Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Migotka..ale tak jak piszesz, tanszy model po 5latach wymieniach, to wyszloby na to ze teraz bys kupowala 3cia... suma sumarum, przeplacilabys ta pierwsza :lol2:

w sprawie kuchni tez jestem zainteresowana odpowiedzi :)

musze w koncu byc zdecydowana zeby moc zamowic:sick: jeszcze 11dni i do PL jedziemy... kto wie..moze do ikea zawedrujemy..wiec jezeli przyjdzie mi tam kupic kuchnie to jestem teraz ciekawa czym sie kierowac? jakie rozwiazania wybrac :confused:

Ja ze zlewu przy oknie zadowolona jestem. Ale najbardziej sobie cenię szuflady - ogromne, szerokie na przeszło metr, głębokie. Mam w nich talerze i nizej garnki. Talerze na wysokości mojego brzucha - zero schylania. Szuflady bardzo pojemne, uwielbiam je.

Dla mnie przereklamowany był magic corner. Zawsze znajdzie się ustrojstwo które rzadko się używa (w dużej kuchni oczywiście) np frytkownica, maszyna do chleba. Takie miejsca narozne są wtedy idealnie wykorzystane. Rezygując z MC mam wiecej dużo miejsca i nieco kasy w kieszeni.

Nie wyobrażam sobie kuchni teraz bez samozamykajacych się szafek czy szuflad.

Mam tez szare korpusy (nie żółkną i łatwiej się je myje, nie znac tak brudu).

Wysoko blat (10-15 cm od zgiętej ręki w łokciu).

Edytowane przez mirela99

No ja też będę mieć zlew pod oknem, szuflady i szafki mniej więcej pół na pół. Mikrofali nie mam i nie czuję potrzeby. Magic cornera chyba nie będzie - strasznie to drogie od 900 zł w górę!

Kuchni z Ikea się boję - bez uchwytów nie mają lakierowanej a ta biała matowa to pewno zżółknie:( dzięki Wam zrobię szare korpusy.

Ja mam u siebie wielkie okno...a moj maz namawia mnie wlasnie na wymiane, na takie waskie, w stylu co ma Reni ..

ale jak to wymiana.. elewacja zrobiona.. a tu takie drastyczne zmiany??

w sumie to on i tak ma plan zeby wymienic je na drewniane... to pytam-po co zamawial takie?? zeby bawic sie wiecznie w Bob Budowniczy??? :wtf: