Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nad kuskusem z warzywami myślałaś???Ja ostatnio się tym objadam i na imprezę też mam zamiar zrobić:).

No tez nad nią się zastanawiałam ,może trochę do posmakowania zrobię :D. Tylko u nas wszyscy na diecie i jak widzą majonez i żółty ser to nie jedzą:(

Zobaczę jutro co kupie w sklepie ,chce tylko do biedry jechać na więcej sklepów ochoty nie mam :D

Edytowane przez mirkamis

My mięsożerni :D więc u nas kanapeczki sałata lodowa ,szyneczka,papryczka na porządku dziennym :D

Da się :) a kupowałaś te musli do pracy do tego jogurcik i gotowe??Siostra na diecie owsiankę robiła z owocami .Płatki zalewała gorąca wodą ,dodawała miód i różne owoce i bakalie.Ja ostatnio do diety wprowadziłam ale wytrzymałam tydzień :D

Magda, może jakieś tortille z warzywami? Takie zawijane. Z ogórkiem, papryką, sałatą. Może być jeszcze z kurczakiem, serkiem.

Z lodówki na zimno drugiego dnia jest ok :yes:.

Można w ten sposób też nasmażyć naleśników dla dziecka i dla siebie, i coś tam powkładać na następny dzień - z panierką (taką jak do schabowego) lub bez.

Można też w papier ryżowy (taki do sajgonek) w ten sam sposób zawijać, wtedy najlepiej sałata, papryka, ogórek i serek typu Almette, żeby się trzymało w kupie :yes:.

Tarta z warzywami na zimno jest dobra - z poprzedniego obiadu ;).

A masz gdzie odgrzewać? Może zupy kremy z grzankami, itp.

Albo kuskus, kasza z warzywami (groszek, marchewka, brokuł).