Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

słuchajcie a ja mam takie zdanie

trzeba było tak robić, jeśli ktoś zazdrości górnikowi jego dodatków - moze nim zostać

chce sie być sportowcem a potem na nazwisku jechać i być posłem, proszę bardzo, no kurcze wolny kraj każdy decyduje o sobie

co nie oznacza, ze pewne rzeczy mnie nie wkurzają, np 13 pensja budżetówki czy dodatki górników, czy 100 % L4 dla policjanta, prokuratora czy wojskowego, wszystkie te dodatki bym pozabierała, i każdy będzie równy, policjant i kasjerka na kasie w społem

W

Nie mówię, że wszyscy. Ale poza Kliczko nie znam polityka, który swoje znane nazwisko wykorzystywałby do tego, żeby robić coś pożytecznego.

Ja ogólnie uważam, że jak ktoś idzie do polityki, to bardziej w czynie społecznym, a nie żeby mieć ciepłą posadkę. Niestety - takich brak. Bo wybieramy znanych z nazwiska ;), a nie społeczników. Polityka to ściema, trudno wyłapać i wyeliminować tych, którzy robią tylko dobry PR.

Się zgadzamy :)

Nooo Reni mam podobne zdanie do Ciebie :D

wiem jak to jest,,,bo moim bracia zawodowi strazacy i ciagle marudzenia, ze malo, malo...kurde 13tki tez maja...za brak mieszkania co mc tez kase starzacy otrzymuja.. heh...

moj braciak w ubieglym roku przeszedl na emeryture... kurde w wieku 38lat! kasa.. noooo powiem, ze lepiej na tym wyjsc nie mogl :rolleyes:

nooo moj w tym roku tez by mogl hahaahah

ale coz..taki zawod ze w wieku lat 67 sie zalapie ;)

braciak mial odpowiednia ilosc lat przepracowana i sie wahal czy isc czy tez nie... (szczerze ja jego namawialam na tak :) ) jest happy :rolleyes:

drugi brat niestety musi dalej pracowac ;)

sama bym chciala tak robic.. 24h pracy 48h wolne :rolleyes:

hej dziewczęta :)

Fotki widziałam i pikne :) też podoba mi się ten stoliczek w tym kolorze z tym blatem pasi ci Reni. Kocyk fajowy a poduchy przy nim hahhahaha takie same mam u siebie te dwie z Ikei.

Mirelko ciacha no fakt nie zaprzeczam ale tatu na twarzy to hym.... nie wiem nie umiem się określić :rolleyes:

słuchajcie a ja mam takie zdanie

trzeba było tak robić, jeśli ktoś zazdrości górnikowi jego dodatków - moze nim zostać

chce sie być sportowcem a potem na nazwisku jechać i być posłem, proszę bardzo, no kurcze wolny kraj każdy decyduje o sobie

co nie oznacza, ze pewne rzeczy mnie nie wkurzają, np 13 pensja budżetówki czy dodatki górników, czy 100 % L4 dla policjanta, prokuratora czy wojskowego, wszystkie te dodatki bym pozabierała, i każdy będzie równy, policjant i kasjerka na kasie w społem

no to jak się ma to pogrubione na tego co niżej?

trzeba było zostać prokuratorem nikt nie bronił...albo siedzieć w budżetówce za 1500 zł :lol2::lol2::lol2:

demokracja sami piszecie...

co do prokuratorów sprawa nie ich l4 jest "kłótliwa" bo jednak to co robią po 8 godz, dyżury na telefon i inne ok...niech mają.

Ale nie wiem czy wiecie oni nie mają emeryt tylko zawsze 100% pensji :) w końcu idą w stan spoczynku z pełną pensyjką bez przeliczania :)

ano niesprawiedliwość to nawet w sklepie jest :rotfl:

a ja właśnie sobie zarezerwowałam wczasy nad naszym morzem, a ogrodzenie niech sobie czeka, w końcu bez niego jeszcze nikt nie umarł, prawda?

prawda

a wiesz co mnie w tym roku czeka?

wesele w DE., wyprawa całą rodziną, stroje,prezenty..... jestem świadkową...

to już wiesz jakie mam wczasy ;)

Reni bylo mowic ze nad polskie morze chcecie sie wybrac..

u mnie miejsca peeelno w domu :lol2:

indukcje bym wam przywiozla i reszte sprzetu...a spanie na materacach..ba nawet na ogrodzie w namiocie mozna :rotfl:

do morza nie daleko..co prawda autem aleeee blizej niz dalej :D

KURDE..tarasik, drineczek ahhhhh

no Magda DE piękny kraj, szkoda że bez morza:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

qrw...nawet nie mów

wolałabym do NO jechać na weselkicho a nie... no i x4 zł.... nie wypada dać tyle co w złotówkach hahah:/ nie ma mi do śmiechu

obym bilet na samolot dorwała w dobrej cenie - bo niestety dziecko płaci od ub. roku też:mad: