Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Reni, ja dobierałam krzesła do kanapy :) Ale, ale, znalazłam przypadkiem na wątku o lnianych zasłonach zdjęcie ciemnych podłóg z czarnym narożnikiem i jasnymi krzesłami właśnie (mam nadzieję, że jaksie się nie obrazi :oops:):

http://images49.fotosik.pl/477/a85e036ac4997c01med.jpg

Moim zdaniem jest ok, ale przy tylu jasnych dodatkach (co jest jak najbardziej na plus) ciemne krzesła mogłyby się ładniej zgrać z kanapą.

A kuchni faktycznie nie widziałam :(

Edytowane przez Ilona Agata

catherina09, korzystając z nieobecności autorki wątku, trochę się wtrącę: czarne niewątpliwie będą pasować do kanapy, natomiast białe rozjaśnią wnętrze (choć mogą zniknąć na tle białych ścian) - wszystko zależy od tego, jakie dodatki planujesz?

Ilonko dzięki za przejęcie inicjatywy.. ;) widzisz zdecydowanie myślę o ożywieniu tego miejsca ponieważ jak narazie to czuję się tam jak w grobowcu..!! :) Dodam jeszcze, że na ścianie przeciwległej do kanapy jest tapeta w biało-czarną zebrę (seria rasch)

jeszcze dopiszę że białe krzesła pięknie się zgrają z kuchnią, Ilonka moze nie widziała kuchni i myśli o "czapie" a tak na marginesie kuchnia piękna
,

Salon jest bezpośrednio z dostępem do kuchni (biało-czarno-popielatej) z czerwonymi elementami na tapecie... czerwonego w salonie bym już nie chciała, może kolor rudy, brudny pomarańcz, (oczywiście nie pomijając czerni, bieli i popieli). Co wybrać...?? Ściany zarówno w kuchni jak i salonie to jasny popiel.

ale do czarnego stołu i ciemnej podłogi jestem za białymi

reni dziękuję za wsparcie, utwierdzasz mnie w przekonaniu, że białe!!! boję się tej decyzji ale białe wydają się takie... subtelniejsze...? chyba ożyje przy nich ten mój ciemny stół..??!! :)

Jeżeli kuchnia jest biała - i w dodatku widoczna z salonu - to zmienia postać rzeczy :) Ale ja bym w takim razie szukała krzeseł bez tapicerki, tylko w drewnie/sklejce :) A jeśli z tapicerką, to koniecznie trzeba by położyć na kanapie białe poduchy, żeby jednak była jakaś spójność. Lub na białych krzesłach czarne poduchy? Można by też znaleźć krzesła z białym oparciem, ale ciemną tapicerką na siedzisku :???: Tak sobie głośno myślę...

Widzisz Ilonko zostają białe...:) oczywiście w tej sklejce drewnianej (biała skóra czy materiał - ODPADA!!)
to koniecznie trzeba by położyć na kanapie białe poduchy, żeby jednak była jakaś spójność
masz rację!! na kanapę przyjdą białe dodatki - tylko zastanawiam się jeszcze nad jednym czy wprowadzać jeszcze ten rudy kolor...? ?

mayadaski poszperałam na internecie i znalazłam, czego się nie robi dla forumowych koleżanek

http://sklep.elektromag.pl/massive-ogrod-kinkiet-graz-161838710(66,1048,25013).aspx

dobra idę się zabrać za jakąś robotę bo od kiedy przyszłam z pracy tylko forum

Dziekuje bardzo Reniu!!! Nie moge sie doczekac, kiedy zaczne lampowac nasz dom....:rolleyes:;)

Maja

rudy chyba nie, mnie by się podobał fiolet ale masz czerwone dodatki w kuchni , więc chyba nie wprowadzałabym już żadnego koloru, chyba że szary i to nawet różne odcienie szarości

Ja bym tak od razu nie mówiła nie - zależy jaki rudy Choć szarość faktycznie zawsze i wszędzie pasuje. Ciemna kanapa z białymi poduchami + białe krzesła (bez tapicerki! Bo ja się bałam, że z tapicerką...) na pewno super się zgrają

Wielkie dzięki dziewczyny..!!! :) Prześpię się z tym i już na pewno coś postanowię...! Biel i szarość - GÓRĄ!!! ;)