Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Taaaa i bedzie je zamiast na ogrodku trzymac to schowa do szafy :rotfl:

oki ja zmykam po mlodsza...dzisiaj wizyte mamy u stomatolog na fluorowanie zebow.

aaaa wiecie co..robilam wycene kuchni... lakierowana w polysku...Kammodul.

matulu... portfela bez dna mi potrzeba:sick:

Ja mój ogród do minimum ograniczam ,od dzieciństwa mam uraz do plewienia :D.Wszędzie daję folię i kamyki żeby tylko pojedyncze trawki wyrywać.Niestety jedną rzecz zepsuliśmy i teraz z tym walczę .

Jak kostkę układaliśmy to na piasku i teraz chwasty z pól w szczelinach rosną .Więc ku przestrodze, jak kogoś czeka układanie kostki to niech pamięta żeby piasek z cementem mieszać .

laski jak tylko macie fundusze na ogród, to ja chętnie się po nie zgłoszę i wam pokażę jak bacyla się łapie:lol2::lol2::lol2::lol2:

ale zglosisz sie, zeby pomoc w aranzacji ogrodu... czy tez po kase, na wykorzystanie jej u siebie i nam pokazanie w jaki sposob sie to robi :lol2: :lol2::lol2::lol2:

Ja bakcyla czasem chętnie bym oddala. Swiatek piatek, kazda chwila w ogrodzie :D

Kurde, mnie do ogrodu to najwyżej na huśtawkę można wysłać ;).

Nie pamiętam, kiedy plewiłam. Chyba jak się wprowadziliśmy. Ale dbam o czystość mebli ogrodowych, o! :p :rolleyes:

Razem z mężem kombinujemy jak konie pod górkę co zrobić, żeby ogród był mniej ogrodowy, a bardziej tarasowy. Mąż jest za tym, żeby całkowicie pozbyć się trawnika. Już mamy same iglaki (najmniej pracy, zero liści jesienią do grabienia). Zero kwiatów, warzywniak zlikwidowany. Dodam, że nasz ogród nie ma nawet 200 m2 :rotfl:, a i tak jest dla nas problemem (trawnik, bo reszta bezobsługowa raczej). Dobrze, że mały uwielbia tam przebywać, przynajmniej widzę jakiś sens w posiadaniu ogrodu ;).

laski jak tylko macie fundusze na ogród, to ja chętnie się po nie zgłoszę i wam pokażę jak bacyla się łapie:lol2::lol2::lol2::lol2:

nawet za kasę nie polubię plewienia :lol2:

oczywiście , ze to drugie:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

mój ogród woła o pomstę do nieba to raz, dwa nie mam kasy a trzy to laski chciały aby zobaczyc jak sie do tego zabrać

no właśnie chciałam zobaczyć jak u Ciebie od strony tarasu bo pewnie marudzisz, ze beee a jest dobrze.

Mirka - dlatego ja kostki nie daję - zrobię jak pani z Garderanium poleca od kilku lat - trawnik cięty na ostro + kora 10 cm bez folii :)

Ilonka masz tak mało tej trawy, że zostaw ją w spokoju, no bój się boga, mój salon miesi się na twoim trawniku, a jak dziecko lubi to zostaw

Kiedyś był taki program: "Ogrody bez wody" na Domo+ i były piękne :yes:.

Trzeba tylko zmienić myślenie o ogrodach ;).

Dla mnie trawnik jest najtrudniejszą z roślin. Marzą o nim tylko ci, którzy go nie mają :rotfl:.