Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość tymczasowy19
Jezu, ja drugiego nigdy, never. Zginęłabym. Będzie jedynakiem i koniec.

nie bądź taką pesymistka....trafił ci się trudny typ, taki charakterny i ty od razu takie bardzo dalekosiężne deklaracje podejmujesz...

Gość tymczasowy19
ja się pytam kto świadomie decyduje się na drugie:yes:

:

ja jakoś nie rozumiem takiego myślenia.....ale to ja pewnie jestem inny :p

a mąż też był i jest świadomy? :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

jak wtedy jedzie się autem? trzeba mieć ten 6 os 2 >2>2 ....

same zapinanie 4 fotelików mnie przerażą :D

no to jest argument...fakt, kiedys nie było takich problemów jak foteliki, przepisy, bezpieczeństwo itd ;)

Gość tymczasowy19
czwórkę:lol2::lol2::lol2::lol2: ciekawe kto by to utrzymał

w najbliższym otoczeniu mam sporo takich przykładów :wiggle:

nie macie wrażenia, ze zrobiliśmy się - nazwe to - jako pewne pokolenie - zbyt wygodni w tej kwestii ?

i nie każdego stać na samochód 2>2>2 jakby nie było np seat alhambra albo inny vw (bezpieczny dla rodziny :rotfl:) tani nie jest... a tam powinna być i tak szybko między 1 rzędem siedzeń tak żeby rodzice nie słyszeli marudzenia:D

nie macie wrażenia, ze zrobiliśmy się - nazwe to - jako pewne pokolenie - zbyt wygodni w tej kwestii ?

nie wygodni a ŚWIADOMI !

w najbliższym otoczeniu mam sporo takich przykładów :wiggle:

:yes: :yes: :yes: - ale jest w tym coś złego? Kto powiedział, że trzeba poświęcić dla dzieci całe życie? Ktoś, kto ma czwórkę, na 100% poświęca wszystko. Pracę, pasje, czas wolny. Warto?

Gość tymczasowy19
:yes: :yes: :yes: - ale jest w tym coś złego? Kto powiedział, że trzeba poświęcić dla dzieci całe życie? Ktoś, kto ma czwórkę, na 100% poświęca wszystko. Pracę, pasje, czas wolny. Warto?

złego - tak......"Demografia głupcze!"

zbyt uogólniasz i patrzysz ze swojej subiektywnej perspektywy. Osobiście znam przypadki że wygląda to zupełnie inaczej - ale fakt, nie zawsze jest to możliwe (była już o tym mowa nie raz)

Wszystko kwestia organizacji i kilku dodatkowych, korzystnych czynników.

Gość tymczasowy19
Wolę mówić, że świadomi. Ja w ogóle jestem zdania, że fajnie jakoś ułatwić dziecku start w dorosłe życie. A przy czwórce :o.

Wyobraźcie sobie, że wszyscy chcą iść na dzienne studia :o. Przecież to 4 tys. miesięcznie! (jedzenie, miejsce w pokoju/akademiku/ubranie/książki).

jest to na pewno trudniejsze, ale nie niemożliwe...czego jestem doskonałym przykładem :lol2:

i moim zdaniem trochę demonizujesz z tymi kosztami studiów dziennych.....no ale patrze przez trochę inny pryzmat niż ty pewnie ;)