Bastki 27.03.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 o kurcze coś mi się z wtyczką dzieje i komp się zacina wrrrrr.... dziewczynki ja wszystkie swoje trawki kupuję przez sklep internetowy ,są bardzo dobrze zapakowane i cena dobra Teraz trawy nie wyglądają za dobrze bo niektóre się przycina no i wszystkie jeszcze śpią no może zaczynają się budzi hahhahahaaa bo np moje Red Barony wypuszczają nowe źdźbła ale wiadomo że one są jeszcze malutkie. Reni ty chcesz takie do 80 cm ? to właśnie zrobiłabym na zmianę Miscanthus Kleine Zebrine fajne w drobne paseczki i stipę Pony Tails będzie tak raczej modern ale do twojej chaty będzie idealnie. Zebrine raczej sztywno stoją do góry a Stipa się pokłada więc efekt będzie bardzo na Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.03.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 totaj artykuł profesjonalisty o trawach w pojemnikach: http://trawy.eu/files/4713/6414/2701/Trawy_w_pojemnikach.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.03.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 ta czarna trawa to nie trawa tylko konwalnik. Rośnie... pierońsko długo. Praktycznie wcale. Nie jest polecana u nas. Taki efekt jak na fotce to kilkadziesiąt lat czekania.... napisałam że to nie trawa a konwalnik ale zaliczana jest w Polsce do traw. Rośnie długo moja ma trzy lata i w zeszłym roku się bardzo zagęściła od korzeni puściła nowe przyrosty, warunek - musi mieć żyzną dobrą ziemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.03.2014 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Gosia to wklej mi adres sklepu i foty tych które mi polecasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.03.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 stipa cięzko zimuje (ta zima była ciepła) ale.... się rozsiewa. Dlatego polecana na rabaty. Mam nadzieję że sie mylisz bo moje trawki w ziemi super zimują ale... nie sprawdziłam ich jeszcze przy minus trzydziestu - nie było okazji Do donic za to jest znakomita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.03.2014 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 znajdę na necie te focie daj linka do sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.03.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 też mam 3 lata. Średnio za 10 będzie jak na fotce jak tak dalej pójdzie. Oki, idę pracować, walczcie z trawami. Zdradzę, że ładnie wyglądają z przegorzanem, makami, lawendą itd. Kupować najlepiej od Smala lub Surowińskich - spokojnie można pocztą, ja kupowałąm wiele razy i bez zniszczeń się obyło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.03.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Trawy - kupuje się marne, one dopiero na drugi rok są ładne. A miskanty na trzeci. Tak trawy teraz marne ale jak kupisz zdrową, dobrą sadzonkę to na miskanta się tak długo nie czeka. Niestety nie mogę tego teraz potwierdzić fotką ale mój w pierwszym roku było ładny i gęsty a w drugim już był gigantyczny. No i miskanty wolą słońce i nie za dużo wody zresztą jak większość traw ozdobnych , więc inaczej niż trawka na trawniku hahahhahahaaa Reni ja kupuję trawy w polecanym sklepie na ogrodowisku ---- tu link http://www.trawki.pl/index.php?trawy-ozdobne,7 tam poszukasz te o których ci pisałam ale zawsze może spodobać ci się coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.03.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 tu jest ten miskantus zebere http://i1.fmix.pl/fmi390/523e35ef001da8ed5333fbef/zdjecie.jpg a tu Stipa http://i2.fmix.pl/fmi2607/bd30a6e30006ede65333fbf4/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.03.2014 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 dzięki Gosiu i mirelcia na pewno kupię w tym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.03.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Mirela a masz może w swojej kompozycji trawę z przegorzanem ? fajny on jest i dłużej kwitnie niż ozdobny czosnek gigantus. Teraz sobie tak myślę Reni że te trawki docelowo lepiej jakby były na jesień wsadzone do gruntu bo ty chyba nie chcesz chować tych kominowych donic ? nie wiem w sumie czy ci się utrzymają zależy to od tego jaka zima będzie. Ja do swich donic granitowych chciałam dać na zmianę kulkę bukszpanową i właśnie Stipę i na wątku Elfir poradziła mi żeby ocieplić od środka tą donicę styropianem ale bardziej ze względu na bukszpan. No nie wiem ja będę ryzykować jak nie przetrwają to co roku będę wsadzać nowe w sumie to w donicach przez zime mało co wytrzyma oczywiście jak zima będzie mroźna - zawsze zastanawiało mnie to jak robią na tarasach w apartamentowcach te ogrody jak te drzewka tam wytrzymują? bo jak mróz duży np jak przy poprzedniej zimie to nawet iglaczek pada, może maja tam jakieś podgrzewacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 27.03.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Hello!!! Muszę numer strony zapamiętać bo mi tez trawa po głowie chodzi . Byłam na kolejnej rozmowie o pracę i kolejne fiasko ,dobrze ,że pogoda cudna bo mi się humor nie popsuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.03.2014 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Gosiu moje rośliny w donicach rzeczywiście mają ocieplenie, a te trawy będa miały połączenie z gruntem, na zime mogę tez je dodatkowo okryć pianką pod panele, takze nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.03.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 tutaj perowskia chyba:http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/4e/7a/32/4e7a324e4eb52c6399abc8813460e035.jpgczosnki:http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/af/e1/d2/afe1d2ff5d93089992ac9fcb3c4085a5.jpgprzegorzan:http://assets1.ogrodowisko.pl/uploads/p/53/534804/original.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 27.03.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 2 obraz czosnki to grafika a nie real foto moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.03.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 te czosnki pięknie wyglądają ale kurcze tak krótko kwitną . U Kapiasów jest trawa w kompozycji z żółtymi różami też piękna wygląda jednak ja wolę tak bardziej nowocześnie a róża kojarzy mi się z angielskim ogrodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.03.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Renia to powinny dać radę Faktycznie ta fotka jakby sztuczna ale nie zmienia to faktu że trawa i czosnek to dobry duet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.03.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 ja mam czosnki olbrzymie z trzcinnikiem KArl F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Melatonina 27.03.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Gosiu moje rośliny w donicach rzeczywiście mają ocieplenie, a te trawy będa miały połączenie z gruntem, na zime mogę tez je dodatkowo okryć pianką pod panele, takze nie ma problemu te donice przy apartamentowacach mają specjalne wkłady z takimi kablami, ktore grzeją po podłączeniu do prądu. widziałam, jak instalowali u nas w pracy może google coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.03.2014 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 w zasadzie to od razu mogę dać po środka piankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts