Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

kiedys taka jedna dziewczyna z mojej wsi, poszla z chlopakiem do lasu to zrobic.

Dwoch mezczyzn akurat chodzilo po tym lesie (jej sasiadow), a ze ciekawosc wziela swoje.. poszli podgladac poczynania tej parki :D

z ich opowiesci myslalam, ze popuszcze w gacie jak to pokazywali i ich odglosy nasladowali :lol2:

tak wiec uwazajcie... jak juz to w tereny nie znane jechac :rotfl:

Helloł :)

Melcia odpowiem tu, ze mam i też po to je czytam i Ci wyślę duuuuuuuuuuuuużo :lol2:

Yoka jaką masz maszynę do szycia?

kiedyś mi Diana polecała i jeszcze jakiejś szukam do porównania.

Chciałabym zacząć szyć : poszewki, pościel itp. :rotfl: przy czym do tej pory szyłam ale zszywaczem w pracy :lol2:

W Lidlu jest Silvercest, użytkownicy bardzo sobie chwalą, sama bym ją chciała.

Dzisiejsze Singery i Łuczniki są na plastikowych podzespołach, szybciej i częściej się sypią, czasem warto kupić kilkuletnią używaną maszynę :).

Magda, ja mam w tej chwili Łucznika 432 :rotfl: bo swoją nowsza oddałam mamie, ale firmy tamtej nie apmietam, cośniemieckiego.

Właśnie będę szyła wkładki do wózków Bugaboo :D.

Edytowane przez yokasta

Melcia przebieraj..ale w palcach coś ;)

a propo szycia to dzięki... ale powiedzcie mi trzeba wszystko fastrygować?

odpada u mnie całkiem szycie ręczne ... może zaprasowanie wystarczy?

A nie wystarczy spiąć szpilkami? W życiu niczego nie fastrygowałam (nie mam czasu)! Ale też nie jestem mistrzem szycia :rolleyes:, chociaż jak trzeba, stanę na wysokości zadania ;).

No same zdolniachy tutaj! Pieka ciasta gotują a teraz jeszcze szyja.No nieee...poddaje sie.:p

to nie o mnie - ja i PPD nie idzie w parze:lol2:

Yoka z bawełny - pościel, poduszki i np łatwe zasłony :D

bardzo podoba mi się pościel (chyba Margoletki) ale nie dam 350 za pościel... gdzie 1 m materiału kosztuje 16 zł:rolleyes:

to nie o mnie - ja i PPD nie idzie w parze:lol2:

Yoka z bawełny - pościel, poduszki i np łatwe zasłony :D

bardzo podoba mi się pościel (chyba Margoletki) ale nie dam 350 za pościel... gdzie 1 m materiału kosztuje 16 zł:rolleyes:

To zależy. Te hamerykańskie materiały się strasznie drogie (tzn. chyba sprowadzanie ich z zagranicy?). Kiedyś obliczałam, że na pościel (sam materiał!) dałabym coś koło 2 stów :sick:. Wybrałam materiał z Ikei :rotfl:. Brzydszy, wiadomo, ale czasami nie ma wyjścia :bash:.