Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ogladałam ostatnio dokument, jak te ciuchy szyte w Bangladeszu wysyłane są do Włoch i tam metkowane.... własnie tych czołowych projektantów...nie warto we wszystko wierzyć .....

Kurde, Mirela, to dlaczego jest AŻ taka różnica w jakości? Sam materiał to robi? Może, nie znam się.

Ale odszycie też jest inne. Jak przymierzam coś z Zary, to na oko widzę, że byle jak - tu zwisa, tam powiewa, tu się pruje, jakby dziecko to szyło, nie krawiec. Jak przymierzam lepszej firmy to leży jak druga skóra, od krawca po prostu.

Ilona dokładnie a potem to cos na start:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

4 mieszkania skombinować to chyba tylko deweloper moze:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

:rotfl:

Developer też płaci za mieszkania, które wybudował. Cenę rynkową :yes:. Skarbówka nie śpi. ale wiadomo, jest mu łatwiej, sam wybudował, wie co i jak, ma większą odwagę obracać tymi mieszkaniami, itp.

Reni, nie zaczynaj, kasa nie jest najważniejsza w wychowaniu (ale myślę tak samo, haha ;)).

Realistki i tyle.

zgadzam się... tym bardziej, że widać różnicę gdzie dziecko chodziło np na dodatkowe zajęcia albo na takie które nauczyło się pływać stylem nijakim a takie które umie zgodnie z nauką ;) ( luźny przykład - celowy)

Ja widze różnicę już między Benettonem a HM - więc nie chce wiedzieć jaka jest między Chanel a Reserved:lol2:

prosty przykład : porównajcie sobie pół roku tusz diorshow do tusza z maybelline...

koszula dzisiejsza z "dobrego" sklepu made in china

ale cienki wełniany płaszcz z Monnari Made in Albania :lol2:

Magda_lena85 ------> made in poland ;)

Lepsze materiały zapewne. Ale do Zary ni eporównujcie, większego syfu chyba nawet na bazarku nie ma.....

ale żeś uprzedzona ;) - ale w Zarze są i z jedwabiu rzeczy ( których nie ma w mohito np) - są tez z welny, angory i innych takich - mało sieciówkowych materiałów.

Wiecie są firmy, które są droższe, bo właśnie zatrudniają projektanta i szyją tutaj, np. Simple (Project Runway - szukali projektantów).

Ostatnio oglądałam torebki Furla - odszyte ręcznie, ale koszt powyżej 1 tys.

W Furli zakochalam sie w kopertowkach.Boooosssskieeeee:rolleyes:

Ja akurat uważam, że Zara to jedna z lepszych sieciówek - fatalne odszycie, ale krój jest ok, więc zawsze można zeszyć samemu. No i materiały zdarzają się dobre (100%), czego w innych sieciówkach nie uświadczysz :no:. Ostatnio były sweterki 100% kaszmir. No jaka sieciówka (poza Massimo) ma to w ofercie? Kiedyś w Promodzie były, ale tak to nie spotkałam. Albo 100% jedwab?

Przeciez nie wychwalam Mohito - coście się tak uparły na mnie ? Ten sam syf co w zarze tylko za mniejsze pieniądze.

Magda -moja szefowa kupiła płaszcz z angory w Zarze przed świętami. Nie powiem ile zapłaciła (ale mase kasy) i po miesiącu jest do dupy. I nie uznają reklamacji (kulkuje się totalnie, cały). Powiedzieli, ze to taka specyfika tego materiału....