Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Reni- zglaszam sie przyznac ze zupelnie odgapilam ostietlenie nad stolem. Udalo mi sie kupic 3 pojedyncze light eye. takze dzieki za zdjecia :D i pomoc przy w krytycznych momentach :D poki co lamp nawet nei wypakowalam z przesylki ale na pewno beda fajne z tego co widzilam w koncu w sklepie. Dalam je co 50cm, czyli o 10cm odstepy mniejsze niz u Ciebie. a z ciekawosci -czy masz w salonie wypoczynek i czy masz tam dopasowana jakas lampe pod te light eye czy moze cos w innym stylu. jak najbardziej kojarze kominek i fajny fotel w fajnym kolorze i rozmoewe o lampie ale nie pamietam na czym stanelo i czy lampa w czesci wypoczynkowej juz wisi :D

Ja chyba nad wypoczynek nie dam potrojnego czy poczwornego light eye, jakos juz tam mi sie nie widzi, ale zupelnie nie mam pomyslu na swiatlo kolo wypoczynku :/

Ale - dzieki wielkie za pomoc!

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Reni przeczytalam na razie do 40 strony :) dawkuje sobie przyjemnosci :)

w miedzyczasie doszlam do zdjec z komuni, coreczka slicznie wygladala w sukience, wstazka doskonale podkreslala urode i corki i sukienki :-D

mam nadzieje ze sie nie powtorze, wiem ze w salonie masz Dab winter, a jakie masz ogrzewanie ? do str 40 nie przyuwazylam kaloryferow, jestem ciekawa Twojego rozwiazania

pozdrawiam :D

hanah to bardzo się cieszę z twoich okien, pamiętam jak ja się cieszyłam , parapet mam w domu aż jeden w kuchni bo to reszta okien do ziemi, kupilam granit stagate, jest on delikatnie szarawy, i uważam że wyglada bardzo elegancko

nicol ja do salonu planuję cabochę, tych light eye było by za dużo, bo ja mam w sumie 5 szt, mojej do salonu jeszcze nie kupiłam bo kasy brak, myślalam ze do grudnia kupię ale już taka pewna nie jestem

kjuta ja w salonie mam podłogowkę i wbrew dawnym przkonaniom, deska warstwowa sprawdza się idealnie na podłogowce

kjuta ja w salonie mam podłogowkę i wbrew dawnym przkonaniom, deska warstwowa sprawdza się idealnie na podłogowce

ucieszyla mnie Twoja wiadomosc! dziekie wielkie

mozesz mi napisac jeszcze, czy w calym domu masz podlogowke ? na pietrze tez ? i czym ogrzewacie ?

dziekuje Ci bardzo :D

Reni tak pięknie u Ciebie, że napatrzeć się nie mogę.

Ja jestem jeszcze daleko w polu z urządzaniem (a raczej wykańczaniem).

Mam pytanko, widziałam u Ciebie w wiatrołapie - w tej wnęce z ozdobą - 3 malutkie białe "halogeniki".

Pamiętasz jeszcze gdzie je kupiłaś? Ja bym czegoś takiego potrzebowała i też w ilości 3 szt.

Reni tak pięknie u Ciebie, że napatrzeć się nie mogę.

Ja jestem jeszcze daleko w polu z urządzaniem (a raczej wykańczaniem).

Mam pytanko, widziałam u Ciebie w wiatrołapie - w tej wnęce z ozdobą - 3 malutkie białe "halogeniki".

Pamiętasz jeszcze gdzie je kupiłaś? Ja bym czegoś takiego potrzebowała i też w ilości 3 szt.

witam cię u siebie, te halogeniki kupiłam w BRW i były z philipsa ale były przecenione i nie wiem czy mozna je jeszcze kupic, moze na stronie philipsa poszukaj.

Reni ja znów z prośbą. A może i dziewczyny czytajace pomogą. Chodzi mi o podłogę. Chcę połączyć gres z deską trójwarstową korkiem. Ale jak się do tego zabrać?

Najpierw trzeba położyć gres. Mój gres ma 9,5 mm, deska 14 mm. Pod deskę klej 1 mm wystarczy? Klej z deską 15 mm. Glazurnik mówi, że za dużo kleju pod gres 5,5 mm. Podpowiedzcie proszę jak do tego podejść.

ariado troszkę masz problem, bo do korka deska i płytka musi być na równi, czyli na 14 mm lub 9,5 mm, klej pod deskę jest niewyczuwalny i nie da się określić jego grubości bo klejąc podłogę ilośc kleju zależy od tego czy wylewka jest chropowata czy nie ale nie moze byc wiecej kleju ma m2 niż 1,4 kg. w twojej sytuacji powinieneś deskę od spodu scheblować i przyblizyć do grubości płytki, zostawia się szczeline i daje wyciagnięty z goracej wody pasek korka, potem się go przycina i maluje, jesli płytki nie połozone to spokojnie pod nie mozna dac więcej kleju, to niczemu nie przeszkadza, ale poziom najlepiej wyrównać

nicol ja do salonu planuję cabochę, tych light eye było by za dużo, bo ja mam w sumie 5 szt, mojej do salonu jeszcze nie kupiłam bo kasy brak, myślalam ze do grudnia kupię ale już taka pewna nie jestem

czyli to co jakis czas temu przymierzalas do salonu :) kurcze, mam mieszane uczucia co do tej lampy. z jednej strony fajna, z drugiej czasme nie jestem pewna czy tak mysle :) i czy da fajne oswietlenie w kacik wypoczynkowy.

Reni bardzo dziękuję za zdjęcia parapetu! u mnie też w sumie tylko trzy będą, tak jak u ciebie pod oknem w kuchni i dwa pod oknami w pokojach dzieci. okna są do ziemi ale parapet potrzebny bo tam nie będzie balkonu tylko taka szklana barierka do połowy okna. twój jest właśnie taki jak sobie wymyśliłam i raczej będzie granit. Zazdroszczę wam dziewczyny,że już macie tak ładnie w swoich domkach przed nami jeszcze dużoooooooo pracy.