Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Magda, sama. Papier kolorowy (taki gruby, w bloku) z Empiku. Jeszcze na muffinki zatkałam z różnymi napisami, typu: "Zjedz mnie", "Wybierz mnie". Do hamburgerów chorągiewki na patyczkach do szaszłyków.

 

Butelki z Ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40233149/ - dział z dekoracjami, bo to wazony. Podobno nie można myć w zmywarce, ale ja myję i nic się nie dzieje ;).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http://smaker.pl/przepis-kanapeczki-z-tortilly,33386.html te są takie jaki mini kanapki tez już robiłam

 

A te zrobiłam na sylwka tylko w uproszczonej wersji i wszystkim smakowało:)

 

Pokrojona pierś z kurczaka ( drobno ) podpiekłam oczywiście przyprawioną:) - mozna dzień wcześniek

Zeby było szybko dodałam kukurydzy i te sery plus sos z przepisu .Mnie z sosem nie smakowały a mąż stwierdził że lepsze są z sosem bo jemu bez z kolei nie smkowało. Zawinęłam i dałam do piekarnika jak zaczęło się rumienić wyciągasz i kroisz.

 

Druga opcja to też pierś z kurczaka ,papryka pomidory ,pieczarki i kukurydza podpiekasz przyprawiasz wszystko razem czekasz aż woda odparuje ( też zawsze robię dzień wcześniej) i znowu zawijam w te tortille z serami i znowu zapiekam i kroję.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:wave::wave::wave:

 

Kurcze, u nas nigdy nie ma dodatkowych dostaw :no:. A wszystko jest wykupywane już w pierwszych dniach. I tak meble do ogrodu trzeba brać w lutym/marcu, czyli zimą - jak tylko się pojawią, bo potem nie dokompletujesz zestawu :no:. Potem nie ma już szans dostać. Nasza bujawa miesiąc temu była dla nas ściągana z ekspozycji, bo więcej nie zamierzają dowieźć. To jest nie fair!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zjadłabym. Uwielbiam risotto z kurczakiem i białym winem + parmezan.

 

Dzisiaj kupiłam nasiona na kiełki słonecznika, ciekawe czy mi się spodoba hodowla ;).

 

No Yokasta przepis banalny:

szalotka na masle plus ryz (arborio) szklanka białegowina ja miałem marsala do tego ok 1 litr bulionu z szafranem (łyżeczka) dodawany po chochelce, sól i pieprz

jak ryz dojdzie zdejmujesz z pieca i do tego spora łyzka masła i świeżo tarty parmezan

 

kolor genialny a smak jeszcze lepszy z rybą smakuje jeszcze lepiej

miałem dodac jeszcze karmelizowana czerwoną cebulę ale nie zdążyłem....... coś podobnego jadłemw sheratonie w P-niu było obłędnie boskie........

 

edit: a co to za nowe foto profilowe??

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...