Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

tez musze w końcu pstryknąć... ale mi się modelka buntuje i nie chce się przebrać w za małe ciuchy :)

Reni - rozumiem. Na ogród mi idzie tyle kasy... mąz się za kazdym razem krzywi. Ale te ekobordy są o 40% tańsze, więc MUSZĘ wyskrobać tych kilka stówek :).

No i czekam na premię bilansową - kupię P. prezencik a reszta... w ogród (mam ogromną liste traw).

My nie olejowaliśmy (nie było czasu). Olej tez nas dużo wyszedł, bo teraz przeszliśmy na szary osmo. Jak malniemy wstawię fotkę. Płynu nie używam - sama ręcznie wodą z mydłem szarym i szczotą ryżową jadę :).

Ale mnie trawnik wykosztuje: 100 fernando, 140 nawóz, 400 aeracja, piasek ... tutaj wole nie mysleć. Podobno trzeba mi 10 ton.... czyli 580 pln :(

Pierwsze malowanie klapa - przebijał brąz. Malowalismy na jesień. Miał starczyc 1 litr (24 metry przy jednej warstwie). Niestety poszło przeszło dwa :(. Ale do dzisiaj taras jest jakby nawoskowany - tłusty nawet po zimie. Po poprzednich olejach był szorstki, oleje jakby nie tworzyły warstwy ochronnej. Zresztą z olejem do blatów miałam podobnie - zaczełam od biofy i chcąc zaoszczędzić kilka pln kupiłam jakieś syfa w supermarkeciecie. Masakra. Wróciłam teraz do biofy ponownie. A tarasem było odwrotnie: zaczęłam od syfa a teraz osmo. Rewelacja. Jak pomalujemy po zimie to Ci pokazę.

My olejujemy dwa razy do roku (trzymamy się tego ściśle).