Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pieczątka i potwierdzenie zakładu pracy wymagane.

Ale dziecko rodziców pracujących i zarabiających jakoś powyżej 1500 zł na osobę ma szanse praktycznie zerowe.

u nas nie chca - wpisuje się adres i telefon zakładu pracy i stanowisko (ciekawe po co...)

1500 się nie łapią? to co tego kto ma np 1501 zł osobę stać na nianię za 1500 co miesiąc?

MASAKRA z tymi przedszkolami - to może trzeba iść podpłacić dyrektorce ;):mad:

Bastki - znalazłam ich gniazda. Po obu stronach działki - w sasiadow. Siedzą cholery "pod czymś". Sasiad z prawej ma nieuczęszczaną drogę wysypaną jakimś syfem. żyją zobie pod nią. Tabuny. Pod płot (mamy z murkiem, ale nie głębokim) daję zwykłe obrzeza plastkiwoe, te falowane. Tak na 20 cm głęboko. Nornice sa jak myszy - głęboko nie kopią. Liczę, ze nie przejdą. Przynajmniej tak mi doradził pan od mojego trawnika.

Po drugiej stronie sąsiad miał deski i żelastwo zwalone pod płotem. Noga wpadała przy płocie, tak kopały. Tam na dniach też będę wkopywać obrzeża.

Bastki, nie licząc wynitych wszystkich malin i większości z 150 sztuk buków - to nic się nie stało :mad: Pieprzona powódź.....

No ja właśnie tego nie rozumiem w tym kraju....:mad:Mojego męża chrześniak w Luxemburgu jest w grupie przedszkolnej ośmioosobowej na która przypadają dwie panie przedszkolanka!!! Nie było opcji żeby go nie przyjęli.U nas grupy 30 osobowe i jedna pani....:mad:

fajna, ale my jesteśmy biedny kraj.

U nas ruszyła dzisiaj rekrutacja do pierwszej klasy-aż mi za serce ściska ,że młoda już do szkoły ,kiedy to przeleciało .Kurcze dziady mnie postarzały o rok :D.

Magda po wynikach masz jeszcze czas na podpisanie czy chcesz aby dziecko chodziło do tego przedszkola i czasami ludzie rezygnują i robi się wolne miejsce.

No niby niż a moja na 3 zmiany do szkoły będzie chodzić bo jedna sala a 3 pierwsze klasy.Do tego weszłam do tej szkoły i nikt mnie nie zapytał po co ,sama sobie chodziłam ,na korytarzu zero nauczycieli w czasie przerwy.Każdy wejdzie i wyjdzie ,aż mnie to przeraża:(

Magda, ale to chyba zależy od przedszkola? Mój brat płacił za prywatne jakieś 400-500 zł.

Te porządne, z językami obcymi, basenami, szachami i innymi bajerami (pozujące na "ekskluzywne", gdzie są nawet egzaminy wstępne ;)) kosztują 1 tys.

w Gliwicach nie ma - może za bogate miasto :lol2:

najtańsze za 8 godz (liczą dokładnie) to 900 zł + wyżywienie...tylko jak się wyrobić w 8 godz i dojechać/przyjechać do pracy

Pieczątka i potwierdzenie zakładu pracy wymagane.

Ale dziecko rodziców pracujących i zarabiających jakoś powyżej 1500 zł na osobę ma szanse praktycznie zerowe.

o cholera to ja sie na pewno nie zalapie..nawet jak nie bede pracowac :lol2: :lol2:

moj przewyzsza owe zarobki.... wielokronie :lol2:

Melisa to go nie zameldujesz i bedziesz samotna mama

:lol2::lol2: taaa

juz wczoraj jego nr tel przerejestrowalam tutaj na siebie, bo ja go od 6lat uzywam i mam telefony do niego w sluchawce..ciagle tlumacze ze nie ma go w domu ;)

pozniej smial sie ze zaczelam od telefonu, za chwile bedzie auto, a pozniej dom :lol2:

zalamie sie chlopak :lol2:

ale i tak bede musiala sie zameldowac zeby dzieci moc zapisac..wiec na pewno ja jako pierwsza bede zameldowana z dziecmi :D

i jak samotna mama, skoro my malzenstwo? jedynie na rozlace bedziemy ;)

Jakbys wiedziała jak tam kłamią ,mnie się włos jeżył bo ja uczciwie do sprawy podeszłam :D.Wkurzyło mnie to strasznie bo ja uczciwa i sie nie dostała a jedni nowe życie tworzyli na podaniu i dziecko chodziło .Nam nawet znajoma dyrektorka opowiadała jak babka w oczy zaprzeczała a ta ją znała i wszystko o niej wiedziała.

w Gliwicach nie ma - może za bogate miasto :lol2:

najtańsze za 8 godz (liczą dokładnie) to 900 zł + wyżywienie...tylko jak się wyrobić w 8 godz i dojechać/przyjechać do pracy

To masakra. U nas są jakieś małe prywatne, gdzie opłaty jakoś drastycznie się nie różnią od państwowych. Tzn. niby jest 2x tyle, ale 400 zł to jeszcze nie kosmos.