Mmelisa 02.04.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 no tutaj na grupe dzieci to 4opiekunow jest... na jednego opiekuna 4 dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 02.04.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Mirela, kurcze szkoda tych buków a co teraz masz ?graby, zauważyłam że na nie jest teraz szał ogrodowiskowy no ale pięknie wyglądają takie strzyżone O ta ci pierony te nornice. Kochana życzę ci wygranej walki z nimi bo w zeszłym roku miałam z nimi do czynienia , nie zrobiły mi tak drastycznego przekopania ogródka ale jednak przez nie uschły mi dwie kosodrzewiny bo cholery zrobiły sobie po nimi tunel. Miałam tez jednego (chyba) kreta ale mój Oli zrobił z nim porządek tzn zrobił ognisko na kopcu a później zalał je wodą i zrobił tam ciaprę i kret o dziwo sie wyniósł teraz tam posiałam trawkę i tylko ciepłych nocy brakuje żeby trawnik znów wyglądał jak dywan. Migotko bo eeee.... znudził mi się :lol2: Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez Bastki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 02.04.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Ilonka za 500 znajdę na pewno za 8 godz..ale takie gdzie bym w życiu nie posłała dziecka. Wolę już państwowe "pod nadzorem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.04.2014 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Cieszcie się, bo w dużych miastach likwidują szkoły, zwalniają nauczycieli i upychają dzieciaki do 35 w jednej klasie. W mniejszych mieścinkach do 25. Powiem Wam, że jest spora różnica dla nauczyciela: 20 uczniów, a ponad 30-tka w klasie . Z 20 można ogarnąć wszystko, każdemu wytłumaczyć, sprawdzić zadanie domowe, sprawdzić, czy zapisane, wyciągnąć do odpowiedzi w czasie lekcji (dzieciaki wiedzą, że muszą się uczyć), itp. Gdy jest ponad trzydzieścioro to walka o przetrwanie (dla ucznia i nauczyciela ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 02.04.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 uzupełniam buki. Zobaczę w tym roku co zostało. Nornice też je popodgryzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.04.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Oj to prawda Ilona....niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 02.04.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 a w małych co? szkoły zamykają pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 02.04.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Pytam panią po ile godzin dziennie dzieci mają ,ona że po 4 max.No więc jak do tej sali są 3 klasy to do 20 w szkole będą siedzieć????.Fajnie że mało dzieci w klasie to ok ,ale nasze szkoły nie są przygotowane do reformy.W dużych miastach chyba szybciej ,mnie ta szkoła przeraziła.I jak szacowna dyr. odpowiadała nie mam miejsca na szafki to ja jej go znalazłam zwiedzając .Mówiła ,ze na piętrze są tylko dzieci z klas od 1-3 ( 3 sale po jednej na klasę) a tam z 4 sali wychodzi 5 klasa , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.04.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 a w małych co? szkoły zamykają pewnie Nie wiem, ja mieszkam w Poznaniu i na podstawie własnej działki umiem coś powiedzieć. Tutaj od czasu Euro bieda z nędzą. Nauczyciel sam gąbkę do tablicy musi kupować, bo nie dostanie. Papier do ksero, drukarki, tusz? Zapomnij! Albo rodzice kupią albo nie ma. Ja drukowałam sprawdziany na własnym papierze i własnej drukarce. A potem rodzice przychodzą z pretensjami, że papieru toaletowego czy mydła nie ma. No nie ma. To nie moja wina. Potem pracowałam pod Poznaniem i to już była inna bajka. Bogata gmina, nawet panią od obsługi ksero mieliśmy (szło się do niej, pokazywało co ma być gotowe za godzinę i było). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 02.04.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Dlatego Mirela wkurza mnie już to, kurde strasz się, dbasz, wydajesz na to kasę a tu jak nie nornice, przędziorki, grzyby czy opuchalki brrrrrrrrrryyyy to jeszcze albo ulewy albo susze i mrozy Kiedyś dawno temu hahhahaha jak kupiliśmy działkę to powiedziałam że tylko iglaki i nic więcej a teraz co ? nie dotrzymałam słowa hahhahaa i kombinuje co i jak. W końcu będę się robić donice i już dumam co tam wsadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 02.04.