Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no wlasnie w tej najblizszej szkole jest w miare mloda kadra, poza tym jedna z naszych sasiadek tam uczy ;) szkola jest mala (w sensie budynku) i juz jest przepelniona a co dopiero po przyjeciu calej chmary 6latkow ;) starsze dzieci chodza na 8.00, wiec swietlica rano jest do dyspozycji dla najmlodszych, ktore zaczynaja lekcje 11.30...musze sie jeszcze dokladnie dowiedziec jak jest z ta stolowka, bo nie wyobrazam sobie zeby dziecko nie zjadlo czegos cieplego az do wieczora...

jak tak bedziesz sie zbierac 'do roboty' to pewnie tak :lol2: :)

nawet nie mów - ja nie chciałam....ale jak mąż powiedział, żeby "zaczekać" to ja naglę chcę bardzo ;)

j :).

Poza tym aż tak się nie odmładzaj, różnica w weiku naszych dzieci to tylko 6 -7 lat :p

tylko - biorąc pod uwagę, że chłopcy później a ja mam chłopca;)

Ja bac się nie boję ale na spotkanie z dyr. chce iśc przygotowana - taki typ jestem.Bo ,że ludzie ploty sieją to wiem i się liczę ale ,że inni tez kity do głowy ludziom wcisakają też wiem.U koleżanki na spotkaniu dyr. zaznaczy,ł że klasy będa mieszane 6 latki z 7 latkami bo on klasę tworzy pśtrza c na miejsce zamieszkania.

No i własnie o to mi chodzi ,że są jakieś zasady ktore obowiązują i ja je chcę znać :D a nie że mi ktoś będzie robił po swojemu bo jemu lepiej i łatwiej .Na początku reformy było ,że klasy tylko dla 6 latków , że nauka w formie zabawy itd. więc chce znac te wytyczne wszystkie żeby wiedziec czego mam oczekiwać a czego nie.Zdaję sobie też sprawę że nie na wszystko szkołę stać i wszystkiego te dzieci nie dostaną tak jak im państwo obiecało.

hejka

Magda co to znaczy chłopcy później, a jak musi szybko bo dziecko zrobił to co, sama laska sobie zrobiła:lol2:

u mnie szkoła spoko, co roku jakiś remont, klas jest po dwie z każdego roczniku, wszyscy się znają, dzieci grzeczne, w tym roku zrobili nowe boisko, jedno z lepszych w mieście i nową salę gimnastyczną, boisko dostępne dla dzieci od rana do wieczora, a i nowa bieżnia, ogólnie spoko

Cześć dziewczynki :)

Piękny dzionek, no żyć nie umierać a dodatkowo jutro urlop lalallalaaaaa

Mirka ja byłam w zeszłym tygodniu na takim zebraniu i jestem zachwycona, szkoła super , klasy piękne, łazienki czyste i nowoczesne, świetlica od 6.30 do 16.30 , obiady gotowane na miejscu (bo to zespół szkolno - przedszkolny) , pierwsze wrażenie kadry też bardzo dobre. Widać że szkoła kolorowa i przyjazna dzieciom. Jednym słowem super szkoła w mojej dzielnicy :) Nawet o niej nie miałam pojęcia bo mój starszy syn chodzi do szkoły w centrum miasta a tam bleeeee szkoła stara , ok szkoła z tradycją i reprezentatywna ale serio to szpetna jak 150. Przychodzi tam prezydent miasta, biskup i inne osobistości jak jest rozpoczęcie roku szkolnego czy inne święta oświaty ;) ale tak serio to nie mają sie czym chwalić. Nie podoba mi się tam. Jedyny argument posłania syna tam do szkoły to klasa sportowa koszykarska gdzie chodzi a tak po za tym to fatalnie.

DO nowej szkoły mojego 6 latka dzieci do klas dobierane są wg daty urodzenia chodzi także o miesiące nie tylko o roczniki a klasy będą dwie wstępnie po 18 dzieciaczków .