Magda_lena85 28.04.2014 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Yoka to czekam na sklep i maszynę zawieszam może nie zaszalejsz z cenami pościeli jak Margoletka to będe wolała dopłacić i mieć cacy zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 28.04.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Yoka ma teraz problem cukiernia czy pracownia krawiecka : Znowu kusi przepisem na ciasto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.04.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 no sama nie wiem bo mi zamowienia leca na jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 29.04.2014 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Na mlecz i koniczynę działa Fernando (reszta pestycydów nie radzi sobie albo z jednym albo z drugim). Niestety przez minimum 5 lat od ząłożenia trawnika trzeba pryskać chwasty (jeżeli się chce miec idealny trawnik).Jak jest glina to powinno się po aeracji nasypać płukanego piasku - powchodzi w te dziurki i się rozluxni gleba, Oprócz tego - nawożenie (np,. zielony trawnik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 29.04.2014 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 A co do kancików w trawniku ..... powiem szczerze tez się napaliłam, ale obecnie ustrojstwo wisi w garażu. Roboty z tym ogrom, a efekt krótkotrwały. Te ekobordy o których ostatnio pisałam są rewelacyjne, szczególnie jak ktoś nie potrzebuje ich dużo, bo finansowo ciężko. Choc np. malkul w siebie ma te cienkie krawęzniki na suchej zaprawie. Ale jeden kosztuje 10 pln, plus robota, cement piasek. Ekobordy za metr tez wychodzą ok 10 pln (niższe nawet taniek - ok . Pokażę kiedyś jak będe z aparatem na ogrodzie jak po koszeniu wygladają. Tutaj podczas układania (ściągania darni na rabaty): http://images63.fotosik.pl/850/5e7f93f25232aca6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.04.2014 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 hejka laski mi się własnie podoba to co ty masz mirella, daj link gdzie i jak tego szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 29.04.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 http://galashop.pl/a/index.php?id_product=320&controller=product kupowałam ten większy (jest w promocji akurat) plus do tego musisz doliczyć szpilki.Jak na rabacie będzie już kora to zupełnie go nie widać. Wystaje około 1 cm nad ziemią więc spod trawy go nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.04.2014 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 mi akurat nie przeszkadza, nawet mi się to podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.04.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) No, mirela, to jesteśmy w domu . W ogóle nie pryskamy trawy . Mąż ręcznie wycina mlecze i grzyby, ale wiadomo - za kilka dni jest ich więcej. Trochę nazwozimy, ale też nie za dużo. Na glinę mieliśmy nawiezione całe przyczepy normalnej ziemi przed założeniem trawnika, ale potem już nic nie podsypywaliśmy (zapamiętam, że po areacji). Kiedyś w warzywniaku końskie łajno - niewiele pomogło, jak to mówią sąsiedzi: "Tutaj rośnie tylko czosnek" . Posadziłam w tym miejscu nowe bezobsługowe iglaki. Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 29.04.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Hejka, My tez mamy ekobordy ,teraz chodzą mi po głowie żeby oddzielić thuje od trawnika ale tam potrzebuję ich bardzo dużo . Czyszczę fugi i dochodzę do wniosku ,że u nas pomoże tylko renowacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 29.04.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 my też mamy glinę i nawiexliśmy 25 przyczep ziemi. Ale to trzeba potem wszystko wymieszać (glinę z "dobrą ziemią"), my robiliśmy to tyraktorem i orką (czy bronami.. nie znam się). Mnie niestety P. nie chciał słuchac i nie nawiexliśmy do tego piasku . Glina jest bardzo żyzną ziemią, wystarczy ja tylko rozluxnic piaskiem jest cudo. Sami mamy teraz problem, gleba jest twarda, cięzko wbić w nią np. widelec. Beton. W tych miejscach trawnik żółknie. Na dniach tez będziemy robić aerację (maszyna będzie wykrawać takie koreczki a w ich miejsce pójdzie piasek - duuużo piasku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 29.04.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 w rossmanie dziś -49% na kolorówkę do "oczu" za tydz na usta wróciłam własnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.04.2014 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Dzien dobry Ja tez w koncu do domku wrocilam.... Mirela dawno Ciebie nie widzialam gdzie bylas jak Ciebie nie bylo patrzac na zdjecie na poprzednej stronie, pewnie bylo dzialanie wokol domu-ogrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 29.04.2014 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Melcia maila daj bo mam na innym mailu to coś ( lepsze wg mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.04.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 zaraz skrobne Ale w Katowicach glosno ..... ogladam wiadomosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 29.04.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 U nas wczoraj trawnik został potraktowany opryskiem ( MNISZKIEM) jak nie pomoże skorzystam z rady i kupimy FERNANDA . Prawda jest taka ,że jak chce się mieć piękny trawnik to niestety samo koszenie nie pomoże,trzeba nawozić ,pryskać ,poddawać go wertykulacji i aeracji .Ja mam w domu zapalonego hodowcę trawy:lol2::lol2: powiem ,że aż mnie czasami wkurza z tym napaleniem na trawnik. Niestety w tym roku zalęgła się kończyna i mlecz ,więc na dzień dzisiejszy u nas jak u Reni - trawnik wygląda super z drogi ale nie z górnych okien domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 29.04.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 wkur mnie Ci górnicy... kasy braknie lada dzień na wypłaty a szkoda, ze w styczniu jak wypłacali barbórki, nagrody, premie to o tym nie myśleli...a hit roku to górnik który nie był pod ziemią a górnicze wynagrodzenie i profity zbiera:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 29.04.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 A co w Katowicach ???? nie oglądam bo szoruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 29.04.2014 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) burdy Mirka - oj pit z KWK... Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 29.04.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) a wiem wiem - mam w rodzinie jak się to mówi "sztygar"?? na kierownika? Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts