Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mirela na Ukrainie ok...zgodze sie.

ale u nas?? jak uslyszalam ze Otylia Jedrzejczak jest kandydatka i jeszcze inni sportowcy to za glowe sie zlapalam..z jakiej racji? czy tez ta nasza boskerka.. jak jej na imie ...Iwona Guzowka.. no kurde... polityk, poslanka na sejm:sick:

Mmelisa - a myslisz że oni mniej zdziałają niż lekarze, adwokacji, czy inni "złodzieje" ? Co mają robic jak mają nazwisko, karierę zakończyli i na tym nazwisku mogą daleko zajechać ? To wyborcy decydują czy ktoś trafi do polityki czy nie...

Zdziałają, nie zdziałają, wielu nie zdziała nic, bo nie po to idą do polityki.

Dla nich to łatwa kasa. Mają znane nazwisko, więc się dostaną. Dla mnie to głupota głosować na kogoś, bo sławny. Np. ten poseł z Big Brothera (Florek chyba), albo ten wysoki z Idola. Codziennie go na siłowni spotykałam. Tu, w Poznaniu, a nie w Warszawie. A niby nauczyciele się opieprzają (nie powiem, że nie, bo też na siłownię miałam czas ;)).

a ci co koncza studia to pracy nie maja, bo taki/taka sobie slawna osoba miejsce pracy im odbiera ... :sick:

sorki ale zdania w tym temacie nie zmienie.. takie osoby nie powinny pracowac jako nasi poslownie itp...

skonczyli kariere zawodowa? trudno... taka kolej rzeczy...

W swoim czasie ładnie zarobili, trzeba było inwestować, a nie rozpieprzać kasę. Otworzyć coś własnego i dalej pracować. A oni chcą jechać na nazwisku.

Nie mówię, że wszyscy. Ale poza Kliczko nie znam polityka, który swoje znane nazwisko wykorzystywałby do tego, żeby robić coś pożytecznego.

Ja ogólnie uważam, że jak ktoś idzie do polityki, to bardziej w czynie społecznym, a nie żeby mieć ciepłą posadkę. Niestety - takich brak. Bo wybieramy znanych z nazwiska ;), a nie społeczników. Polityka to ściema, trudno wyłapać i wyeliminować tych, którzy robią tylko dobry PR.