Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie wieczorkiem

Widze że dzieciowo jak zwykle było :lol2::lol2:

Wrócę do tematu farb bo mi namieszałyście planuje jeszcze przed świętami wymalować pokój dzienny miałem już dobrane odcienie z tikkurili ale wszedł temat Benajmina, i teraz nie wiem czy jest sens kupować dużo droższego BM czy zostać przy T, prosze o konstruktywną opinię czy warto czy też nie... jakie są wasze doświadczenia z obiema firmami?

U mie nie ma komu rysować po ścianach a chmar trupów komarów raczej też na ścianie nie będę kolekcjonować.....:lol2::lol2:

lolek jeśli chodzi o farby to nie liczy się tylko to czy się zmywa, to jak ze wszystkim, ja widzę ogromną różnicę w jakości, te MB po prostu o niebo lepiej się prezentują w świetle nocnym czy dziennym, no są inne , nie bez powodu tyle kosztują, jak miałabym porównać to Dulux i tikurilla dla mnie syf, mam go na górze (nie chcę nikogo obraxić) na dół kupiłam flugerra trochę lepszy ale zamieniłam go na MB i widzę po prostu różnicę

aaa i chciałam jeszcze napisać że taras czyści się rewelacyjnie tą nakładką i tym płynem z karchera ale cholera jasna na dwóch deskach wychodzą małe kropelki żywicy :cry: czytam na internecie że nie można tego usunąć i że deski nie były dobrze wysuszone. Reni wiesz coś o tym ? jak tego się pozbyć ?

Reni, ja szukam traw do donic na taras. W ogrodniczych jeszcze nie ma bo ponoć za wcześnie jeszcze. Mówiła kobieta że na zimę obcinają i teraz muszą wypuścić żeby nadawały się do sprzedaży. Ja mam w ogrodzie kącik traw i powiem Ci że uwielbiam to miejsce. Na taras mam trzy donice 50x50 i tylko trawy tam widzę. Czekam wobec tego na podpowiedź od Bastki. Może też skorzystam :rolleyes: