Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ilona co masz za szare spodnie na blogu-ostatni wpis:D

Insomnia: http://byinsomnia.com/

Nie wiem, czy macie stacjonarny, bo fajnie przymierzyć, ja szłam z zamiarem kupna tych: http://byinsomnia.com/kategoria/spodnie-i-spodnice/lala-pants?variant_id=558, ale okazało się, że te lepiej leżą (na modelce na stronie już zupełnie inaczej niż w rzeczywistości): http://byinsomnia.com/kategoria/spodnie-i-spodnice/nora-pants?variant_id=1578

Hej

Bastki - oj tak, walczę (wczoraj walczyłam z rowem z gó#$mi). Właśnie przyszły kolejne ekobordy (razem mam niecałe 50, potrzebuje pod 200 :(). Stip mam masę - zapraszam jak będziesz w pobliżu. A na jesień na pewno będę zbierać nasionka - przypomnij mi się. Tak samo dużo mam pomidorków koktajlówek - rozdaję gdzie się da :). Bazylię także :).

Właśnie się nakreciłam totalnie na kłosownicę leśną - wczoraj u malkul widziałam. Jaka ona cuda... na ten moment najładniejsza w ogrodzie obok lawendy szerokolistnej (pierwszy raz taką cudowna lawende widziałam, nawet kwitnąc ni emusi, tak piękne ma listki).

A.. i na carexa frosted curls.... musze tez go gdzieś przemycić do mnie :)

Ładna fotka na zachętę (kminie czy do moich rozplenic rozchodnika nie wrzucić bo inspiracja cudowna...)

Edytowane przez mirela99

Mirelko, kurcze a wiesz że ja byłam w niedzielę u Kapiasów. Kupiłam tam sobie brzoza pożyteczna long trunk szczepioną na doorenbos (to jest taka odmiana parasolkowata ) kupiłam też pomidorki koralik które niestety mi zmarzły w nocy (bazylia też zamarzła) i wczoraj musiałam je wyciągnąć i wsadzić nowe kupione u nas na targu za 2 zł (u Kapisów za 3zł) hahhaaaa

Dostałam też trawki gracillimus od Pana Trawki więc wczoraj wsadziłam je do ziemi. Musisz mi napisać jak zbierać te nasiona ze stipy i może mi się uda zrobić swoją rozsadę a jak nie to się będę do ciebie szeroko uśmiechać :D

Kłosownica od Malkul piękna tak soczysta i bujna :rolleyes: muszę pokombinować gdzie ja wsadzić tzn nad nową rabatą bo one fajnie w takiej grupie wyglądają.

Mirelko jak kiedyś będziesz u mnie w mieście to zapraszam cię serdecznie na kawusię.

Fotka piękna :) a jak tam twoje graby ?

hejka laseczki i Lolek

lolek o jakim oryginale mówisz, ja mam ten z vity, to jest jeszcze inny? moje to poliwęglan czyli niby plastik ale lepszy w dotyku

mirelko o fotach spodni zapomniałam , na pewno zrobię do poniedziałku, a ty daj foty tarasu, bardzo jestem ciekawa koloru

Ilona dzięki, bastki witaj

Bastki - nie graby a buki :). Ale ja sama ich nie odróżniam :).

Nie jest źle - myślę że 20 % padło. Musze uzupełnić.

A były może Doorenbosy nieszczepione ? JA będę u KApiasa w niedzielę (w knajpie obok będę na komuni u syna kuzynki), poglądam sobie :) Ciągle kminię, czy skusić się na dwa doorenbosy do tych moich "zwykłych" brzózek (sztuk dwie, bo jedna padła), czy zwyklaki z łąki nieopodal przesadzić (na łące są tysiące małych sadzonek, same się wysiiały) i zaoszczedzić przeszło stówkę... skoro i tak dwie nam standardowe....

Dlaczego nie dałaś znać, ze jesteś w p-nie ? Na przyszłość nie zapomnij :). Też chętnie bym Cię ugościa na moim blacu budowy ogrodu :).

Wczoraj oglądałam na żywca u malkul tą kłosownicę.... jakie ona ma przyrosty. A jak mi pokazała hakonachloę kupioną w tym czasie..... masakra. Ta trawa potrzebuje wieków aby ją w ogóle bylo widać....

Mirela były brzozy doorenbos nie szczepione ale duże już drzewa widziałam cenę takiej :sick: koszt jednej to ok 320zł ale może będzie dostawa mniejszych egzemplarzy (moja kosztowała ok 60 zł ) Tak bardzo podoba mi się ten gaj brzozowy u Kapiasów :rolleyes: ale ja nie mam gdzie z nimi szaleć , niestety ale mam małą działkę :(.