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Ilonka ale macie 2 m-c wakacji płatnych, 2 tyg w ferie i takie tam - przedwczesna emerytura.Wiem nic to nie rekompensuje ale znam dużo zakładów pracy gdzie pracownicy mają płatne tylko 26 dni urlopu a też sami kupuję długopisy itp.Nie każdy pracuje w korpo albo w bogatej spółce skarbu państwa gdzie każdy ma wypasiony express i wypasioną kawę w nim...... ale czasem syndrom "pretensji" nauczyciela przypomina mi pretensje górników, kolejarzy i innych zrzeszonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 02.04.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 W piątek pijemy ja stawiam szampana .Na ciocie jeszcze nie postawiłam bo czekałam aż gwiazdę wypiszą a teraz dostaje wiadomość ,że w piatek po 2,5 miesiącach walki o nią nareszcie wychodzi .Oby znowu coś nie wyskoczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 02.04.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Szampan już się wstawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.04.2014 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 ale powiem tak, to ze w szkole nie ma papieru to problem dyrektora, ma kurwa iść do prezydenta i żebrać o kasę, jak będzie upierdliwy to dostanie ale boi się bo za rok moze być inny dyrektor, więc po co się wychylać, lepiej siedzieć cicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.04.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Ilonka ale macie 2 m-c wakacji płatnych, 2 tyg w ferie i takie tam - przedwczesna emerytura. Wiem nic to nie rekompensuje ale znam dużo zakładów pracy gdzie pracownicy mają płatne tylko 26 dni urlopu a też sami kupuję długopisy itp. Nie każdy pracuje w korpo albo w bogatej spółce skarbu państwa gdzie każdy ma wypasiony express i wypasioną kawę w nim...... ale czasem syndrom "pretensji" nauczyciela przypomina mi pretensje górników, kolejarzy i innych zrzeszonych. Ale przecież ja nic nie mówię o tym, że czegoś nie ma dla nauczycieli . Tylko że oszczędności są kosztem dzieci. Długopisy to dla mnie normalna sprawa, ale Magda chyba sobie nie zdajesz sprawy, ile papieru i tuszu idzie na sprawdzian czytania ze zrozumieniem? Jeden sprawdzian to jedna ryza (licząc, że nauczyciel ma 4 klasy, a tekst i pytania zajmują 4 kartki). Chciałoby się dzieciakom pokserować różne ciekawe ćwiczenia, zrobić karty pracy, a nie uczyć sucho "przy tablicy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 02.04.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) qrka z tego co pamiętam za moich czasów nawet studenckich papier był :lol2: A Tylko że oszczędności są kosztem dzieci. Długopisy to dla mnie normalna sprawa, ale Magda chyba sobie nie zdajesz sprawy, ile papieru i tuszu idzie na sprawdzian czytania ze zrozumieniem? . rozumiem czyim kosztem - i że trzeba kombinować albo dawać ze swoich ( mam kuzynkę nauczycielka historia, logopedia i klasa 4-6 widzę co i ile bo czasem jej w pracy drukuję . Chociaż na coś są składki na komitet rodzicielski i inne... no i Zarządzanie szkołą - tego nie powinien robić nauczyciel tylko ktoś przygotowany do zarządzania jednostką a nie pani od biologii , której w głowie tylko pantofelek Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 02.04.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Mirka no to super a wiesz ze ja też słyszałam o tych włamaniach w twojej dzielnicy i właśnie mówili że wpuszczają jakiś gaz usypiający. U mnie na mojej ulicy tez okradli podobno dwa domy (sąsiad mi tak mówił) , weszli przez piwnice. Z tym że to pewnie jakieś lumpy były bo zginął tylko alkohol, kurcze jak bym wiedziała że mają do mnie przyjść to im to wystawie przed bramę niech się napiją ale niech niczego nie dotykają nawet stopą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.04.2014 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 lepiej powiedzieć, ze się nie da niż się starać aby było mi nauczyciele coraz bardziej działają na nerwy, robią wszystko pod siebie aby im było lepiej przykład z wczoraj, córka dostaje sprawdzian z przyrody, chciałbym go zobaczyć, ale nie mogę bo pani nie wyda sprawdzianu do domu, jak chce go zobaczyć to mam sobie do niej przyjść, no kurwa codziennie mam latać do szkoły sprawdzian zobaczyć, a każdy chciałbym widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.04.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Już nie wspomnę o tablicach interaktywnych, wszystkie dzieci się wtedy wyrywają do takiej tablicy, uczą wszystkiego w lot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 02.04.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Czyli coś w tych włamach prawdy jest ,ze są to potwierdzone ale chodzi mi o sposób.U nas gadali na spotkaniu żeby uwagę zwracać na obserwujących dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts