typy co będą zawsze jeść wszystko a są też takie co zawsze będą grymasic...i na to wpływ mamy ograniczony

Ann, nie każde dziecko będzie lubiło, ale faktem jest że dostaje z mlekiem. Tak samo nie każdy dorosły lubi czosnek ;). Napisałam, że jest przyzwyczajony a nie że dlatego lubi, chociaż twierdzę, że to ma jakiś związek bo są dzieci, które cycka nie wezmą jeśli matka zjadła czosnek a młodemu różnicy nie robiło.

Antek nie wszystko zjada chętnie, trudno :).

Edytowane przez yokasta

Bastki - jak film .... ?

Dla mnie padaka. Typowo płytkie, amerykańskie zakończenie. Szkoda, ze prezydent usa nie przyleciał helikopterem zeby ich uratować... ale dali ciała :(. Nie wiem, czy drugi sezon mnie przekona ... pierwsze 3 odcinki mieli pomysł, a potem ......tragedia. Ale się zawiodłam... wracam do house of cards i gry o tron :).

Reni drugi - teraz umowa na wszystko i robią od a-z łącznie z tynkiem na nim i odwodnieniem.

....................*edit

Nie mam już sił na robienie i pilnowanie ich.

Wkur niesamowite - bo zamiast leżeć na plaży będą mury... takie popier priorytety

Edytowane przez Magda_lena85