fajna kobieta 02.04.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Tak tylko z podatków tych zarabiających powyżej 1500 maja na zasiłki dla bezrobotnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 02.04.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Pieczątka i potwierdzenie zakładu pracy wymagane. Ale dziecko rodziców pracujących i zarabiających jakoś powyżej 1500 zł na osobę ma szanse praktycznie zerowe. u nas nie chca - wpisuje się adres i telefon zakładu pracy i stanowisko (ciekawe po co...) 1500 się nie łapią? to co tego kto ma np 1501 zł osobę stać na nianię za 1500 co miesiąc? MASAKRA z tymi przedszkolami - to może trzeba iść podpłacić dyrektorce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 02.04.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Bastki - znalazłam ich gniazda. Po obu stronach działki - w sasiadow. Siedzą cholery "pod czymś". Sasiad z prawej ma nieuczęszczaną drogę wysypaną jakimś syfem. żyją zobie pod nią. Tabuny. Pod płot (mamy z murkiem, ale nie głębokim) daję zwykłe obrzeza plastkiwoe, te falowane. Tak na 20 cm głęboko. Nornice sa jak myszy - głęboko nie kopią. Liczę, ze nie przejdą. Przynajmniej tak mi doradził pan od mojego trawnika. Po drugiej stronie sąsiad miał deski i żelastwo zwalone pod płotem. Noga wpadała przy płocie, tak kopały. Tam na dniach też będę wkopywać obrzeża. Bastki, nie licząc wynitych wszystkich malin i większości z 150 sztuk buków - to nic się nie stało Pieprzona powódź..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.04.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 No ja właśnie tego nie rozumiem w tym kraju....:mad:Mojego męża chrześniak w Luxemburgu jest w grupie przedszkolnej ośmioosobowej na która przypadają dwie panie przedszkolanka!!! Nie było opcji żeby go nie przyjęli.U nas grupy 30 osobowe i jedna pani.... fajna, ale my jesteśmy biedny kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 02.04.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 U nas ruszyła dzisiaj rekrutacja do pierwszej klasy-aż mi za serce ściska ,że młoda już do szkoły ,kiedy to przeleciało .Kurcze dziady mnie postarzały o rok . Magda po wynikach masz jeszcze czas na podpisanie czy chcesz aby dziecko chodziło do tego przedszkola i czasami ludzie rezygnują i robi się wolne miejsce. No niby niż a moja na 3 zmiany do szkoły będzie chodzić bo jedna sala a 3 pierwsze klasy.Do tego weszłam do tej szkoły i nikt mnie nie zapytał po co ,sama sobie chodziłam ,na korytarzu zero nauczycieli w czasie przerwy.Każdy wejdzie i wyjdzie ,aż mnie to przeraża:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 02.04.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Magda, ale to chyba zależy od przedszkola? Mój brat płacił za prywatne jakieś 400-500 zł. Te porządne, z językami obcymi, basenami, szachami i innymi bajerami (pozujące na "ekskluzywne", gdzie są nawet egzaminy wstępne ) kosztują 1 tys. w Gliwicach nie ma - może za bogate miasto najtańsze za 8 godz (liczą dokładnie) to 900 zł + wyżywienie...tylko jak się wyrobić w 8 godz i dojechać/przyjechać do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 02.04.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 ojj to u mnie to pewnie raz jeszcze tyle bedzie gdzie wycenialiscie?? U lokalnego kamieniarza wyszło mi 3m kamienia blat 260cm x 80cm i wyspa 124mx 80cm Nie wiem czy to dużo czy mało bo nie chciało mi się nigdzie indziej wycenic:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.04.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Pieczątka i potwierdzenie zakładu pracy wymagane. Ale dziecko rodziców pracujących i zarabiających jakoś powyżej 1500 zł na osobę ma szanse praktycznie zerowe. o cholera to ja sie na pewno nie zalapie..nawet jak nie bede pracowac :lol2: moj przewyzsza owe zarobki.... wielokronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 02.04.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Melisa to go nie zameldujesz i bedziesz samotna mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 02.04.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Tak Mirelko już po wszystkim nawet już trawnik podlewaliśmy po nawozie ale ja mam studnie głębinową wiec wody mi nie żal a raczej mojego portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 02.04.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Młodą 2 razy zapisywałam i dostała się jak już miała obowiązkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 02.04.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 U mnie na wsi biorą wszystkie dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.04.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Melisa to go nie zameldujesz i bedziesz samotna mama :lol2: taaa juz wczoraj jego nr tel przerejestrowalam tutaj na siebie, bo ja go od 6lat uzywam i mam telefony do niego w sluchawce..ciagle tlumacze ze nie ma go w domu pozniej smial sie ze zaczelam od telefonu, za chwile bedzie auto, a pozniej dom zalamie sie chlopak ale i tak bede musiala sie zameldowac zeby dzieci moc zapisac..wiec na pewno ja jako pierwsza bede zameldowana z dziecmi i jak samotna mama, skoro my malzenstwo? jedynie na rozlace bedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 02.04.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Bastuś a czemu chcesz nowy dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.04.2014 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 fajna no prosze cię porównujesz do nas Luksemburg:lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 02.04.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Melisa z Was takie samotne jak z nas:Pnie ma szans hahha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.04.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Separacje fikcyjna zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.04.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 fajna no prosze cię porównujesz do nas Luksemburg:lol2::lol2::lol2: No wiem wiem....ale chciałaby dusza do raju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 02.04.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Jakbys wiedziała jak tam kłamią ,mnie się włos jeżył bo ja uczciwie do sprawy podeszłam .Wkurzyło mnie to strasznie bo ja uczciwa i sie nie dostała a jedni nowe życie tworzyli na podaniu i dziecko chodziło .Nam nawet znajoma dyrektorka opowiadała jak babka w oczy zaprzeczała a ta ją znała i wszystko o niej wiedziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.04.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 w Gliwicach nie ma - może za bogate miasto najtańsze za 8 godz (liczą dokładnie) to 900 zł + wyżywienie...tylko jak się wyrobić w 8 godz i dojechać/przyjechać do pracy To masakra. U nas są jakieś małe prywatne, gdzie opłaty jakoś drastycznie się nie różnią od państwowych. Tzn. niby jest 2x tyle, ale 400 zł to jeszcze nie kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts