Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak zwykle spóźniona, ale odnośnie żywopłotu:

żywotniki brabanty nadają się na żywopłot, bo zrosną się ze sobą tworząc ścianę, potem można je ściąć na równo po kilku latach itd.

szmaragdy są ładniejsze, ale mają pokrój kolumnowy i powinny być stosowane w kompozycjach, abstrahując od tego że ludzie właśnie z nich robią żywopłoty ;) ich przeznaczene jest inne :).

Posadzenie brabantów z zamierzeniem przycięcia w klasyczny żywopłot + kompozycja potrafi bardzo fajnie wyglądać, chociaż ja jestem zwolenniczką mieszania gatunków. Ogród wygląda wtedy naturalnie, zasłania tak samo a jest piękniej.

Ja pierdziele jednym łykiem wypiłam Redsa zurawinowego.:eek:Pyyychaaaa!!!!

Pyyycha :yes:.

Pamiętam, że jak wprowadzili to miałam okazję upić koledze kilka łyków (miałam inne piwo i dał mi posmakować), potem zaszłam w ciążę i nie było okazji (a tak chciałam!), a potem zapomniałam :bash:. Muszę to nadrobić.

Pyyycha :yes:.

Pamiętam, że jak wprowadzili to miałam okazję upić koledze kilka łyków (miałam inne piwo i dał mi posmakować), potem zaszłam w ciążę i nie było okazji (a tak chciałam!), a potem zapomniałam :bash:. Muszę to nadrobić.

Ja pierwszy raz piłam.:oTeraz juz wiem ze nie ostatni.:p

Nie leżał bo nie lubił.W ogóle to on dość potężny jest 12 kg wazy moze dlatego?:oOna go cały czas na rękach nosi praktycznie leży tylko jak śpi.

To szybciutko do rehabilitanta (prywatnie, bo na kasę chorych może być za późno). Pokaże i nauczy, bo przewroty już dawno powinny być robione :yes:.

W ogóle trzeba zachęcać dziecko do leżenia na brzuszku. Nie każde lubi, no ale jednak bez tego mięśnie się nie wzmocnią i ciężko usiąść/wstać. Kłaść na moment, zabawkę kłaść, zawieszać coś nad główką. Są takie poduszki-rogale ułatwiające dźwiganie główki, itp.