Magda_lena85 14.03.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 i kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 14.03.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 i kierunku dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.03.2014 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 a może znajdzie bogatą partnerkę i wezmą ślub w wieku 20 lat? gorzej jak trzeba będzie na mleko i pampersy zarobić life wcale nie musi być bogata, ja nie byłam a taką sytuację miałam i na wszystko zarobiłam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.03.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Lubię to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.03.2014 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.03.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 tak, ale te kwoty będą się drastycznie różnić w zależności od konretnego przypadku, np yokasty, twoim , moim, mojego kolegi (który dojeżdzał a nie mieszkał w akademiku) - i rozrzut będzie ogromny Dlatego ja się wolę przygotować na opcję full, a nie minimalną. Bo co jak syn mi powie, że chce studiować w Berlinie (i będzie miał taką możliwość)? Super, nie będę go przecież trzymać tutaj, bo taniej. Dlatego czwórka dzieci nie jest dla mnie. Jestem wygodna, a raczej świadoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.03.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 weekend idzie a Wy takie poważne rozmowyja dziś czekam na pana od solarów i pc... uwielbiam blond traktowanie kobiet....ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.03.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Sie przywitam:D Powiem Wam ze ja w okresie studenckim dość dobrze stałam z kasa.W piątki wyjeżdżalam na weekend do Berlina do pracy i zarabiałem wtedy tyle co moja matka przez pół miesiąca.:yes:Fajnie było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 14.03.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Niektórzy z Was to mają naprawdę jakieś przedpotopowe info na temat opłat za studia... Moi rodzice mają dwie córki. Dwie chciały studiować. Jedna medycynę druga dziennikarstwo. Jedna we Wrocławiu, druga w Warszawie. Ta która uczy się we Wrocławiu ma jakieś 60 km do domu. Za mieszkanie, ha pokój który dzieli z koleżanką, płaci 600 zł w tym opłaty, jedzenie (jak się mocno zepnie) 300 zł w tym bilet miesięczny + opłata za telefon, internet i inne dziwne. Nasi rodzice kokosów nie zarabiają. Płacić mogą jednej, no chyba, że umrą z głodu, to i dla drugiej coś się znajdzie. Płacą kredyt mieszkaniowy... Nie pytajcie ile płaci za studia ta która mieszka w stolicy i nie pytajcie dlaczego bez jąknięcia godzi się na to, aby studiować zaocznie, a w tygodniu zapieprzać. Nie wiem, czy nie wolałaby skupić się w 100% na nauce, bo to, że ma pod górkę i uczy ją to pokory nie daje jakiejś szczególnej satysfakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 14.03.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 weekend idzie a Wy takie poważne rozmowy ja dziś czekam na pana od solarów i pc... uwielbiam blond traktowanie kobiet....ehhhh Magda premie dostałaś solary, pc, ogrodzenie , murki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.03.2014 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Ja wciąż nie rozumiem jednego.Mam dwoje rodzeństwa starsza siostrę i młodszego brata.Wszyscy skończyliśmy studia i rodzice nie wyllozyli na żadne z nas 1 zł! Jedynie co bratu kupili Extra garnitur na obronę.Wszyscy studiowalismy i pracowaliśmy.Jeden plus ze studiowalismy stacjonarnie.Na pewno byłoby ciężej gdybyśmy wybrali studia dalej od domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.03.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 premie..ja Cię proszęodkąd się wprowadziliśmy wszystko stało... ale sezon ogrodowy w pełni - muszę jakoś dziecko zabezpieczyć bo ucieka na ulicę.... no i z solarami to nei wiem ciągle..może się dziś dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 14.03.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Dlatego ja się wolę przygotować na opcję full, a nie minimalną. Bo co jak syn mi powie, że chce studiować w Berlinie (i będzie miał taką możliwość)? Super, nie będę go przecież trzymać tutaj, bo taniej. Dlatego czwórka dzieci nie jest dla mnie. Jestem wygodna, a raczej świadoma. Ale nikt nie każe ci mieć czwórki żebyś tylko dobrze go wychowała bo zamierzasz wszystko podać mu na tacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 14.03.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 premie..ja Cię proszę odkąd się wprowadziliśmy wszystko stało... ale sezon ogrodowy w pełni - muszę jakoś dziecko zabezpieczyć bo ucieka na ulicę.... no i z solarami to nei wiem ciągle..może się dziś dowiem Mi dzieci już nie uciekają ale za to pies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 14.03.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Ja wciąż nie rozumiem jednego.Mam dwoje rodzeństwa starsza siostrę i młodszego brata.Wszyscy skończyliśmy studia i rodzice nie wyllozyli na żadne z nas 1 zł! Jedynie co bratu kupili Extra garnitur na obronę.Wszyscy studiowalismy i pracowaliśmy.Jeden plus ze studiowalismy stacjonarnie.Na pewno byłoby ciężej gdybyśmy wybrali studia dalej od domu. Czyli da radę mieć więcej niż jedno i wysłać na studia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.03.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Ja wciąż nie rozumiem jednego.Mam dwoje rodzeństwa starsza siostrę i młodszego brata.Wszyscy skończyliśmy studia i rodzice nie wyllozyli na żadne z nas 1 zł! Jedynie co bratu kupili Extra garnitur na obronę.Wszyscy studiowalismy i pracowaliśmy.Jeden plus ze studiowalismy stacjonarnie.Na pewno byłoby ciężej gdybyśmy wybrali studia dalej od domu. Czyli jednak nie za darmo: jedzenie, prąd, woda, internet, wszystko o czym pisałam. Jak dzieciak wyjeżdża, to dopiero wtedy widać, ile to kosztuje, bo trzeba te pieniądze zebrać. Czyli za moich czasów 1 tys. złotych miesięcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.03.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Internetu jeszcze nie było wtedy.:lol2:Kazde z nas dokladalolsie do życia rodzicom na jedzenie chemię opłaty i jeszcze zostawało dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.03.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Ale nikt nie każe ci mieć czwórki żebyś tylko dobrze go wychowała bo zamierzasz wszystko podać mu na tacy Co to znaczy: na tacy? Bo chcę mu kupić małe mieszkanie jak założy rodzinę? Będzie uczciwie pracował? Bo mam zamiar dokładać do jego studiów, a nie wymagać, żeby utrzymywał się całkowicie sam jak tylko zda maturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 14.03.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Ja wciąż nie rozumiem jednego.Mam dwoje rodzeństwa starsza siostrę i młodszego brata.Wszyscy skończyliśmy studia i rodzice nie wyllozyli na żadne z nas 1 zł! Jedynie co bratu kupili Extra garnitur na obronę.Wszyscy studiowalismy i pracowaliśmy.Jeden plus ze studiowalismy stacjonarnie.Na pewno byłoby ciężej gdybyśmy wybrali studia dalej od domu. Niektórzy niestety nie mają na mniejsu żadnej uczelni, która oferuje kierunek zgodny z predyspozycjami i oczekiwaniami... Ba, medycyna to nauka od rana do nocy. Kiedy więc pracować? Co któryś weekend można i tak to funkcjonuje u tej "Wrocławianki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.03.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Ja nie widzę powodu, dla którego miałabym mu nie pomagać, jak będzie chciał się uczyć.Jak nie będzie chciał się uczyć, pracować: sorry Winetou, masz własny plan na życie, radź sobie sam, za darmo nic nie ma w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts