Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

pamiętam jak Albika złapała 3dniówka - masakra była ja siedziałam i wyłam bo dziecko 1 raz miało gorączkę:yes:

Magda, u nas nie było gorączki, a ja i tak płakałam i nie wypuszczałam z rąk przez dwa dni :rolleyes:.

Brat nade mną stał i powtarzał, że mam odpuścić, bo tak nie wygląda chore dziecko. Potem lekarz powiedział to samo. Jak na skrzydłach wybiegłam z gabinetu.

Nie wyobrażam sobie prawdziwej choroby :no:.

Ja się byczę :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Nawet nie gadaj ja od tygodnia do tyłu chodzę.Ostatnio bolały nas głowy mnie i m i pod tego dnia młoda non stop gada ,że ją głowa boli .Raz sie przyznała ,że 3 razy zażartowała ,że ją boli reszty nie pamięta czy bolała czy nie.Wiec skąd ja mam wiedzieć jak jest naprawdę ????

M mn mówi ze blefuje bo to tylko chwile trwa a ona non stop skacze ,nie płacze ,że boli i nie mówi masuj ,masuj a ja już w stresie co jej jest.

Mnie często bolała jak byłam dzieckiem. Miałam nawet robiony rezonans. Wszystko ok. Do teraz mnie boli (niskie ciśnienie, zmiany pogody, nerwy, migreny, na okres, od żołądka, jak zaczyna się choroba - z różnych powodów). Czasami taki typ. Z tabletkami przeciwbólowymi za pan brat, ale to jak będzie starsza. Chociaż myślę, że próbuje skupić na sobie uwagę (co: dorośli się będą skarżyć, a ja nie?). Powiedz jej, że jak boli, to trzeba się położyć w ciemnym i cichym pomieszczeniu (serio pomaga). Zobaczysz, że przestanie boleć ;).

Hahaha, to nie cytuję.

No mnie moja mama wysłała do lekarza, bo też wszyscy mówili, że bez gorączki się nie jedzie, ale dobrze się stało, bo te krople do oczu były potrzebne i bez tego by nie wyzdrowiał, a mogło się zacząć dziać coś z zatokami.

Najlepiej po prostu nie pytać o głowę, a jak będzie mówić, że boli, to powiedz, że trzeba się położyć i nic nie robić. Bez użalania się nad dzieckiem, itp., bo pewnie chce zwrócić w ten sposób uwagę i coś ugrać (mój jak się przewróci to płacze, dopóki nie dostanie czekolady, nawet jeśli przewróci się lekko, na pupę, w sensie: usiądzie. Jak widzi, że idę do spiżarki - tam jest czekolada - to od razu przestaje boleć. Jak wracam bez czekolady, to znowu boli. Dzieci :rolleyes:).

wiecie zazdroszczę wam takich świadomych decyzji o macierzyństwie, ja za pierwszym razem wpadłam a za drugim byłam bardziej zdziwiona niż za pierwszym

:rotfl:

Reni, ale masz dwójkę cudownych dzieci dzięki temu. Ja drugiego nie będę miała chyba nigdy. Wolałabym, żeby los podjął za mnie decyzję :yes:.

Reni a ja Tobie zazdroszczę ,wiesz jak ciężko zdecydować sie na drugie dziecko???Ja sama mam opory ale wiem ,że muszę bo i młoda bardzo pragnie rodzeństwa i ja za dużo na niej uwagi skupiam .

Młoda zaplanowana ale teraz to wolałabym mieć niespodziankę bo tyle ostatnio słyszę ,ze masakra.W sumie też nasze rodzinne doświadczenia z tego roku mam jeszcze w głowie.Nawet z m rozmawiliśmy ,ze ciężko bo się boimy o dziecko ,o różne choroby itd.