Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

jak ja wam zazdroszcze :cry::cry::cry::cry::cry::cry:

ja nawet nie wiem jak moja dzialka wyglada... ostatnio fotke mi przyslano w padzierniku o ile dobrze pamietam....

a rodzinka mojego meza jezdzi codziennie przez nasza miejscowosc kilka razy!!

no brak czasu by podjechac i cyknac fote :(

i coz mam z nimi zrobic??

bo jak niby sa taaaacy zajeci...a kase wysle im jak potrzebuja, to odbieraja ja zaraz po 10minutach :o

wiem bo sms otrzymuje od firmy...

STOP na kase juz zrobilam :p

a fotek dalej niet...wiec dalam na luz ;) sama sobie nacykam teraz jak bede... aaa i sobie na tarasie posiedze :D

Jak posiać? Przecież warzywka sie sadzi.Kupuje sie takie malutkie gotowe rzodkieweczki pomidory itp...:p

Ja tam sadzę. Biorę szczypior, miętę, bazylię i inne tymianki, i sadzę. Jak sieję, to nic z tego nie rośnie w mojej ziemi :no:.

Reni, jeszcze nie ma zadaszenia :no:. Trzeba zeszlifować, zaolejować, kilka śrub wkręcić, od nowa założyć oświetlenie, zamówić tkaninę... Ech, kupa roboty jednym słowem.

Jezu, yokasta, jak ja bym chciała sama zabawki kupować. Ale jest tak, że nie kupię do 18. roku życia :bash:.

Magda, Dolina Pięciu Stawów to najpiękniejsze miejsce na ziemi! Co ja bym dała, żeby tam być. Co roku ;).

Ja większość zasiałam w domu w pojemniczkach. Wszystko wykiełkowało. Potem trzeba zahartować i po 15 maja do ziemi. Tylko groch, marchewkę, czosnek i zieloną pietruszkę zasiałam bezpośrednio w ziemi.

Jak się kupuje gotowe sadzonki, to przewaznie nie wie sie nic na temat rodzaju danej rośłinki (np jaka cukinia, czy można mrozić itd). Dlatego wolę sama kupić nasionka dobrane do moich potrzeb. Poza tym, np marchewkę wysiewam co kilka tygodni, żeby cały rok była. Podobnie sałatę.