Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

coś Ty ona zwykłą bawełnę - tą dostępną na stronach co Diana polecała.

groszki, zygzag, paski - na bawełnie... no max 20 zł m - więc nawet jakby 140 wyszedł materiał to i tak ponad połowę taniej.

Ok, ja kiedyś trafiłam na taką fajną stronę (chyba narendil polecała) i ceny były zabójcze :bash:. Tylko jakie piękne wzory :jawdrop:. Dla dzieci oczywiście - jakieś zwierzaki, auta kolorowe, itp.

Magda, no ja za pościel biorę minimum 200 zł ale uszycie pościeli z ładnym wykończeniem w środku nie jest takie hop-siup.

Ale jak dla siebie to nie musisz miec doskonale ;) szpilkami pospinasz.

Yoka a wklej jakieś fotki albo link do sklepu :)

znalazłam na ogrodowisku takie sposób odzdzielenie trawnika http://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-kanty-brzegi-trawnika

nie trzeba z kostki wybierać, kosiarka fajnie kosi - chyba się skuszę na to urządzenie.

Bardzo elegancko i tak "czysto" to wygląda - i nie trzeba tego robić co chwile, trawa nie przerasta.... zresztą poczytajcie:)

CZEŚĆ :D

Aha, to kup zwykłą łopatę zamiast takiego urządzenia. Faktycznie wygląda estetyczniej z tym rowkiem. Znowu mój sąsiad ma takie plastikowe obrzeża i to wygląda jeszcze ładniej (teraz bym w to inwestowała, bo ma ogród jak od linijki):

https://www.google.pl/search?q=plastikowe+obrze%C5%BCa+trawnika&client=firefox-a&hs=lgi&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=-xFeU7X5NMePOMDKgcgO&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1093&bih=446

Żadne tam kostki granitowe, itp. Te obrzeża wyglądają najładniej, bo ich nie widać, a jaki efekt!

a mi się ekobordy nie podobają - tym bardziej czytałam na ogrodowisku, że trawa przerasta i łatwiej ciąć później na "ostrą" krawędź tym urządzeniem czy łopatą bez niż z ekobordem.

Ja zrobię bez:) urządzenie zakupię bo drogie nie jest, a mam do zrobienia dość dużo...no i 2x w roku trzeba :) a łopatą tak równiutko od linijii się nie da

U nas się dało, ale mamy mały ogródek :rotfl:.

Ja ogólnie zawsze zanim coś kupię patrzę, czy nie da się zastąpić czymś, co mamy :rotfl:. Nie lubię zbierać, gromadzić, itp. To broszka mojego męża ;).

U sąsiada nic się nie dzieje od dwóch lat, trawa jak od linijki, będę dalej obserwować.

Miałam ambitne plany ,i na nich sie skończyło:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:.

Poumawiałam się na długi weekend ze znajomymi teraz menu muszę zaplanować :) .Ktoś coś doradzi co podać :) ??Ja myślałam nad tartą i tymi rolsami z tortilli i może coś z ciasta francuskiego ze szpinakiem i brokułami bo jedna osoba mięsa nie jada.Tylko problem taki ,że ci drudzy to zero takiego dziwnego jedzenia tylko tradycyjna kuchnia i mięsa - jak to rozgryźć żeby wszystkich zadowolić:rolleyes: