Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no musi dać radę zresztą jeden podręcznik będzie :) zresztą ja się obawiam bardziej tego że on jak to większość chłopaków, manualnie odstaje :rolleyes: zawsze poznam która to jego praca :lol2: w przedszkolu pani wywiesza je w szatani w gablocie i nawet jakby nie były podpisane to się nie pomylę :lol2: woli klocki układać, bawić się młotkiem i grabić trawę czy też robić ciapry i błotka a malowanie dla niego jest nudne. No a program zakłada szlaczki, obrazki i same wiecie co :lol2::lol2::lol2:

Ja tam powiem ,że każdy rodzic przeżywa moja jest wszędzie non stop skacze ,gaduła jak jej mama :D ,nawet Pani w przedszkolu mówi że ona non stop nawija :) .Wiem ,ze jest mądra i szybko wszystko chwyta ,szlaczki robiła jak miała 2- 3 latka ( uwielbiała po kropeczkach ), teraz jej nie zagonisz:D.Jak ma zryw to literki ćwiczy:D i ostatnio non stop maluje jakieś projekty:D.Czytanie też juz załapała ale my nie ćwiczymy grunt ,ze wie na czym to polega i prosty wyraz sobie sama przeczyta ,resztę będzie w szkole ćwiczyć .dodawanie sama załapała w wieku 4 lat - normalnie geniusz :D :D ale ja licze się z tym ,ze teraz geniusz a w szkole może mieć problemy i trzeba będzie z nią przysiąść :).

Znalazłam argument dlaczego klasy maja nie byc mieszane :D:D:D:D:D.

Mirka mój też umie czytać i liczyć a nawet pisać drukowanymi literkami ale właśnie na tym zebraniu p. Dyrektor powiedziała że są po kontroli z oświaty i jest zakaz uczenia dzieci przez rodziców właśnie pisania i czytania bo po pierwsze to zakłada nowa podstawa programowa w pierwszej klasie i dzieci będą się najnormalniej w świecie nudzić a dodatkowo nie będę mogły od początku się uczyć jak wygląda ich nauka w szkole, później jak przyjdzie trudniejszy materiał to będę zdziwione one lub ich rodzice że sobie nie radzą . Po drugie niektórzy rodzice mają wadę wymowy a to będzie miało ogromny wpływ na ich dziecko przy rozwoju. Powiedziała że pedagodzy są od nauczania i w sumie podobało mi się to co mówiła.

bastki super to podejcie u ciebie w szkole, tez uwazam ze od nauki jest nauczyciel a nie rodzic, ale u mnie podejście odwrotne, wielokrotnie słyszałam od przedszkolanki , ze wszystkie dzieci juz umieją czytać idąc do szkoły a mój syn nie, wiec zaczęłam go uczyć, literki wszystkie poznane teraz czytamy

my z naszym siedzimy - tzn ile się da - w ramach pracy i innego ale

niania codziennie "coś uczy" i co chwile dokupuję kolejne puzzle, książeczki, gry do nauki itp

ale to od małego było - od jakiś logopedycznych zabaw po teraz pisanie literek i liczenie do 15 :lol2:

ale mówi jak rasowy przedszkolak - łącznie z "r"