reni1980 14.03.2014 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 ja tez koktajl robię blenderem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.03.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 a chwila sokowirówkę mam taką małą co się z góry wrzuca owoce w całości i daje szklankę pod...ale nie pamiętam kiedy używałam Mel jesteś pewna, ze nie wolisz butów zamiast tego AGD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 14.03.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Reni... zalezy bo ceny sa od 2tys nok do ponad 5tys nok (1tys zl-2,5tys zl)..ja mysle o tym tanszym Magdalena... buty i tak sobie kupie ba nawet 2 pary bo mam wnerwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.03.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 ja też mam wkur... ale muszę być grzeczna misję mam do spełnienia:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.03.2014 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 hmm no to tysiak to chyba drogo, myślałam ze około 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 14.03.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Jezu, ja drugiego nigdy, never. Zginęłabym. Będzie jedynakiem i koniec. nie bądź taką pesymistka....trafił ci się trudny typ, taki charakterny i ty od razu takie bardzo dalekosiężne deklaracje podejmujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 14.03.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 ja się pytam kto świadomie decyduje się na drugie:yes: : ja jakoś nie rozumiem takiego myślenia.....ale to ja pewnie jestem inny a mąż też był i jest świadomy? :lol2::lol2: jak wtedy jedzie się autem? trzeba mieć ten 6 os 2 >2>2 .... same zapinanie 4 fotelików mnie przerażą no to jest argument...fakt, kiedys nie było takich problemów jak foteliki, przepisy, bezpieczeństwo itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.03.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 (edytowane) nie bądź taką pesymistka....trafił ci się trudny typ, taki charakterny i ty od razu takie bardzo dalekosiężne deklaracje podejmujesz... A nie, przed porodem też planowaliśmy z mężem jedno dziecko . Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 14.03.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 czwórkę:lol2::lol2: ciekawe kto by to utrzymał w najbliższym otoczeniu mam sporo takich przykładów nie macie wrażenia, ze zrobiliśmy się - nazwe to - jako pewne pokolenie - zbyt wygodni w tej kwestii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.03.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 i nie każdego stać na samochód 2>2>2 jakby nie było np seat alhambra albo inny vw (bezpieczny dla rodziny ) tani nie jest... a tam powinna być i tak szybko między 1 rzędem siedzeń tak żeby rodzice nie słyszeli marudzenia:D nie macie wrażenia, ze zrobiliśmy się - nazwe to - jako pewne pokolenie - zbyt wygodni w tej kwestii ? nie wygodni a ŚWIADOMI ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.03.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 w najbliższym otoczeniu mam sporo takich przykładów nie macie wrażenia, ze zrobiliśmy się - nazwe to - jako pewne pokolenie - zbyt wygodni w tej kwestii ? :yes: - ale jest w tym coś złego? Kto powiedział, że trzeba poświęcić dla dzieci całe życie? Ktoś, kto ma czwórkę, na 100% poświęca wszystko. Pracę, pasje, czas wolny. Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 14.03.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 moje zdanie jest takie - ze po części świadomi, ale zdecydowanie bardziej wygodni (pomijam przypadki problemowe!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.03.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Ilona warto.... ja bym nie chciała na starość zostać sama - z powodu np pracoholizmu albo pasji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.03.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Wolę mówić, że świadomi. Ja w ogóle jestem zdania, że fajnie jakoś ułatwić dziecku start w dorosłe życie. A przy czwórce . Wyobraźcie sobie, że wszyscy chcą iść na dzienne studia . Przecież to 4 tys. miesięcznie! (jedzenie, miejsce w pokoju/akademiku/ubranie/książki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.03.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Ilona warto.... ja bym nie chciała na starość zostać sama - z powodu np pracoholizmu albo pasji;) Magda, jasne, że warto: jedno, dwójka dzieci, ale mam na myśli trójkę, czwórkę . Bezdzietna bym nie chciała być w życiu - sporo by mnie ominęło. Sporo przyjemności jednak też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 14.03.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 :yes: - ale jest w tym coś złego? Kto powiedział, że trzeba poświęcić dla dzieci całe życie? Ktoś, kto ma czwórkę, na 100% poświęca wszystko. Pracę, pasje, czas wolny. Warto? złego - tak......"Demografia głupcze!" zbyt uogólniasz i patrzysz ze swojej subiektywnej perspektywy. Osobiście znam przypadki że wygląda to zupełnie inaczej - ale fakt, nie zawsze jest to możliwe (była już o tym mowa nie raz) Wszystko kwestia organizacji i kilku dodatkowych, korzystnych czynników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.03.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 tymczasowy, jest nas za dużo na planecie. Mimo wszystko. 4x za dużo. A na nasze emerytury i tak nie zapracują - przecież wielu i tak wyjedzie, tu nie byłoby dla nich pracy, jakby tak każdy miał czwórkę dzieci. Już teraz nie ma pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.03.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 jak każdemu dziecku chce się zapewnić 100% obojętnie czego - albo tego co się samemu nie miałoto wychowamy same kaleki.... z roszczeniową postawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.03.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 (edytowane) No ja bym jednak chciała... Dać jak najwięcej, a nie narobić dzieci na zasadzie: "Jakoś to będzie... Poradzą sobie sami...". Po co mam mu utrudniać życie? Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 14.03.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Wolę mówić, że świadomi. Ja w ogóle jestem zdania, że fajnie jakoś ułatwić dziecku start w dorosłe życie. A przy czwórce . Wyobraźcie sobie, że wszyscy chcą iść na dzienne studia . Przecież to 4 tys. miesięcznie! (jedzenie, miejsce w pokoju/akademiku/ubranie/książki). jest to na pewno trudniejsze, ale nie niemożliwe...czego jestem doskonałym przykładem i moim zdaniem trochę demonizujesz z tymi kosztami studiów dziennych.....no ale patrze przez trochę inny pryzmat niż ty pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts